ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ONLINE STEM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL

To Moυσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, συμμετέχει και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά στο γνωστό σε όλους  φεστιβάλ καινοτομίας και επιστήμης, Athens Science  Virtual Festival 2021, που  φέτος  μάς καλεί όλους να συμμετέχουμε σε  δράσεις επιστήμης, τεχνολογίας και  καινοτομίας διαδικτυακά και σε ζωντανή μετάδοση από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το Μουσείο από το 2015 συμμετέχει στο Athens Science Festival με περιοδεύουσες εκθέσεις και καινοτόμα εικαστικά, τεχνολογικά και μουσειοπαιδαγωγικά εργαστήρια που προσέλκυσαν περισσότερο από 14.000 επισκέπτες.

Σας καλούμε να συμμετέχετε την Κυριακή 28 Μαρτίου σε δύο πρωτότυπα και διαδραστικά Online STEM προγράμματα προγραμματισμού για παιδιά ηλικίας 6-9 και 10-12 ετών. Κάντε την κράτησή σας ηλεκτρονικά από το site του Μουσείου https://www.otegroupmuseum.gr/portal/educational_programs/family_visits

Βιαστείτε! 

Πληροφορίες για τα Stem  προγράμματα 

1) Tίτλος προγράμματος: “Άναψε φωτιές και στείλε μήνυμα με πυρσούς!” ( Ηλικίες 6-9 ετών)

Σύντομη περιγραφή : Με το πρόγραμμα Scratch Junior, τα παιδιά κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και ταξιδεύουν  στο χρόνο ανακαλύπτοντας  τι ήταν και πως λειτουργούσαν  οι αρχαίες Φρυκτωρίες (δίκτυα τηλεπικοινωνιών). Με βοηθό την Cat,  σχεδιάζουν τη διαδρομή των φρυκτωριών και στέλνουν το δικό τους μήνυμα, «ανάβοντας» φωτιές!

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 28 Μαρτίου

Ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00

2) Tίτλος προγράμματος : “Φτιάξε κώδικες και στείλε τηλεγράφημα με σήματα Μορς” (Ηλικίες 10-12)

Σύντομη περιγραφή: Με το πρόγραμμα Scratch 3.0, τα παιδιά αποκτούν προχωρημένη γνώση προγραμματισμού, συνθέτουν τους δικούς τους κώδικες και σχεδιάζουν μία προσομοίωση  μορσικού τηλέγραφου για να στείλουν το δικό τους τηλεγράφημα με σήματα Μορς!

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 28 Μαρτίου

Ώρες: 10.30-12.00 & 12.30-14.00

Η συμμετοχή στα προγράμματα είναι δωρεάν.

Leave a Reply