ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΩΜΑ MIMI&MOU

Την Αθήνα την αγαπώ. Μεγάλωσα σε γειτονιά του κέντρου και πέρασα τα φοιτητικά χρόνια μου στα αμφιθέατρα της Καλαμιώτου, της Σόλωνος και της Σταδίου, στα καφέ των Εξαρχείων και σε όλα τα βιβλιοπωλεία στα… ψηλά της Ιπποκράτους και της Χαριλάου Τρικούπη. Μια μετακόμιση σε… αποστειρωμένο προάστιο, αλλά και τρία παιδιά με αποσυνέδεσαν από τη ζωογόνο βαβούρα και αναρχία του κέντρου. Μέχρι που μια αγαπημένη φίλη μού μίλησε με ενθουσιασμό για τη Δήμητρα και τον Δημήτρη, τη MIMI και τον MOU και τον καταπληκτικό χώρο τέχνης για παιδιά και μεγάλους που έχουν δημιουργήσει σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας. Σκοπός των δύο φοβερά εμπνευσμένων εκπαιδευτικών είναι να βοηθήσουν μικρούς και μεγάλους να απελευθερώσουν τον πιο δημιουργικό εαυτό τους. Η διδασκαλία του θεάτρου και των εικαστικών γίνεται ένα ατελείωτο παιχνίδι που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους μαθητές να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τον δικό τους τρόπο.

Ο χώρος τέχνης MIMI & MOU είναι λοιπόν η δικιά μας σαββατιάτικη (προς το παρόν) συνήθεια που έγινε… λατρεία. Ο Δημήτρης Ζαφειρίου, βραβευμένος σχεδιαστής μόδας, εικαστικός και παιδαγωγός, περιμένει στις 11:30 τη δεκάχρονη Ιωάννα μου και τα υπόλοιπα παιδιά στον επάνω όροφο του εργαστηρίου, σε έναν μεγάλο πάγκο εργασίας, για να ζωντανέψουν τη φαντασία τους, να νιώσουν, να εκφραστούν και να αναπτύξουν σιγά σιγά μια δική τους εικαστική γλώσσα. Και όλα αυτά μέσα από αναδρομές στην ιστορία της τέχνης. Την ίδια στιγμή, στο ισόγειο, η Δήμητρα Βλάχου, ηθοποιός και παιδαγωγός, συστήνει σε… εκκολαπτόμενους ηθοποιούς τον κόσμο του θεάτρου. Μέσα από ελεύθερο παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς και σωματικές δράσεις τα παιδιά έχουν γίνει μια απίθανη ομάδα της οποίας τη θεατρική παράσταση ανυπομονώ να δω στο τέλος της χρονιάς. Οι περιπέτειες ΜΙΜΙ & MOU συνεχίζονται το Σάββατο αλλά και όλη την εβδομάδα, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά για τους μεγάλους. Εργαστήρι φωτογραφίας και κόμικ, θεατρικό εργαστήρι για εφήβους, εικαστικά για όλες τις ηλικίες και μαθήματα προετοιμασίας για καλλιτεχνικά γυμνάσια.

Το καλύτερο όμως (ή ένα από τα καλύτερα) του αγαπημένου MIMI & MOU είναι το location, πώς να το κάνουμε; Αυτή η ώρα που περιμένω τη μικρή είναι η πιο δική μου ώρα της εβδομάδας. Ένας γρήγορος καφές στο «Warehouse» στη Βαλτετσίου, χάζι στις τεράστιες αλοκάσιες της μοναδικής «Κοπριάς” στην Ερεσού, ψιλοκουβέντα με όσους υπομονετικά περιμένουν το πιο νόστιμο sandwich στο «Black Salami» εκεί δίπλα και μετά βόλτα στα βιβλιοπωλεία της περιοχής με τη μικρή που περήφανα κρατάει το καταπληκτικό έργο της εβδομάδας. Νομίζω, λοιπόν, πως δεν μπορώ να φανταστώ τα πρωινά του Σαββάτου MOY χωρίς τη MIMI & τον MOU.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, το MIMI & MOU παρουσιάζει την παράσταση  Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει τα αστέρια για παιδιά από 4 – 8 ετών. Τι θα συνέβαινε αν ήσουν ένα μικρούλι ποντικάκι κι όνειρό σου ήταν να ανέβεις στα αστέρια, γιατί είσαι σίγουρο ότι κάτι σπουδαίο θα υπάρχει εκεί για εσένα; Κι εκεί ποιους θα συναντήσεις; Ένα πολύ ξεχωριστό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους, που η φαντασία τους και τα όνειρά τους μπορούν να μας ταξιδέψουν μέχρι τον ουρανό! Τα παιδιά με την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτών του εργαστηρίου θα φτιάξουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία, θα τη ζωντανέψουν με σκηνικά και κοστούμια στη σκηνή, θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στολίδια, θα ακούσουν χριστουγεννιάτικες μουσικές, θα φτιάξουν τα δικά τους μπισκότα με πολύ φαντασία και χρώμα, θα χορέψουν, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν! Για κάθε παιδί στο τέλος του εργαστηρίου θα υπάρχει ένα δώρο έκπληξη! Γιατί τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς δώρα για τα παιδιά;Mimi & Mou
Ζωοδόχου Πηγής 58 (Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο)
www.mimiandmou.com
E: [email protected]
T: 210 3809461, 6977257327, 6977800278)

Leave a Reply