ΜΑΪΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ

MP_1Πλησιάζει το καλοκαίρι κι εμείς μένουμε πιστοί στο ραντεβού μας! Τις Κυριακές του Μαΐου, μικροί αλλά και πολύ μικροί επιστήμονες συνδυάζουν την γνώση και την ψυχαγωγία μέσα από πειράματα και δραστηριότητες με την υπογραφή του Μουσείου Πειραμάτων!  

MP_2

12/5: ΜΑΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ (6-11 ΕΤΩΝ)

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Ποιος μικρός επιστήμονας δεν έχει ονειρευτεί να ανακατεύει υγρά σε περίεργα γυάλινα μπουκαλάκια, να τα κάνει να αλλάζουν χρώμα; Ποιος δεν έχει φανταστεί ακόμα και εκρήξεις στο δικό του εργαστήριο; Αυτή την Κυριακή ο αέρας θα πάρει φωτιά, ένα τζίνι θα βγει από το μπουκάλι και όλα θα γίνουν πραγματικότητα στο εργαστήριο της Μαγικής Χημείας με συναρπαστικά πειράματα!

Ώρες διεξαγωγής: 10:30-12:00 & 12:30-14:00: εργαστήριο για παιδιά 6-11 ετών

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους 

MP_3

19/5: STEAM SUNDAY #2 (6-12 ΕΤΩΝ) – ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η δεύτερη STEAM Κυριακή έρχεται στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου, με επιστημονικά προβλήματα που αναζητούν λύσεις από τους μικρούς συμμετέχοντες. Το εργαστήριο μεθοδολογίας STEM περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων και σχεδιασμό πειραμάτων από τις θεματικές της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν σε ένα διαφορετικό ερώτημα κάθε φορά, να κάνουν υποθέσεις, να χρησιμοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τα υλικά, που τους παρέχονται και να πειραματιστούν, ώστε να ελέγξουν τις αρχικές υποθέσεις τους. Από το STEAM εργαστήριο όμως, δεν θα μπορούσε να λείπει και η τέχνη, που μάς βοηθά να δημιουργήσουμε μία αναμνηστική κατασκευή 100% ανακυκλωμένη και 100% επιστημονική!

Ώρες διεξαγωγής (6-12 ετών): 10.30-12.00 & 12.30-14.00

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους. 

MP_4

19/5: THE SCIENCE ESCAPE ROOM – THOMAS EDISON EDITION: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ Ή ΓΙΝΕΣΑΙ; (8-12 ΕΤΩΝ)

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οι μικροί μας φίλοι πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison! Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια!

Έχει όμως πλέον τόση σημασία η αλήθεια; Ο Θωμάς, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, λύνει γρίφους, ολοκληρώνει πειράματα και τελικά αποδεικνύει ότι, είτε είναι, είτε δεν είναι απόγονος του Thomas Edison, μπορεί να γίνει ένας επιτυχημένος επιστήμονας!

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. 

Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας. 

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα 

Ώρες διεξαγωγής (8-12 ετών χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού): 10.00-11.00, 11.10-12.10, 12.20-13.20, 13.30-14.30 

Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους.

Πειραμάτων

Πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα:

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται, βάσει του μηνιαίου προγράμματος, είτε στο Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής, είτε στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου. Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα, αναφορικά με τον χώρο διεξαγωγής κάθε εργαστηρίου.

Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου – Θάλειας 3, 17343, Άγιος Δημήτριος – 350 μέτρα (5΄ περπάτημα) από τη στάση μετρό “Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης”, πλησίον του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 260), 120 μέτρα ( 2΄ περπάτημα) από τη στάση λεωφορείου “Παναγίτσα”.

Μουσείο Πειραμάτων Καισαριανής – Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή, 16121 (5 λεπτά από την έξοδο της Αττικής Οδού).

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 2107210105, 2107610038, 2109761030 (καθημερινές 8.30 – 16.30).

Ο χώρος ανοίγει για το κοινό κατά την έναρξη των προγραμμάτων.

Σε όλα τα προγράμματα, εκτός των Junior Science (3-5 ετών), οι γονείς και οι συνοδοί δεν παραβρίσκονται στην αίθουσα που πραγματοποιείται το εργαστήριο.

Παρακαλούμε ελέγχετε το πρόγραμμα εκδηλώσεων, για πιθανές έκτακτες αλλαγές, οι οποίες ανακοινώνονται εγκαίρως στην ιστοσελίδα του Μουσείου.

Στο Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου υπάρχουν κουμπαράδες για τη στήριξη των οργανισμών «Χαμόγελο του Παιδιού» και «Η Κιβωτός του Κόσμου». 

Επισκεφτείτε το Μουσείο Πειραμάτων – fanpage!

Για τα επιστημονικά σας party: www.scienceparty.gr

Leave a Reply