ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ: ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΜΕ;

λεκές από κόκκινο κρασίΟ λεκές από κόκκινο κρασί αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες στο καθάρισμα. Ας σας πέσει στο αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο ή στο καλό σας τραπεζομάντιλο, μην πανικοβληθείτε! Υπάρχουν τρόποι που θα εξαφανίσουν τον λεκέ εύκολα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να δράσετε ΑΜΕΣΩΣ!

κόκκινο κρασί

Ας δούμε με απλά βήματα πώς φεύγει ο λεκές από κόκκινο κρασί:

  • Όταν πέσει κόκκινο κρασί στο ύφασμα, θα πρέπει να ταμπονάρετε αμέσως τον λεκέ με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Προσοχή! Μην τρίψετε τον λεκέ γιατί θα απλωθεί σε όλο το ρούχο.
  • Δεν πλένουμε ποτέ τον λεκέ με καυτό νερό γιατί η θερμότητα θα τον σταθεροποιήσει!
  • Ρίξτε στο λεκιασμένο σημείο του υφάσματος λίγο λευκό κρασί. Θα βοηθήσει στο να εξουδετερώσει την οξύτητα του κόκκινου κρασιού και θα φύγει πιο εύκολα ο λεκές. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ούζο ή τσίπουρο.
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και απλώστε πάνω στο λεκέ. Αφού τοποθετήστε το λευκό ξύδι, απευθείας καθαρίστε την επιφάνεια με υγρό απορρυπαντικό ή σαπούνι. Είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιήσετε ζεστό ή χλιαρό νερό. Το κρύο νερό θα φροντίσει να μην μείνουν στίγματα και σημάδια και ο λεκές θα εξαφανιστεί!
  • Το αλάτι βοηθάει έτσι ώστε το κρασί να μην απορροφηθεί από την λεκιασμένη περιοχή. Είναι μια προσωρινή αλλά αποτελεσματική λύση, μέχρι να επέμβουμε δυναμικά και να καθαρίσουμε με τους παραπάνω τρόπους τον λεκέ.
  • Αν έχετε δοκιμάσει όλους τους φυσικούς τρόπους αλλά ο λεκές βρίσκεται δεν φεύγει με τίποτα, τότε θα καταλήξετε στην χλωρίνη. Η χρήση της ενδείκνυται κυρίως για λευκά ρούχα και τραπεζομάντιλα. Μην τη δοκιμάσετε σε υφάσματα που ξεβάφουν και θα αλλοιωθούν τα χρώματά τους. Απλά βουτήξτε το ύφασμα στην χλωρίνη για δέκα λεπτά και ξεπλύντε με ζεστό νερό.

No Responses

Leave a Reply