ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ GOETHE-INSTITUT ΜΕ 3 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ SUMMER CAMPS

kinderkurs695_120417Tα καλοκαιρινά camp του Goethe-Institut είναι η ιδανική ευκαιρία για να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Με παιγνιώδεις και δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι εξερεύνησης για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας παρακολουθώντας ένα από τα προτεινόμενα τμήματα «Πρώτη γνωριμία με τα Γερμανικά», «Το Goethe κάνει θέατρο» ή «Εργαστήριο βίντεο».

Τα τμήματα λειτουργούν ως συμπλήρωση στην διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας σε σχολεία ή φροντιστήρια καθώς και ως προετοιμασία εξετάσεων ή ως ένα κανονικό τμήμα από Σεπτέμβριο.

«Πρώτη γνωριμία με τα Γερμανικά»

Εισαγωγικό θερινό τμήμα για παιδιά στο GoetheInstitut Athen

Τον Ιούνιο του 2017 θα λειτουργήσει ένα τμήμα πρώτης γνωριμίας με τα Γερμανικά για παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι 10 ετών διάρκειας δύο εβδομάδων. Τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα Γερμανικά ακούγοντας, γράφοντας, διαβάζοντας και φυσικά μιλώντας. Κι όλα αυτά μέσα από διάφορες παιγνιώδεις δραστηριότητες  και μουσική. Στο τμήμα πρώτης γνωριμίας  τα παιδιά θα αποκτήσουν τις πρώτες γνώσεις τους στα Γερμανικά κι αν τους αρέσει μπορούν να ξεκινήσουν το φθινόπωρο ένα ετήσιο παιδικό τμήμα (Σεπτέμβριος 2017 – Ιούνιος 2018) στο Goethe-Institut. 

«Το Goethe κάνει θέατρο»

Τμήμα θεατρικής αγωγής για μαθητές Δημοτικού στο GoetheInstitut Athen

Το Goethe-Institut Athen διοργανώνει τον Ιούνιο του 2017 ένα τμήμα θεατρικής αγωγής για παιδιά από 3η μέχρι 6η Δημοτικού με βασικές γνώσεις στα Γερμανικά. Υπό την καθοδήγηση μιας έμπειρης καθηγήτριας τα παιδιά θα δημιουργήσουν μόνα τους ένα θεατρικό έργο/ μιούζικαλ. Θα γράψουν τους διαλόγους, θα κατασκευάσουν τα σκηνικά και τα κοστούμια, θα βάλουν την κατάλληλη μουσική. Ο παιγνιώδης αυτός τρόπος θα τα βοηθήσει να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους στα Γερμανικά, να τις χρησιμοποιήσουν και να αναπτύξουν επιπλέον τη δημιουργικότητά τους. Στο τέλος αυτού του τμήματος διάρκειας δύο εβδομάδων το έργο θα παρουσιαστεί στους γονείς.

«Εργαστήριο βίντεο»

VideoWorkshop για παιδιά και εφήβους στο GoetheInstitut

Παιδιά και έφηβοι από 11 χρονών με γνώσεις Γερμανικών μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα Video-Workshop και να εξασκήσουν έτσι στην πράξη τις γνώσεις τους στα Γερμανικά. Υπό την επίβλεψη και με τις οδηγίες έμπειρου καθηγητή θα γράψουν μόνοι τους το σενάριο, θα αναζητήσουν χώρους για γυρίσματα, θα βιντεοσκοπήσουν και θα μοντάρουν το υλικό, ώστε να προκύψει μια ολοκληρωμένη βιντεοταινία. Βοηθός τους σε όλο το εγχείρημα θα είναι ένας έμπειρος εικονολήπτης.

goethe-institut

Κόστος: 390€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται πρωινό, μεσημερανό και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. 

Εγγραφές έως 9 Ιουνίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.goethe.de/ins/gr/el/sta/ath/kur/kjk/som.html

Leave a Reply