Ι·ROBOT: ONE TEAM-ONE SPIRIT

2017-04-29 10.37.01Η Ίρμα Παπαδημητρίου, Project Manager Εκπαιδευτηρίων Καίσαρη, μας συστήνει την ομάδα ρομποτικής i·Robot, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς!

Η πορεία της ομάδας

Η i·Robot γράφει ιστορία εδώ και πέντε χρόνια ως η ομάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής που εκπροσωπεί τα Εκπαιδευτήρια Καίσαρη στα πρωταθλήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής της First Lego League. Χαρακτηριστικά της είναι η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση, η επιμονή και η υπομονή, η δημιουργικότητα και η αποφασιστικότητα.

Η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του 2016 όπου και κατέκτησε την 5η θέση στη γενική κατάταξη και το 1ο βραβείο προγραμματισμού. Την επόμενη χρονιά δούλεψε σκληρά και κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, κερδίζοντας το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο St. Louis των ΗΠΑ, εκπροσωπώντας περήφανα την Ελλάδα.

Το 2018, η ομάδα προσπάθησε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει και πάλι την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, παίρνοντας για δεύτερη φορά το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στο Detroit των ΗΠΑ. Εκεί, όχι μόνο προκρίθηκε στους 10 φιναλίστ, αλλά κέρδισε και την 1η θέση στον διαγωνισμό «Global Innovation Awards»!

Ο δρόμος προς την κορυφή δεν σταμάτησε. Το 2019 διατήρησε τη θέση της στο βάθρο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό και ετοίμασε ξανά τις βαλίτσες της, αυτή τη φορά για το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, όπου η ομάδα κατέκτησε το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο «Innovative Solution» και την 4η θέση στο Robot Game φέρνοντας την Ελλάδα στην 4η θέση Παγκοσμίως!

Οι iRobot βραβεύονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Οι iRobot βραβεύονται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Διαγωνισμός

Ο Διαγωνισμός, τόσο ο Ευρωπαϊκός όσο και ο Παγκόσμιος, αποτελείται από τρία βασικά μέρη. Το πρώτο μέρος ονομάζεται «Project». Εκεί δίνεται στους μαθητές μια θεματική και τους ζητείται να εντοπίσουν ένα υπάρχον πρόβλημα, δίνοντας στη συνέχεια λύση. Το δεύτερο μέρος είναι το «Robot Game» και η ομάδα καλείται να κατασκευάσει ένα ρομπότ το οποίο θα το προγραμματίσει έτσι ώστε να εκτελεί συγκεκριμένες αποστολές πάνω σε μια πίστα ρομποτικής που είναι κοινή για όλους. Το τρίτο και τελευταίο μέρος ονομάζεται «Core Values». Σε αυτό, τα παιδιά πρέπει να παρουσιάσουν με έναν ευχάριστο τρόπο τις ηθικές αξίες της ομάδας τους, με άλλα λόγια, είναι η στιγμή που θα προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ταυτότητά της!

i·Robot

Εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FLL, στο St. Louis των ΗΠΑ

Τι κάνει την ομάδα να ξεχωρίζει

Η i·Robot λατρεύει να ανακαλύπτει και να καινοτομεί. Με βάση το θέμα που της δίνεται κάθε χρονιά, ερευνά σε βάθος και δημιουργεί ένα προϊόν καινοτόμο, μοναδικό και πρωτοποριακό.  Για να το πετύχει αυτό, επισκέπτεται επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε να αποκτήσει γνώσεις και να εμπνευστεί για τη δημιουργία του δικού της προϊόντος. Μέσα από την ομάδα, τα παιδιά μαθαίνουν να είναι εργατικά, να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν ισάξια δουλεύοντας δημιουργικά. Αναλαμβάνουν ευθύνες, εμπιστεύονται και δημιουργούν με την παράλληλη υποστήριξη των coaches και του σχολείου, οι οποίοι τους καθοδηγούν και τους υποστηρίζουν.

Οι iRobot επισκέπτονται Γυμνάσιο Αθηνών για να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους στη ρομποτική και να τους δωρίσουν υλικά ρομποτικής

Οι iRobot επισκέπτονται Γυμνάσιο Αθηνών για να μοιραστούν μαζί τους την εμπειρία τους στη ρομποτική και να τους δωρίσουν υλικά ρομποτικής

Η i·Robot, σταθερή στην πορεία της, μόλις προκρίθηκε στον Διαγωνισμό της Αθήνας και ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Καλή της επιτυχία!

https://www.facebook.com/irobotoneteam/

Leave a Reply