ΠΕΡΙΒΟΛΙΣΙΟ SUMMER CAMP! ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑ… ΚΑΚΑΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΚΟΡΑΣ!

Summer Camp στο Περιβόλι στη ΒάρηΑπό τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου, οι πόρτες του Περιβολίσιου Summer Camp θα ανοίξουν για ακόμη μια χρονιά και θα σημάνουν την αρχή του πιο συναρπαστικού καλοκαιριού! Από Δευτέρα έως και Παρασκευή, οι λιλιπούτειοι φίλοι του Περιβολιού αποχαιρετούν τους γονείς τους που φεύγουν για τη δουλειά, χαρούμενους που αφήνουν τα παιδιά τους στο πιο φυσικό, πράσινο και ασφαλή χώρο της πόλης! Τα παιδιά, φορώντας άνετα ρούχα και με αστείρευτη διάθεση για περιπέτεια, ξεκινούν τη μέρα τους γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως οι εκπλήξεις στη φύση δεν έχουν τελειωμό!

Κάθε πρωί οι κότες του Περιβολιού χαρίζουν απλόχερα τα αυγά τους ενώ τα παρτέρια χαρίζουν τους φρέσκους και υγιεινούς καρπούς τους στα παιδιά, που μαθαίνουν να συγκομίζουν και να ετοιμάζουν τα ίδια το πρωινό τους, αλλά και μέρος του μεσημεριανού, φροντίζοντας τους ίδιους και τους φίλους τους. Τα μυστικά της σωστής διατροφής, παύουν να είναι μυστικά αφού όλοι είναι μέτοχοι στη προετοιμασία του φαγητού. Στα μεγάλα τραπέζια της αυλής του Περιβολιού η παρέα ολοένα και δένει και τα σχέδια για την ημέρα που μόλις ξεκίνησε κάνουν σιγά σιγά την εμφάνιση τους.

Οι επιθυμίες και τα θέλω που εκφράζουν τα παιδιά, μπερδεύονται με τις δράσεις που έχει επιμεληθεί με γνώση και φροντίδα το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι έμπειροι εμψυχωτές, ώστε τίποτα να μην λείψει. Γιατί στο Περιβόλι όλα μπορούν να συμβούν! Αλλά και να συνδυαστούν ….όπως τα λαχανικά και τα μυρωδικά στα παρτέρια! Το παιχνίδι ξαναβρίσκει την παλιά του αίγλη! Φυσικό και ελεύθερο στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους, παραδοσιακό με κανόνες, παιχνίδι φαντασίας, θεατρικό παιχνίδι αλλά και παιχνίδια κατασκευών, ευνοούν τη δημιουργική σκέψη, τη συνεργασία, την ελευθερία έκφρασης και προσφέρουν γέλια και ξέγνοιαστες στιγμές.

20374793_1584243614980297_1354544596081919960_n

Και όταν το παιχνίδι αλλάζει μορφή, γίνεται μάθηση!

Η φυσική ομορφιά που περιτριγυρίζει τα παιδιά, αποτελεί ένα ατελείωτο κόσμο εξερεύνησης που προκαλεί τη περιέργεια και τις αισθήσεις τους. Δέντρα με γνωστούς και άγνωστους καρπούς, η λίμνη με τα βατράχια, τα νούφαρα, τα κουνουπόψαρα και οι νεραϊδίσιες λιβελούλες, οι κότες στο μοναδικό «κοτοτρακτέρ» αλλά και η σκεπαστή σκουληκόφαρμα, εγείρουν συνεχώς ερωτήσεις και απορίες. Γιατί στο Περιβόλι όσα έχουμε μάθει στα βιβλία «ζωντανεύουν», μέσα από τη καλλιέργεια, τη κηπουρική και τη παρατήρηση των μυστικών της Φύσης!

Κατασκευές και δημιουργίες παίρνουν μορφή, και από τα χέρια και τη φαντασία τους ξεπηδούν νεραïδόκηποι, ονειροπαγίδες, χειροποίητα παιχνίδια, μουσικά όργανα και χρηστικά αντικείμενα από φυσικά υλικά και χρώματα. Και αν η κούραση από όλες αυτές τις δραστηριότητες καταβάλει τα παιδιά, τότε επιβάλλεται να χαλαρώσουν κάτω από τη σκιά των πεύκων, δίπλα στη λίμνη ή στο δροσερό Yurt, συζητώντας ή ακούγοντας τις μοναδικές ιστορίες της Λίμνης!

Γύρω στις 16:00 οι γονείς καταφτάνουν και οι φωνές και οι αφηγήσεις των παιδιών για το πώς πέρασαν την μέρα τους ακούγονται μέχρι την πόρτα του Περιβολιού! Μέχρι την επόμενη μέρα…

Περιβόλι στη Βαρη infoTo Περιβόλι στη Βάρη, είναι ένας χώρος με πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα που γεννήθηκε από το όνειρο της Άννας Μoρδεχάι να προσφέρει σε παιδιά και μεγάλους εμπειρίες που δύσκολα θα βίωναν στη πόλη. Βασισμένο στην αρχή της Περμακουλτούρας, το Περιβόλι καθημερινά εμπνέεται από τη Φύση, αποκαλύπτει τα μυστικά της, μαθαίνει από αυτή και δημιουργεί με αγάπη και φροντίδα επιμορφωτικές εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές για όλους!

20375774_1584237644980894_4820762869517895511_n

Το Περιβολίσιο Summer Camp σάς περιμένει στην παρέα του, σε εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 3 Αυγούστου!

Κράτηση απαραίτητη! Θέσεις περιορισμένες!

Early bird έως 21/5/18: -15%

Ηλικίες: Από 4 έως 10 ετών

Ημερομηνίες: 6 εβδομαδιαίοι κύκλοι από 18/6 έως και 3/8/18

Προσέλευση: 8:30-9:00

Αποχώρηση: 16:00-16:30

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Τηλ: 2108963000  ∙ www.perivolivari.gr[email protected]

Leave a Reply