ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

kalpi_paravan_aftodioikisiΣήμερα Δευτέρα 6 Μαΐου ξεκινούν και πάλι τα μαθήματα σε σχολεία και τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πάντως, τόσο μέσα στον Μάιο όσο και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

avtodioikitikes-eklogesΦέτος οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Κατά συνέπεια, τα σχολεία της ΠΕ και της ΔΕ και τα τριτοβάθμια ιδρύματα αναμένεται να μη λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, αλλά και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019. Όσον αφορά τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου αυτός διεξαχθεί, οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες στις 2 Ιουνίου 2019. Έτσι, τα σχολεία σε ΠΕ και ΔΕ αναμένεται να μη λειτουργήσουν στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2019.

Σημείωση: Οι παραπάνω πληροφορίες προκύπτουν από τις αντίστοιχες εγκυκλίους που έχει εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Όσον αφορά τις φετινές εκλογές βρισκόμαστε εν αναμονή έκδοσης της επίσημης εγκυκλίου του ΥΠΠΕΘ που θα καθορίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.