ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ

crop pyrna children's programme spring2019Η πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ έχει σχεδιάσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, που καλλιεργεί τη φαντασία, την έκφραση, τη δεξιοτεχνία, τη συνεργασία, την κριτική σκέψη και τους δίνει χώρο και χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι!

Στο φετινό πρόγραμμα, συγγραφείς όπως η Ξένια Καλογεροπούλου, αφηγήτριες και μουσικοί όπως η Μαρία Τερζάκη και η Ιφιγένεια Κακριδώνη, θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο παραμύθια και ιστορίες  στα παιδιά, μέσα από δραματοποιημένη αφήγηση  και εικαστικά παιχνίδια.

Η Βιβιάνα Μηλιαρέση του www.theresastory.org, ξεκινάει τον Φεβρουάριο νέο παιδικό εργαστήρι συγγραφής και έκδοσης βιβλίου! Στο τέλος το κάθε παιδί θα έχει στα χέρια του, τυπωμένο, το βιβλίο που έγραψε και εικονογράφησε!

Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι στο Μουσείο Ακρόπολης, σε συνεργασία με την www. littlecityspots.com,  ετοιμάζει η  παιδαγωγός και συνεργάτης της Πύρνας  Ελεάννα Πάσχου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Το φετινό βιωματικό εργαστήρι μαγειρικής, συνδυασμένο με παραμύθια, ανέλαβαν οι παιδαγωγοί  Θεοδώρα Βαφειαδάκη και Μαρία Βουγιουκλάκη της lactus//pactus, τις Παρασκευές 1, 15 & 29 Μαρτίου.

Στις 30 Μαρτίου, μικροί και μεγάλοι θα εκδράμουν με την www.openfarms.gr σε αγρόκτημα  της Αργολίδας για να μιλήσουν με τους παραγωγούς, να μάθουν πώς παράγεται η τροφή μας και να γίνουν για λίγες ώρες  γεωργοί και βοσκοί!

Στις 11 Μαΐου, γονείς και παιδιά, με τη Γεωργία Κανελλοπούλου και τη Μαρία Τερζάκη, θα γνωρίσουν τον Υμηττό, με την Μονή Καισαριανής και το Αισθητικό Δάσος, μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες στη φύση.

Με αφορμή  τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και την ΑΘΗΝΑ2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, δημιουργήθηκε στην ΠΥΡΝΑ μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη με διαλεγμένα και αγαπημένα παιδικά βιβλία, που λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τετάρτης, 10.00-14.00 και 17.00-19.00

Για τους γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη, η ΠΥΡΝΑ οργανώνει  ένα σεμινάριο με την Συμβουλευτική Ψυχολόγο/Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλο Τζίνα Θανοπούλου, ενώ οι συνειδητοποιημένες γιαγιάδες συνεχίζουν τις συναντήσεις τους με την Ψυχοθεραπεύτρια-Προσωποκεντρική Σύμβουλο Εύα Ζαχαρούλη, στο εργαστήριο Αποτελεσματικής Γιαγιάς

theresastory

THERE’S A STORY: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μετά την πρώτη πολύ θετική εμπειρία των παιδιών, συνεχίζουμε το εργαστήρι με σκοπό, μέσα από τη γραφή και τη δημιουργία, τα παιδιά να ενισχύσουν τη φαντασία τους, να χτίσουν αυτοπεποίθηση, να καλλιεργήσουν αμοιβαίο σεβασμό και ικανότητες ενσυναίσθησης και επικοινωνίας. Στο There’s a Story τα παιδιά δίνουν στις ιδέες τους «ζωή» μέσα από λέξεις και εικόνες, συνεργάζονται με γραφίστα και δημιουργούν μικρά projects. Το εργαστήρι ολοκληρώνεται με τη δημιουργία ενός ατομικού βιβλίου από κάθε παιδί.

