Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

Βραδιά του ΕρευνητήΗ Βραδιά του Ερευνητή, η μεγάλη γιορτή της Επιστήμης πλησιάζει! Στον όμορφο χώρο του Ελληνικού Κόσμου, την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν πολλές και πρωτότυπες επιστημονικές δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για αυτούς, ενώ τα πλούσια εκθέματα σίγουρα θα κεντρίσουν την περιέργειά τους.

Θα μάθουν για το περιβάλλον, την προστασία της θάλασσας, την ιστορία μας, τον τουρισμό μας, τις σύγχρονες επιστήμες, θα παρακολουθήσουν τον ουράνιο χώρο μέσα στο φορητό Πλανητάριο, θα  παρατηρήσουν τα αστέρια με τα τηλεσκόπια και στη Θόλο θα ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο μέσα από συναρπαστικές διαδραστικές περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας.

planetarium01

Θα θέλατε να μάθετε κάποιες από τις δράσεις/εκθέματα/παρουσιάσεις που θα σας γοητεύσουν και θα σας κάνουν σοφότερους;

  • Ελάτε να μάθετε για τις επιπτώσεις διαρροής πετρελαίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα και πώς μπορούμε να καθαρίσουμε τις μολυσμένες ακτές και τη θάλασσα. ‘Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο πείραμα για μικρούς και μεγάλους! (EΛΚΕΘΕ)
  • Ξέρετε τι είναι το μετεωρολογικό ραντάρ του Αστεροσκοπείου (ΕΑΑ),
  • Έχετε δει από κοντά έναν δορυφόρο και μάλιστα ελληνικό; Ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα, το αεροπλανάκι HERMES , ένα drone;
  • Πώς φτάνει κανείς στη γειτονιά του ήλιου; Εκεί θα μπορεί να μαγειρέψει και… έναν κομήτη; (ΕΑΑ)
  • Μπορείτε να κινήσετε αντικείμενα με τη σκέψη σας, να ανακαλύψετε τη μυστική ζωή των υλικών, να γίνετε μέλος της ομάδας διάσωσης iRescue και να οδηγήσετε το εικονικό πλήθος προς ασφαλή διέξοδο; Πόσα μυστικά θα κρύβει ο Cloud chamber (Θάλαμος Νέφωσης);  Οι ερευνητές του Δημοκρίτου με χαρά θα φανερώσουν τα μυστικά τους!
  • Η φανταστική ομάδα Dream Team από συμμαθητές σας θα σας αποκαλύψει τα μυστικά της φυσικής και του σύμπαντος μέσα από σειρά πειραμάτων, και σίγουρα θα σας κάνει περήφανους.
  • Θα δείτε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο μικρός τουρίστας και η βαλίτσα του…
  • Ελάτε να φτιάξετε τη δική σας ραδιοφωνική εκπομπή με τη βοήθεια ραδιοφωνικών παραγωγών από τον En Lefko 7, HIT 88.9 και  RED 96.3.

Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!

B

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» – Πειραιώς 254, Ταύρος

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00, Είσοδος ελεύθερη

Επισκεφθείτε καθημερινά τη σελίδα μας www.rengreece.com ανανεώνεται συνεχώς

Leave a Reply