Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΕΧΝΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει εικαστικό εργαστήριο για εφήβους και ενήλικες με τίτλο “Η μαγεία του χρώματος: Ιστορία, Τέχνη Ψυχολογία”, τις Παρασκευές 1 & 15 Απριλίου 2016.

Σε αυτό το εργαστήριο θα ταξιδέψουμε στο χρόνο για να μάθουμε τις ενδιαφέρουσες ιστορίες που κρύβουν τα χρώματα, αλλά και τις διαφορές στην αντίληψη του χρώματος ανάλογα με την εποχή και τη γεωγραφία.

max ernst spring 1918_zpsjunvtbxb

Στην πρώτη συνάντηση θα εξερευνήσουμε τα χρώματα και τα στοιχεία του φυσικού κόσμου από τα οποία αρχικά παράγονταν, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σταδιακά παρασκευάστηκε μια ποικιλία νέων χρωμάτων και αποχρώσεων. Θα μιλήσουμε για την εξέλιξη των χρωμάτων και των τεχνικών εφαρμογής τους, μέσα από την πορεία τους στα διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα.

Μέσα από τη Θεωρία των Χρωμάτων, θα μιλήσουμε για τη σημασία των χρωμάτων στην ψυχολογία και τη χρήση τους στην εικαστική ψυχοθεραπεία και τη σύγχρονη χρωματοθεραπεία, ενώ θα ταξιδέψουμε σε θρησκείες και πολιτισμούς ανά τον κόσμο για να γνωρίσουμε χρήσεις, ερμηνείες και αξιολογήσεις στην πνευματική διάσταση.

Στη δεύτερη συνάντηση θα γνωρίσουμε τα διάφορα υλικά που θα προσφερθούν και θα εφαρμόσουμε ορισμένους από τους κανόνες που μάθαμε, δημιουργώντας ένα μονοχρωματικό έργο όπου όλα τα στοιχεία –φόρμες και φωτοσκίαση– εκφράζονται με την γκάμα που έχει προσφέρει ένα και μοναδικό χρώμα, είτε δημιουργώντας ένα έργο με βάση τη χρωματική θεωρία και τις δυνατότητες που προσφέρει, ή χρησιμοποιώντας τα χρώματα μέσα από μία συμβολική και μεταφορική διαδικασία.

 Mystical Head Head of a Girl around 1917 -_zpssullofno

Σχεδιασμός & Επιστημονική επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός και Ιστορικός Δυτικού Εσωτερισμού

Τόπος διεξαγωγής: Κεντρικό κτίριο, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Ημερομηνίες & ώρα: Παρασκευή 1 & 15 Απριλίου 2016, 18:00-20:00

Κόστος συμμετοχής: 10,00 €/συνάντηση

Εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, 210 34 61 981, [email protected]

Leave a Reply