Βιβιάνα Μηλιαρέση, Writing Mentor at the Ministry of Stories, Nick Hornby’s Creative Writing & Mentoring Space for Young People

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Έναρξη: 8 Φεβρουαρίου

Λήξη: 19 Απριλίου (εκτός αργιών & 8/3) Ώρα: 17.30-19.00 (ΠΠ1)

Ενότητα  10 συναντήσεων

Έως 12 παιδιά 7-11 ετών

Τιμή: 180€

(σε 3 δόσεις με κάρτα)

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 3

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ψάχνουμε για μικρά και μεγάλα φίδια, γινόμαστε αθόρυβα λιοντάρια, παίρνουμε δύναμη από τον ημίθεο Ηρακλή και μαθαίνουμε τι συνέβη με τον Δία, βιώνουμε με το σώμα μας την ιστορία του λόφου τής Ακρόπολης. Ακόμα μαθαίνουμε τι προσφέρει το δέντρο της ελιάς, γινόμαστε για λίγο η θέα Αθηνά και ο Ποσειδώνας, γνωρίζουμε τις Καρυάτιδες (αλήθεια, πώς θα πάρουμε πίσω αυτές που λείπουν;)

Ελεάννα Πάσχου, Παιδαγωγός – Μοντεσσοριανή δασκάλα

ΣΑΒΒΑΤΟ

16 Φεβρουαρίου

Ώρα: 11.00-13.00 (ΠΠ2)

Για παιδιά 5-8 ετών με γονείς

Τιμή: 15€/παιδί

ταλκ μαγειρική

ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Τι γίνεται όταν τα παραμύθια συναντάνε το παιχνίδι και τη μαγειρική; Ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήριο μέσα στο οποίο τα παιδιά εκ- φράζονται, συνεργάζονται, απελευθερώνουν τη φαντασία τους και… μαγειρεύουν! Μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συνταγές μαγειρικής, τα παιδιά αναπτύσσουν τις πνευματικές, σωματικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.

Από τη lactus//pactus (Θεοδώρα Βαφειαδάκη & Μαρία Βουγιουκλάκη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1, 15, 29 Μαρτίου

Ώρα: 17.15-18.30 (ΠΠ3)

Ενότητα 3 εργαστηρίων Για παιδιά 4-7 ετών

Τιμή: ενότητα 39€, εργαστήριο 15€

ena-galazio-alogo

ERIC CARLE: Μ’ ΕΝΑ ΓΑΛΑΖΙΟ ΑΛΟΓΟ…

Ο Έρικ Καρλ, αυτός ο μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά, χρησιμοποιεί την τεχνική του κολάζ στα έργα του και μας παρασύρει στον μαγικό κόσμο της τέχνης, όπου δεν υπάρχει σωστό ή λάθος παρά μόνο η ομορφιά που μας αποκαλύπτουν τα σχέδια και τα χρώματα. Εκπαιδευτικό-εικαστικό παιχνίδι με τη Μαργαρίτα Κωτσίνη, βασισμένο στο βιβλίο «Το Γαλάζιο Άλογο» (εκδ. Καλειδοσκόπιο).

ΣΑΒΒΑΤΟ

2 Μαρτίου

Ώρα: 11.30 (ΠΠ4)

Για παιδιά 4+ ετών

Eίσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΑΚΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΑΚΡΙΔΩΝΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΝΑ01122018

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΙΛΙ

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά τραγούδια και παιχνίδια, όπου νεράιδες, μοίρες, γοργόνες και καράβια ξαναζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας και κάνουν τη φαντασία μας να ταξιδέψει. Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια της Αγγελικής Δαρλάση Οι Μοίρες, Το Πετροκάραβο, Η Γοργόνα και Η Ελιά, από τη σειρά «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» (εκδ. Μεταίχμιο).

Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Ιφιγένεια Κακριδώνη & Μαρία Τερζάκη (αφήγηση, τραγούδι, ούτι, φλογέρα, κιθάρα, κρουστά)

ΣΑΒΒΑΤΟ

16 Μαρτίου

Ώρα: 11.30 (ΠΠ5)

Για παιδιά 5+ ετών

Τιμή: από 5€ στον κουμπαρά κοινωφελών δράσεων

SOFIA'S FARM ARGOLIDA (1)

ΟPEN FARM EXPERIENCE: ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ολοήμερη εκδρομή σε αγρόκτημα για μικρούς και μεγάλους! Τα παιδιά θα γίνουν για μια ημέρα βοσκοί και γεωργοί: θα γνωρίσουν τα ζώα και τα φυτά του αγροκτήματος, θα βοσκήσουν το κοπάδι, θα αρμέξουν, θα φτιάξουν τυρί, θα σκαλίσουν, θα βοτανίσουν, θα φυτέψουν και θα δοκιμάσουν φρούτα και λαχανικά της εποχής!

