ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ “ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ”

Το σύνολο της σχολικής κοινότητας που αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια μέλη, πραγματοποίησε τηλεκπαίδευση σήμερα Πέμπτη σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα έγιναν σε όλη τη χώρα πάνω από 39.800 παράλληλες συνεδρίες Γυμνασίων και Λυκείων και πάνω από 55.000 παράλληλες συνεδρίες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών. Το υπουργείο εξηγεί ότι οι αριθμοί αυτοί υπερβαίνουν τα σχολικά τμήματα της χώρας και περιλαμβάνουν και τη διενέργεια δοκιμαστικών συνεδριών και τηλεδιασκέψεων διδασκόντων.

Μετά τη λειτουργία των ψηφιακών τμημάτων όλων των Γυμνασίων και Λυκείων ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, χθες ήταν η πρώτη μέρα εισόδου των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας, με τη λειτουργία πάνω από 47.000 τμημάτων. «Κατά τη διάρκεια του απογευματινού ωραρίου, παρουσιάστηκαν τεχνικά ζητήματα που εν συνεχεία διορθώθηκαν, με αποτέλεσμα σήμερα το απόγευμα η τηλεκπαίδευση να κυλήσει ομαλά σε όλες τις περιοχές της χώρας για όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία (όπως συνέβη και το πρωί για όλα τα τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου)», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, το υπουργείο χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς, τα στελέχη εκπαίδευσης, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, «που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτήν την τιτάνια προσπάθεια».

«Προκλήσεις και αρρυθμίες πάντοτε θα υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι αυτές να επιλύονται άμεσα και να βελτιώνεται διαρκώς η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσο χρόνο τα σχολεία μας τελούν σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας. Παρά τη συστηματική καπηλεία της υγειονομικής κρίσης από ορισμένους, τίποτα δεν μπορεί να ακυρώσει το ψηφιακό άλμα και τη μετάβαση που έχει συντελεστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Leave a Reply