ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Τα Σαββατοκύριακα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται από το εκπαιδευτικό τμήμα του για παιδιά προσχολικής & σχολικής ηλικίας. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε μία διαφορετική θεματική. Ο Ιούλιος είναι αφιερωμένος στην εποχή του καλοκαιριού και…

  • τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ψάρια και κοχύλια, ταιριάζουν τα σκουπίδια;», Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ποιοι οργανισμοί κρύβονται στον βυθό της θάλασσας; Με ποιον τρόπο μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να μειώσουμε τη ρύπανση των νερών; Τα παιδιά παρατηρούν, ερευνούν και ανακαλύπτουν ψάρια, κοχύλια, χταπόδια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς. Εξοικειώνονται με τη ζωή τους στον βυθό και προτείνουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί με τη μόλυνση της θάλασσας.

Οι ώρες διεξαγωγής του προγράμματος για παιδιά 3-6 χρόνων είναι: 11:00-11:45, 12:00-12:45, 13:00-13:45, 14:00-14:45
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 7 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 6 ευρώ, για 3 παιδιά & άνω είναι 5 ευρώ & ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 3,50 ευρώ.

CHILDREN'S MUSEUM5

  • τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουνό ή θάλασσα;», Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Για ποιον λόγο χρειαζόμαστε τις διακοπές; Σε ποια μέρη ταξιδεύουμε περισσότερο; Τα παιδιά ανακαλύπτουν μαγευτικούς προορισμούς και συνδυάζουν τις διακοπές με τον πολιτισμό. Επεξεργάζονται διαφορετικούς εξοπλισμούς ανάλογα με το μέρος, στο οποίο θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους και ετοιμάζουν χρήσιμα αντικείμενα για τη βαλίτσα των διακοπών τους.

Οι ώρες διεξαγωγής του προγράμματος για παιδιά 7-12 χρόνων είναι: 12:00-13:00
H οικονομική συμμετοχή για 1 παιδί είναι 8 ευρώ, για 2 παιδιά είναι 7 ευρώ, για 3 παιδιά και άνω είναι 6 ευρώ και ενισχύει τους σκοπούς του Ε.Π.Μ. Με την επίδειξη κάρτας ανεργίας, η οικονομική συμμετοχή για κάθε παιδί ανέρχεται σε 4,00 ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα
Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM


Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα των συλλογών παρατηρούν, ανακαλύπτουν και εκφράζονται δημιουργικά! Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος. Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς ειδοποίηση. 

Leave a Reply