ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ [ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ]

Ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας το προνόμιο και την τιμή να φιλοξενεί στα όριά του την Ακαδημία Πλάτωνος, αυτό το καλοκαίρι διοργανώνει το ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων «Φιλοσοφία στην Ακαδημία Πλάτωνος». Στόχος του νέου αυτού εγχειρήματος είναι να προβάλει τη σημασία της, να διαδώσει το πνεύμα που τη χαρακτήριζε, να αναδείξει το έργο που παρήγαγε η Ακαδημία, αλλά και να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για τους Αθηναίους και όλους τους επισκέπτες της πόλης, Έλληνες και ξένους. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τους ενήλικους εδώ.Από ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη φιλοσοφία, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και «Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία», μία δράση που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Άτρακτο, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και των θετικών προτύπων, και θα «βάλει στο παιχνίδι» παιδιά και εφήβους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο – την ευθύνη θα έχει ομάδα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Με τις ώρες του προγράμματος να μοιράζονται στο Ψηφιακό Μουσείο της Ακαδημίας Πλάτωνος και την Άτρακτο, τα παιδιά θα κάνουν μια πρώτη «βουτιά» στη φιλοσοφία μέσα από τα «Γίνε σούπερ ήρωας για μία ώρα!» και «Γίνε αόρατος για μία ώρα!», ενώ οι έφηβοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το συναρπαστικό πρόγραμμα «Matrix και Φιλοσοφία: Δεσμώτες στο Σπήλαιο του Πλάτωνα»! Ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να επιστρέψουμε στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε έναν από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς της αρχαιότητας με ανυπολόγιστη επίδραση στον πολιτισμό, και να ανακαλύψουμε τόσο τον αρχαιολογικό χώρο όσο και τη γειτονιά ξανά, να τα προσεγγίσουμε με μια πιο φρέσκια και σύγχρονη ματιά, όπως και τη φιλοσοφία! Η είσοδος για όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, με εξαίρεση τα εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να καταβάλλουν ένα συμβολικό αντίτιμο. Αυτό το καλοκαίρι, η φιλοσοφία και ο πολιτισμός επιστρέφουν στην πόλη, εκεί που ανήκουν! 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

Αναλυτικές πληροφορίες: www.athens-technopolis.gr

* Οι δράσεις εντάσσονται στο Culture is Athens/Πολιτισμός είναι η Αθήνα, το 3ετές σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον κλάδο του Πολιτισμού.

** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – εξαιρείται το πρόγραμμα Φιλοσοφία για Παιδιά.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ | ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΧΩΡΟΣ: ΑΤΡΑΚΤΟΣ

Επιστημονική Υπεύθυνη: Χλόη Μπάλλα, αν. καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης.
Υπεύθυνη προγράμματος: Άννα Ντιντή, υπ. διδάκτωρ Φιλοσοφίας, Παν/μιο Κρήτης,
Διδάσκοντες: Στέλιος Γκαδρής, Μαρία Κασμιρλή, Άννα Ντιντή, Καλλιόπη Παπαμανώλη
Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας και Μετάφρασης, Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ημερομηνίες: 25.06 & 26.06, 03.07, 09 & 10.07, 16 & 17.07, 23 & 24.07, 30 &31.07
Ώρες: 09.00 – 11.00 | Γίνε σούπερ ήρωας για μία ώρα! *για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών – απαραίτητη η συνοδεία των παιδιών από τους γονείς του – 3D print-έκπληξη!
11.30 – 13.30 | Γίνε αόρατος για μία ώρα! *για παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών – 3D print-έκπληξη!
17.00 – 19.00 | Matrix και Φιλοσοφία: Δεσμώτες στο Σπήλαιο του Πλάτωνα *για εφήβους ηλικίας 14 έως 17 ετών
*Μέγιστος αριθμός συμμετοχών σε κάθε εργαστήριο 15 άτομα.

Φιλοσοφία για Παιδιά | Εισιτήρια

Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήριο: 3 ευρώ ανά παιδί
Προπώληση εισιτηρίων αποκλειστικά από το viva.gr και το δίκτυο μεταπωλητών του.

Leave a Reply