ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ|ΠΩΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν εργαστήριο παιχνιδιού και δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, με αφορμή το βιβλίο της “Μαγειρεύοντας ιστορίες: Πώς να γράψεις τα δικά σου κείμενα” το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30 το πρωί, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τα παιδιά, με τη συντροφιά ηρώων της κλασικής και σύγχρονης λογοτεχνίας, θα ζήσουν περιπέτειες στον βυθό, στο δάσος, στο σχολείο, στην Ιστορία, παντού. Και θα ανακαλύψουν πώς οι λέξεις μπορεί να γίνουν αεροπλάνα και βαπόρια, αερόστατα και ποδήλατα για να μας πάνε μακριά.

12003919_10153138977420994_3231895066769774636_n

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι η αγορά του βιβλίου Μαγειρεύοντας ιστορίες (λιανική τιμή: 7,66 €), πριν από την έναρξή του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Δημιουργικές ασκήσεις που ξεκλειδώνουν τη φαντασία και τα συναισθήματα και εμπνέουν τα παιδιά για να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Το βιβλίο χωρίζεται σε ενότητες ανάλογα με το θέμα του κειμένου στο οποίο ασκείται το παιδί (μυθολογία, ημερολόγιο, κόμικ, αστυνομική ιστορία, περιγραφή αθλητικού γεγονότος, ιστορία με ήρωες από τον φυσικό κόσμο κ.ά.). Σε κάθε ενότητα δίνεται αρχικά ένα κείμενο-παράδειγμα που λειτουργεί ως αφορμή για συζήτηση αλλά και ως έμπνευση για τα κείμενα του παιδιού. Στη συνέχεια με στοχευμένες ερωτήσεις και απαραίτητες συμβουλές το παιδί καθοδηγείται ώστε να γράψει τα δικά του κείμενα: ξεκινάει με πιο σύντομα κείμενα και προχωράει στη συγγραφή ιστορίας. Έτσι, αβίαστα, χωρίς κόπο, το παιδί γίνεται ένας μικρός συγγραφέας. Η εικονογράφηση και το ευχάριστο στήσιμο-παρουσίαση δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να βγουν στο χαρτί σκέψεις και συναισθήματα.

Για παιδιά από 8 ετών

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο [email protected], σημειώνοντας τον τίτλο του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Leave a Reply