LEGO®-BASED THERAPY. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

gina-with-lego-bricksΗ Lego®-based therapy αποτελεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης για νεαρά άτομα στο φάσμα του αυτισμού ή συναφείς δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Τα παιδιά συνεργάζονται ώστε να χτίσουν μαζί μοντέλα Lego® και μέσα από αυτό έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως αλλαγή σειράς, συνεργασία και κοινωνική αλληλεπίδραση. Η Δρ. Τζίνα Γκομέζ διοργανώνει σεμινάρια και workshops Lego®-based therapy στο Cambridge, UK και έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο Εργαστήρι Ψυχοκινητικής.

01-570x380

Πότε:
1η ομάδα: Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 10:00 – 17:00   ***Υπάρχουν ακόμα θέσεις***
2η ομάδα: Σάββατο 19 Μαΐου 2018 10:00 – 17:00  ***Οι θέσεις είναι περιορισμένες***
3η ομάδα: Κυριακή 20 Μαΐου 2018 09:00 – 16:00  ***Υπάρχουν ακόμα θέσεις***

Εισηγήτρια: Dr. Gina Gomez de la Cuesta, M.Sc Oxon / PhD Cantab / PGCE Cantab.

PLAYGYM_FACEBOOK_COVER

Διάρκεια σεμιναρίου: 7 ώρες με break για φαγητό.
Το σεμινάριο είναι διαδραστικό. Κάθε ομάδα αποτελείται από 21 άτομα. Στο σεμινάριο θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

To σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ψυχολόγους
  • Ειδικούς Παιδαγωγούς
  • Λογοθεραπευτές
  • Εργοθεραπευτές
  • Κοινωνικούς Λειτουργούς
  • Δασκάλους
  • Συνοδούς παράλληλης στήριξης
  • Άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Δεν απευθύνεται σε γονείς και μη ειδικούς επαγγελματίες.

legotraining_1

Τι θα μου προσφέρει: Γνώση πάνω σε μια πρωτοποριακή, δομημένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη μέθοδο κοινωνικών δεξιοτήτων. Δυνατότητα εφαρμογής μιας νέας, αποτελεσματικής και ευχάριστης μεθόδου σε παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Ένα νέο πεδίο εξερεύνησης και δράσης θεραπευτικών δυνατοτήτων σε διαφορετικούς πληθυσμούς και με πολυδιάστατους στόχους για την βελτίωση όλων των πτυχών της προσωπικότητας των παιδιών (κοινωνικός, επικοινωνιακός, συναισθηματικός, συμπεριφοριστικός και τομέας λεπτής κίνησης). Δημιουργία LEGO®-based club σε σχολεία και κέντρα ειδικής αγωγής.

Κόστος συμμετοχής: 350 €
Early Bird έως 28 Φεβρουαρίου 2018: 280 €
Φοιτητές-άνεργοι: 265 €

Για ομαδικές εγγραφές (+3 άτομα) και περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε  στο 210 8100508 ή μέσω email στο contact@psychomotortherapy.gr

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής στο contact@psychomotortherapy.gr.  Εφόσον λάβετε επιβεβαίωση ότι υπάρχει θέση αποστέλλετε αντίγραφο της τραπεζικής κατάθεσης του συνολικού ποσού πληρωμής με email στο contact@psychomotortherapy.gr και περιμένετε επιβεβαίωση από τη γραμματεία. Η συμμετοχή στο σεμινάριο θεωρείται έγκυρη μόνο μετά την κατάθεση των χρημάτων και την επιβεβαίωση από τη γραμματεία.

