Μ’ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μ΄ έναν χάρτη ναυτικό, ταξιδεύω στο μουσείοΒιωματική δράση, γνώση και ψυχαγωγία είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδίασε ο φορέας Museum Friends©  και εφαρμόζει στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος. Το Σάββατο 24 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το  πρόγραμμα: «Μ΄ έναν χάρτη ναυτικό, ταξιδεύω στο μουσείο».

Παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-11 ετών, μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους, θα μπουν σε πρωτόγνωρους ρόλους και θα ανακαλύψουν με όλες του τις αισθήσεις, όσα έχει να τους αφηγηθεί το θρυλικό πλοίο Α/Τ Βέλος.

Πόσα είδη χαρτών υπάρχουν; Σε τι μας χρησιμεύουν; Με ποιόν τρόπο προσανατολιζόμαστε στο χώρο; Πως διαβάζεται ένας ναυτικός χάρτης και με ποιόν τρόπο χαράσσεται η ναυτική πορεία;

Τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικά είδη χαρτών, προβληματίζονται για τη χρησιμότητά τους και εξοικειώνονται με τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Αξιοποιούν την κάτοψη του καταστρώματος του πλοίου, ώστε να προσανατολιστούν στον χώρο και να βρουν…τους «χαμένους» ναυτικούς χάρτες. Τέλος μαθαίνουν να διαβάζουν τα βασικά στοιχεία ενός ναυτικού χάρτη και «χαράσσουν πορεία» στο Αιγαίο.

Ηλικίες παιδιών: 5-7 (11:00-12:00) & 8-11 (12:30-14:00)

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 210-8056064, 6932840407. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. 

Τόπος: Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος,  Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, Φλοίσβος, Π. Φάληρο, 175 10

Leave a Reply