“ΤΟ ΜΙΚΡΟ”. ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

ΤΟ-ΜΙΚΡΟ-MONITOR-HD-768x432Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την Πολιτιστική εταιρεία Cherry Tree Production & Creation  διοργανώνουν «Το μικρό»,  ένα εργαστήρι γραφής για το παιδικό βιβλίο και το νεανικό μυθιστόρημα (παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο, εφηβικό και νεανικό μυθιστόρημα).

Το εργαστήρι απευθύνεται όχι μόνο σε όσους αγαπούν το παιδικό και νεανικό βιβλίο αλλά και σε όσους αγαπούν τα βιβλία και θέλουν μέσα από αυτό το εργαστήρι να πάρουν τις βασικές αρχές της λογοτεχνικής γραφής.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του εργαστηρίου θα έρθουν σε επαφή με τον  κόσμο της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, θα γνωρίσουν τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στο παιδικό βιβλίο, θα παρακολουθήσουν τη δημιουργική διαδικασία της γραφής και της ανάγνωσης,  θα μάθουν τεχνικές και μυστικά και θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες για παιδιά και νέους.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:30 – 13:30 σε σύνολο 40 διδακτικών ωρών για κάθε κύκλο (13 εργαστήρια).

Ο Α΄ κύκλος γραφής θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Στο εργαστήρι θα διδάξουν οι συγγραφείς, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Αργυρώ Πιπίνη και Γιώργος Παναγιωτάκης, η αφηγήτρια-παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, η Δρ. Παιδικής Λογοτεχνίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ Σίσσυ Τσιφλίδου, η εικονογράφος Πέρσα Ζαχαριά και η Σύμβουλος Έκδοσης Μαργαρίτα Κωτσίνη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Σχεδιασμός Προγράμματος: Θεοδώρα Κατσιφή

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Επικοινωνία – Διοργάνωση:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Tηλ. 2103418550  www.mcf.gr

Cherry Tree production & Creation

Tηλ. 2103450376 – 6978409945  www.cherrytree.gr

Leave a Reply