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου: Psychomotor Athens | Αναπαύσεως 18 – Βριλήσσια 152 35 | Δείτε χάρτη εδώ

bfa-logo

Πιστοποίηση: Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης από τον Βρετανικό Οργανισμό Bricks for Autism UK.

gina-based-therapy-350x259

Βιογραφικό εισηγήτριας: Η Δρ. Τζίνα Γκομέζ πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή αξιολογώντας τη Lego®-based therapy στο Autism Research Centre, του Πανεπιστημίου του Cambridge. Υπήρξε αρκετά τυχερή ώστε να μάθει για την εν λόγω προσέγγιση από τον πρωτεργάτη της, Dr. Dan LeGoff, στη Φιλαδέλφεια, και ήταν η πρώτη που έφερε την προσέγγιση αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε έχει εκπαιδεύσει επαγγελματίες ως προς το πώς να εφαρμόσουν τη Lego®-based therapy σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, συντονίζει τις δικές της ομάδες στο Cambridge, έχει συν- συγγράψει το εγχειρίδιο της Lego®-based therapy και έχει δημοσιεύσει έρευνα αξιολογώντας αυτή την προσέγγιση. Η Τζίνα είναι τώρα Κλινική Ψυχολόγος και διευθύνει τον Οργανισμό Bricks for Autism παράλληλα με την κλινική της δουλειά για την «Hey! Cambridge», μία δημοτική επιχείρηση, που προσφέρει πρώιμη παρέμβαση σε σχολεία. Στο παρελθόν δίδασκε βιολογία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δούλευε ως επικεφαλής ερευνήτρια για τη National Autistic Society.

legotraining_3

Τι είναι η Lego®-based therapy: Η Lego®-based therapy αποτελεί ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανάπτυξης για νεαρά άτομα στο φάσμα του αυτισμού ή συναφείς δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Τα νεαρά άτομα συνεργάζονται ώστε να χτίσουν μαζί μοντέλα Lego® και μέσα από αυτό έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως αλλαγή σειράς, συνεργασία και κοινωνική αλληλεπίδραση. Η Lego®-based therapy μπορεί να εφαρμοστεί ατομικά ή σε ομάδες. Ευκαιρίες για την ανάπτυξη της κοινωνικής ικανότητας δημιουργούνται με φυσικό τρόπο από τον θεραπευτή. Κλειδί αυτής της προσέγγισης είναι το πόσο καθηλωτικό και διασκεδαστικό αυτό είναι για τους συμμετέχοντες. Το χτίσιμο Lego® συλλογικά είναι ευχάριστο και τα παιδιά αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες καθώς απολαμβάνουν το παιχνίδι τους.

Κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο για να ακούσετε την Τζίνα να εξηγεί τη Θεραπεία με βάση τα Lego® .

Διαβάστε εδώ τι λένε οι κορυφαίοι ειδικοί πάνω στον αυτισμό σχετικά με την εν λόγω προσέγγιση στη σελίδα με τις μαρτυρίες.
Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα ή χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις αναφορικά με το σεμινάριο Lego®-based therapy μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 8 100 508 ή μέσω email στο contact@psychomotortherapy.gr
Το κόστος του σεμιναρίου μπορεί να πληρωθεί μέσω πιστωτικής κάρτας ή κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.
– Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνεται με την τραπεζική κατάθεση του συνολικού ποσού.
– Για ακύρωση έως και 18 Απριλίου 2018 υπάρχει παρακράτηση 50% και επιστρέφεται το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.
– Μετά την 18η Απριλίου η θέση σας είναι δεσμευμένη και δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων.
– Για ακύρωση του σεμιναρίου από τους διοργανωτές επιστρέφεται το συνολικό ποσό κατάθεσης.

Χορηγός επικοινωνίας σεμιναρίου LEGO®-based Therapy in Athens nevronas-logo-fb-3-150x150
Σημείωση: Το λογότυπο LEGO® αποτελεί εμπορικό σήμα και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ανήκουν στον Όμιλο Εταιρειών LEGO®, ο οποίος δεν εξουσιοδοτεί, συνεργάζεται ή συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στα σεμινάρια, θεραπείες ή/και σε άλλα θεραπευτικά παιχνίδια και προγράμματα με μέσο τα τουβλάκια.