ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

emp4smΜία διαφορετική «εκδρομή», μία επίσκεψη στα «άδυτα» του Εργαστηρίου Συστημικής Βιολογίας και Εμβιομηχανικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και του Εργαστηρίου Υψηλών Τάσεων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και του Λυκείου. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με το Mindspace –τον οργανισμό που ιδρύθηκε από φοιτητές και νεαρούς αποφοίτους του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Οι μαθητές θα επισκεφθούν τους χώρους όπου εργάζεται η Prom Racing NTUA FSAE Team καθώς και το Mindspace. Θα γνωρίσουν από κοντά τα εργαστήρια, θα πληροφορηθούν για το έργο τους, θα ενημερωθούν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες που ανοίγονται στους τομείς στους οποίους εξειδικεύεται το κάθε εργαστήριο και –κυρίως– θα παρακινηθούν ώστε να προσανατολίσουν τις μελλοντικές σπουδές τους σε κάποιον από αυτούς τους τομείς.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα επίσκεψης –που διαρκεί δύο ώρες– είναι ελεύθερη, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469694.

emp6sm

Σημειώνεται ότι οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: utechlab@eef.edu.gr.

Το UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεργάζεται με το Mindspace από τον Ιούλιο του 2016 με κοινό σκοπό τη μετάδοση της γνώσης στο επιστημονικό και τεχνικό πεδίο. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής το Mindspace πραγματοποιεί εργαστήρια σε μαθητές/τριες με θέμα τη Ρομποτική στο χώρο του Εργαστηρίου Τεχνολογίας UTech Lab, καθώς και ψηφιακές ή πραγματικές περιηγήσεις σε μαθητές/τριες στα εργαστήρια του Ε.Μ.Π..

Πληροφορίες για τους συνεργαζόμενους φορείς και τα εργαστήρια:

Mindspace: http://www.mindspace.gr/

UΤech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου:

http://eugenweb3.eugenfound.edu.gr/utech/index.php?lang=el

Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών: http://highvoltages.ece.ntua.gr/

Εργαστήριο Συστημικής Βιολογίας και Εμβιομηχανικής, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών: https://ntuabiolab.wikispaces.com/1.+ABOUT

Prom Racing Team: http://www.promracingteam.com/

Leave a Reply