ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στον «Ελληνικό Κόσμο» άνθισαν νέες ιδέες και σκέψεις και νέα προγράμματα!

Τα Σάββατα στον Ελληνικό Κόσμο, όπως πάντα, είναι αφιερωμένα στα παιδιά από 3 έως 5 ετών: πώς από τον υπέροχο καρπό της ελιάς παίρνουμε το λάδι, πώς φτιάχνεται το ψωμί και ποια είναι η ιστορία του, πώς είναι να κάνεις τον γύρο του κόσμου από την έρημο, σε τροπικές ζούγκλες και πάλι πίσω; Και όσον αφορά τις Κυριακές: οι φίλοι μας από 5 έως 12 ετών έχουν την τιμητική τους! Ταξιδεύουν στα νησιά των Κυκλάδων και μαθαίνουν για την Κυκλαδική Τέχνη, μαθαίνουν για την ιστορία του ανθρώπου στους αιθέρες, από τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο μέχρι τα σύγχρονα διαστημόπλοια και μαθαίνουν ήθη και έθιμα του Πάσχα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.  

diasthma-ellhnikos-kosmos

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά 3 έως 5 ετών.

2/4/2016

«Ο Αέρας …ο παιχνιδιάρης»

Είναι το στοιχείο της φύσης που μας ακολουθεί παντού! Τον αισθανόμαστε αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε. Θέλετε να ανακαλύψουμε πού κρύβεται; Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές θα μας οδηγήσουν σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του! Ένα ταξιδιάρικο πούπουλο υποδέχεται γονείς και παιδιά για να τους γνωρίσει με έναν καινούριο αόρατο φίλο, τον Αέρα.  Τα παιδιά ανακαλύπτουν από πού ξεκινά τα ταξίδια του, τρέχουν, παίζουν και χορεύουν μαζί του. Παιχνίδια, πειράματα και απλές κατασκευές οδηγούν τους μικρούς μας φίλους σε μερικές από τις πιο απίθανες κρυψώνες του!

9/4/2016

«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»

«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε το δέντρο, τον καρπό και το χυμό της ελιάς. Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα δημιουργικών,ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης.

16/4/2016

 «Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη λοιπόν! Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσω δραστηριοτήτων που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

23/4/2016

 «Ο  Γύρος του Κόσμου σε  70 λεπτά…»

Θα  ήθελες  να κάνεις το Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα, και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι! Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!

Γενικές πληροφορίες για τα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

 • Για παιδιά 3-5 ετών
 • Ώρα έναρξης: 11:30
 • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
 • Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
 • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://saturdays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.   

464b3f74fd6601955ccb022f610c3111_XL

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

3/4/2016

«Παίξε Απόλλωνα τη λύρα, τις Κυκλάδες να γυρίσω και μύθους να γνωρίσω»

Δήλος, Μήλος, Σαντορίνη μερικά από τα υπέροχα νησιά των Κυκλάδων. Ταξιδεύουμε σε αυτά, όχι μόνο για να ανακαλύψουμε τις φυσικές τους ομορφιές, αλλά και ιστορίες που χάνονται στο χρόνο. Η Κυκλαδική τέχνη μας εμπνέει για ένα ταξίδι στα κυκλαδίτικα νησιά. Ταξιδεύουμε με μέσο ένα επιδαπέδιο παιχνίδι πολλαπλών προκλήσεων και μπαίνουμε σε μια φανταστική περιπέτεια για να ανακαλύψουμε και να γνωρίσουμε το κυκλαδικό σύμπλεγμα, όπως αυτό αναπτύσσεται γύρω από τη Δήλο, από την αρχαιότητα έως σήμερα.  

10/4/2016

«Αγγίζοντας τον ουρανό»

Για αιώνες  ο άνθρωπος αναρωτιόταν αν μπορούσε να πετάξει! Κοιτάξτε, σήμερα, πού έχουμε φτάσει, από τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο, στους αδελφούς Ράιτ έως το Διάστημα. Ο «Ελληνικός Κόσμος» με δημιουργική και παιχνιδιάρικη διάθεση ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας των πτήσεων. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μας φίλους να… πετάξουν και να ανακαλύψουν πώς το όνειρο του ανθρώπου να κατακτήσει τους ουρανούς έγινε πραγματικότητα.

17/4/2016

«Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι!»

Μπορεί ένα κόμικ να μας διδάξει ιστορία; Τι έχει να μας πει για την φιλία; Πώς ένα μικρό χωριό μπορεί να τα βάλει με μια ολόκληρη αυτοκρατορία; Τις απαντήσεις μάς  δίνει ένα δίδυμο αχτύπητο! Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ! Παίζουμε, τραγουδάμε, χορεύουμε και ανακαλύπτουμε τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, τους ήρωες από το κόμικ που παραμένει δημοφιλές και διάσημο εδώ και πολλές δεκαετίες! Ποιος ήταν ο ένας και ποιος ο άλλος; Μπορούμε εμείς να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία με αυτούς πρωταγωνιστές;  

24/4/2016

«Ήρθε πάλι η Πασχαλιά… ο καιρός γοργά περνά!»

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να ανακαλύψουμε ήθη και έθιμα από πολλές γωνιές της Ελλάδας και να δημιουργήσουμε το δικό μας φαναράκι. Με αφορμή την αφήγηση μιας πασχαλινής ιστορίας,αλλά και ενός διαφορετικού βιβλίου εθίμων και μέσω του παιχνιδιού ανακαλύπτουμε τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου, που συνδέονται με την πασχαλινή περίοδο.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα 

 • Για παιδιά 5-12 ετών
 • Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά.
 • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 • Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/), Πειραιώς 254, Ταύρος.
 • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Leave a Reply