ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΣΙΓΑ Τ’ ΑΥΓΑ» ΣΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

eggs-1280x800pxΠώς μπορούμε να ψήσουμε ένα αυγό χωρίς φωτιά; Πώς θα κάνουμε το αυγό μας «άσπαστο»; Τις απαντήσεις θα μας δώσει ένα πασχαλινό εργαστήριο με πασχαλινά πειράματα και κατασκευές, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τους μικρότερους επισκέπτες του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου!

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την επιστήμη με έναν διασκεδαστικό τρόπο και θα εξερευνήσουν τον κόσμο! Θα πειραματιστούν και θα ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους μέσα από ευφάνταστα πειράματα.

Θα «λερώσουν» τα χέρια τους για να ανακαλύψουν τις ξεχωριστές ιδιότητες των αυγών και να τις χρησιμοποιήσουν για να πειραματιστούν σε βασικές επιστημονικές αρχές όπως η άνωση, η ώσμωση, η πίεση και η μετουσίωση των πρωτεϊνών.

Θα εξασκηθούν στην κριτική σκέψη, την παρατήρηση αλλά και την επικοινωνία και την συνεργασία. Θα φτιάξουν πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και θα βάψουν αυγά με διαφορετικούς τρόπους.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν πειράματα, να δουν φαινόμενα και να εξηγήσουν τον κόσμο μέσα από την επιστήμη.

Ηλικία συμμετεχόντων: Προτείνεται για ηλικίες 6-11 ετών
Διάρκεια : 90 λεπτά
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής: Τρίτη 30/4, Τετάρτη 1/5, Παρασκευή 3/5, Σάββατο 4/5 και Κυριακή 5/5: 10:00 και 14:00
Εισηγητές: Μαρία Ντερτιλή, Κώστας Μουστάκας, Στέλλα Κρητικού
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 16 άτομα
Κρατήσεις θέσεων εδώ