ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ| ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου για 15η χρονιά συνεχίζει τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Φέτος, ανεβάζει την παράσταση “Στη χώρα του Βασιλιά των Κλόουν”, της Συμέλας Μεσβελιάνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο έχει τίτλο «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» και είναι μια παράσταση που από συνειδητή επιλογή αποδίδεται κυρίως… χωρίς γλώσσα! Τα πρόσωπα του έργου μιλούν μια επινοημένη, «ακαταλαβίστικη» γλώσσα, που ακριβώς γι’ αυτό θα γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλα τα παιδιά, είτε μιλούν ελληνικά είτε όχι. Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σ’ αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι.

2

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη, Κατερίνα Καλαντρανάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Νάνσυ Σιδέρη, Θοδωρής Σκυφτούλης

cover_1435

 ΧΩΡΟΣ: Κεντρική Σκηνή Θεάτρου του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743, Αθήνα

Τ: 2109212900 / F: 2109212901 / E: info@nkt.gr / www.nkt.gr

Από 9.10.2016 μέχρι 9.4.2017 

ΩΡΕΣ: Κυριακή 12:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος 5€ προαιρετικό 

Καθημερινά παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία.

Επικοινωνία για οργανωμένες παραστάσεις:
Βασιλεία Τάσκου / Ελένη Μολύβα
Τ:  210 9212900 (καθημερινές 09:00-15:00)
Μ: 6974562522 / 6949116770
vasileia@gmail.com / e.molyva@gmail.com

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9

Λίγα λόγια για το Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά: Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε το 2002 με παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα, πολύ σύντομα όμως απλωθήκε και σε άλλους χώρους, όπως ειδικά σχολεία, καταυλισμούς τσιγγάνων, προσφυγικούς καταυλισμούς, στέκια μεταναστών, γυναικείες φυλακές, προγράμματα απεξάρτησης για μητέρες με τα παιδιά τους κλπ. Τα τελευταία χρόνια η δράση απευθύνεται και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο θέατρο όχι εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αλλά λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών. Παίζουν λοιπόν και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, σε υποβαθμισμένες περιοχές κλπ. Στη δράση τους για τη νέα χρονιά, 2016-2017, σκοπεύουν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σε όποιες δομές φιλοξενούνται παιδιά, είτε με τις οικογένειές τους είτε ασυνόδευτα.

Σκοπός αυτής της δράσης δεν είναι να προστεθεί μία ακόμα παιδική σκηνή στην πόλη, αλλά να προσφέρει τη χαρά του θεάτρου σε παιδιά που για διάφορους λόγους δεν έχουν τη δυνατότητα να το απολαύσουν και να συμβάλουν έτσι, στο μέτρο του δυνατού, να απαλυνθούν οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουν. Η ιδέα είναι να προσφερθούν θεατρικές παραστάσεις σε παιδιά που, ενώ έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη για ψυχαγωγία, έχουν είτε πολύ περιορισμένη είτε καθόλου πρόσβαση σ’ αυτή.

Οι παραγωγές γίνονται με επαγγελματικούς όρους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την αισθητική τους λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους. O εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας αυτών των παραστάσεων, που παράλληλα προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, είναι αναπόσπαστα δεμένος με το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα. Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, οι άνθρωποι πιστεύουν στον κοινωνικό ρόλο του θεάτρου, θέλουν να παρεμβαίνουν στην κοινωνία, και θεωρούν πως αυτή τους η δραστηριότητα το κάνει με τρόπο ουσιαστικό.

Leave a Reply