ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΖΟΣ, ΕΙΜΑΙ ΔΥΣΛΕΚΤΙΚΟΣ| ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

δυσλεκτικός“Δεν είμαι χαζός, είμαι δυσλεκτικός”: αυτή είναι η κραυγή αγωνίας ενός παιδιού που έχει δυσλεξία και αδυνατεί να παρακολουθήσει το μάθημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε ένα δυσλεκτικό παιδί να «πέφτει» σε έναν κόσμο που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από βιβλία. Μόνο του στο περιβάλλον αυτό, αναγκάζεται να αναρριχηθεί σε ένα βουνό, που αντιπροσωπεύει το εκπαιδευτικό σύστημα. Εκεί, παρακολουθούμε τις δυσκολίες, τα άγχη και την αγωνία του  για να μπορέσει να τα καταφέρει. Τελικά, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι μόνο του! Ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περνούν το ίδιο, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

Ένα συγκινητικό βίντεο, μια συλλογική προσπάθεια – εξαιρετική δημιουργία δυο φοιτητών από το Ηνωμένο Βασίλειο, των Μαντς Γιόχαν Όγκαρντ και Κέιτι Γουίμαν, βασισμένη σε πραγματικές εμπειρίες, καθώς έχουν και οι δυο δυσλεξία, έρχεται να καταδείξει τι περνούν αυτά τα παιδιά και πόση κατανόηση πρέπει να δείχνουν οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους.

Ο Μαντς Γιόχαν Όγκαρντ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάναμε αυτό το βίντεο με την ελπίδα να δώσουμε σε καθέναν που μαθαίνει διαφορετικά κάτι που μπορεί να το νιώσει οικείο. Είναι ο τρόπος μας να πούμε: Ναι, είναι ένα σκληρό ταξίδι, αλλά δεν είσαι μόνος σου και μπορείς να ξεπεράσεις αυτές τις δυσκολίες! Αυτό είναι κάτι που πολλοί από εμάς δεν ξέραμε καθώς μεγαλώναμε. Γι’ αυτό ακριβώς θέλουμε όσοι το δυνατόν περισσότεροι να δούνε αυτό το φιλμάκι, με την ελπίδα ότι θα δώσει σε κάποιους το κουράγιο να συνεχίσουν».

No Responses

Leave a Reply