ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

μικρά μυστικά ομορφιάςΕίναι γνωστό σε όλες μας ότι η ομορφιά μιας γυναίκας αναδεικνύεται μέσω των περιποιημένων και λαμπερών μαλλιών. Όμως ας αναρωτηθούμε: Ακολουθούμε όλες μας το σωστό μονοπάτι για να το πετύχουμε; Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε μικρά μυστικά ομορφιάς που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τα μαλλιά που ονειρευόμαστε, αλλά και να αποφύγουμε καθημερινά λάθη στην περιποίηση τους.

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά

μικρά μυστικά ομορφιάς

Μερικές γυναίκες θεωρούν πως ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν τα μαλλιά τους όμορφα και λαμπερά είναι να τα λούζουν με σαμπουάν κάθε μέρα. Στην πραγματικότητα, η τόσο συχνή χρήση του σαμπουάν οδηγεί σε μεγάλη απώλεια των φυσικών ελαίων της τρίχας που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μαλλιά να γίνονται υπερβολικά ξηρά. Για να εξασφαλίσετε, λοιπόν, πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δεν θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας περισσότερο από 3-4 φορές την εβδομάδα.

Μην λούζεστε με ζεστό νερό

μικρά μυστικά ομορφιάς

Ένα από τα βασικότερα μυστικά για πιο όμορφα και πλούσια μαλλιά είναι και η χρήση χλιαρού προς κρύου νερού όταν λούζεστε. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγετε την χρήση υπερβολικά ζεστού νερού όταν λούζεστε, επειδή το ζεστό νερό αφήνει τα μαλλιά αφυδατωμένα και εύθραυστα. Χρησιμοποιήστε,λοιπόν, κρύο νερό και διατηρήστε τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά!

 Χρησιμοποιείτε φυσικές μάσκες μαλλιών

μικρά μυστικά ομορφιάς

Υπάρχουν ένα σωρό φυσικές μάσκες μαλλιών που μπορείτε να κάνετε εύκολα στο σπίτι οι οποίες μερικές έχουν πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες. Επίσης, τονώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών και  κάνουν τα μαλλιά σας λεία και μεταξένια. Δοκιμάστε διαφορετικές συνταγές για να βρείτε αυτές που σας ταιριάζει καλύτερα για να τα βοηθήσετε να αναπτυχθούν και ενυδατωθούν όσο το δυνατό καλύτερα.

Μην ξεχνάτε την μαλακτική μαλλιών

μικρά μυστικά ομορφιάς

Για κάποιον λόγο, πολλές γυναίκες  υποτιμούν το πόσο σημαντική είναι η χρήση του μαλακτικού μαλλιών. Να θυμάστε ότι ένα καλό conditioner εκτελεί ένα πλήθος ζωτικών εργασιών συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των λιπιδίων και των πρωτεϊνών στο εσωτερικό της τρίχας, παρέχοντας μια ενυδατική δράση, και «σφραγίζοντας» την ψαλίδα. Τέλος, επιταχύνουν την ανάπτυξη των μαλλιών, την αύξηση του όγκου των μαλλιών και προσθέτουν λάμψη.

Κουρέψτε τα μαλλιά σας συστηματικά

μικρά μυστικά ομορφιάς

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο στα αυτιά σας αλλά όσο πιο συχνά κόβετε τα μαλλιά σας, τόσο καλύτερα μακραίνουν. Χωρίς τακτικό κούρεμα, οι άκρες των μαλλιών γίνονται πιο λεπτές και εύθραυστες. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κόβετε τα μαλλιά σας πολύ κοντά αλλά λίγα εκατοστά είναι μια χαρά. Κάνοντας μια επίσκεψη τουλάχιστον μια φορά στους τρεις μήνες στο κομμωτήριο και καθαρίζοντας την ψαλίδα, μπορείτε να διασφαλίσετε την υγεία των μαλλιών σας. Έτσι θα είστε πάντα όμορφη και περιποιημένη.

Leave a Reply