ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΝ 1Η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Την 1η Φεβρουαρίου φαίνεται πως εισηγείται στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το απόγευμα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και φυσικά τα πάντα θα κριθούν οριστικά και την επόμενη Παρασκευή, με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Το λογικότερο σενάριο είναι ανοίξουν τα σχολεία την 1η Φεβρουαρίου υποστήριξε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Σημείωσε πάντως πως πρόκειται για βήμα υψηλού κινδύνου καθώς τα παιδιά σε αυτές τις βαθμίδες «συμπεριφέρονται ως ενήλικοι».

«Υπάρχει εισήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για άνοιγμα των Γυμνασίων και Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου», γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος δήλωσε ακόμα:  «Δεν μπορώ να προεξοφλήσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή, ωστόσο την προηγούμενη φορά που το υπουργείο εισηγήθηκε να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, αποφάσισε να ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά», είπε, τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν να λάβει η επιτροπή το ρίσκο. Σημειώνεται ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, αναφερόμενος σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής, αποκάλυψε πως «η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, μειοψήφησα».

«Με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις ανάγκες της κοινωνίας, ήρθε η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία», επισήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Αθανάσιος Σκουτέλης, που υποστήριξε ακόμα ότι «το άνοιγμα της αγοράς πήρε τη θέση του ανοίγματος των σχολείων, για να πάρει σε λίγο καιρό σειρά και η εστίαση».

Leave a Reply