ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ|ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλεί οικογένειες με παιδιά ηλικίας Γ-Ε΄ Δημοτικού να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χαρτογράφοι στον Εθνικό Κήπο» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρες 10:30-12:00.

Οι οικογένειες που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους χάρτες σε ένα περιβάλλον έξω από τη σχολική τάξη.  Αρχικά, οι οικογένειες παρατηρούν τα χαρακτηριστικά των χαρτών (τίτλος, υπόμνημα, προσανατολισμός) και ανακαλύπτουν την έννοια του προσανατολισμού και πώς χρησιμεύει σε αυτό μια πυξίδα. Στη συνέχεια, οι οικογένειες χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες, καλούνται να πραγματοποιήσουν μια διαδρομή μέσα στον κήπο, να τη σημειώσουν πάνω στον χάρτη του κήπου που θα τους δοθεί και τέλος, να δημιουργήσουν το δικό τους υπόμνημα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση, σε ένα εξωτερικό, φυσικό μουσειακό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του Εθνικού Κήπου, συνδυάζοντας την εξοικείωση με τους χάρτες και την εξερεύνηση. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων: στο ηλιακό ρολόι, στην κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου επί της Λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας 1.

Η οικονομική συμμετοχή σε κάθε πρόγραμμα είναι 7  ευρώ για κάθε άτομο και 6 ευρώ για αδέλφια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2103312995 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00).

Οι στόχοι των οικογενειακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αναπτύσσει το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι:

  • η κοινή και ενεργός συμμετοχή μικρών και μεγάλων,
  • η συνεργασία των μελών της οικογένειας
  • η ανταλλαγή εμπειριών, βιωμάτων, απόψεων με άλλες οικογένειες
  • η δυνατότητα κοινής μάθησης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας μέσα στα μουσεία και τους ευρύτερα μουσειακούς χώρους.

Leave a Reply