Σχεδιασμός – υλοποίηση: Med Culture ΙΚΕ & εξειδικευμένοι συνεργάτες

ΣΑΒΒΑΤΟ  

30 Μαρτίου

Ώρα: 9.00-18.00 (ΠΠ6)

Για παιδιά 5+ ετών με γονείς

Τιμή: 35€/άτομο, 90€/3μελής οικογένεια, 100€/4μελης οικογένεια

(περιλαμβάνει πούλμαν που θα ξεκινήσει από την ΠΥΡΝΑ)

XENIA KALOGEROPOYLOU AGGELINA

Η ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ «ΑΓΓΕΛΙΝΑ»

Η Ξένια Καλογεροπούλου έρχεται στην ΠΥΡΝΑ για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Η Αγγελίνα» (εκδ. Μάρτης). Ελάτε να γνωρίσετε την υπέροχη Αγγελίνα, μια «αλλιώτικη» ηρωίδα, επίμονη και απτόητη, που ζωντανεύει μέσα από τη μοναδική αφήγηση της αγαπημένης μας ηθοποιού!

ΣΑΒΒΑΤΟ

6 Απριλίου

Ώρα: 11.30 (ΠΠ7)

Για παιδιά 5+ ετών

Eίσοδος ελεύθερη, κράτηση θέσης απαραίτητη

ταλκ Υμηττός 2

ΟΙ ΔΥΟ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ

Μια εκδρομή για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει αφήγηση, παιχνίδι και περίπατο στη φύση. Ξεκινάμε από τη Μονή Καισαριανής όπου, μέσα από ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι και αφηγήσεις, θα μυηθούμε στην ιστορία της. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε στο Βοτανικό Μονοπάτι», όπου θα γνωρίσουμε το οικοσύστημα του Αισθητικού Δάσους Υμηττού. Θα καταλήξουμε στην Καλοπούλα, για ξεκούραση στο αναψυκτήριο.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Γεωργία Κανελλοπούλου, Ξεναγός φυσικής & πολιτιστικής κληρονομιάς, Μαρία Τερζάκη, Θεατροπαιδαγωγός, Ηθοποιός

ΣΑΒΒΑΤΟ

11 Μαΐου

Ώρα: 10.00-14.00 (ΠΠ8)

Για παιδιά από 6 ετών με γονείς

 Τιμή: 15€

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και στο www.pyrna.gr/gia-paidia και στη σελίδα ΠΥΡΝΑ στο facebook, με συνεχείς ενημερώσεις.

LOGO PYRNA

Η ΠΥΡΝΑ

Η ΠΥΡΝΑ είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία. Στη στέγη της, μια κηφισιώτικη μονοκατοικία με κήπο, στην οδό Κοκκιναρά 43, πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα ομιλίες, εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, ξεναγήσεις για ενήλικες και δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά. Το 2019 η ΠΥΡΝΑ γίνεται 23 ετών! Περισσότερα στο www.pyrna.gr και στο facebook.

ΤΑ ΠΥΡΝΑΚΙΑ

Με μια ομάδα έμπειρων συνεργατών σχεδιάζουμε για παιδιά δημιουργικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν τη φαντασία, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα, την ικανότητα επικοινωνίας, την κριτική σκέψη και το κέφι για ομαδικό παιχνίδι. Με αφορμή τη νέα μας παιδική δανειστική βιβλιοθήκη και την ενασχόλησή μας με το παιδικό βιβλίο, πολλές φετινές δραστηριότητες είναι αφιερωμένες στη γνωριμία των παιδιών με νέα βιβλία, με την ελπίδα ότι θα τα αγαπήσουν και θα ταξιδέψουν με αυτά στη χώρα της φαντασίας και της δημιουργίας.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®

Η ΠΥΡΝΑ, το 2012, δημιούργησε τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®, που φέρνουν μικρές, κινητές, δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Φέτος τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® ταξιδεύουν, με 190 βαλίτσες και 4.700 βιβλία, σε 1.000 περίπου σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα! Τον Απρίλιο του 2015, τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® βραβεύτηκαν από τον Κύκλο Παιδικού Βιβλίου ως το καλύτερο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά! Το πρόγραμμα στηρίζεται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών. Περισσότερα στο www.vivliaserodes.gr και στο facebook.

ΟΙ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, τη δημιουργική ψυχαγωγία, το παιχνίδι και τη χαρά της μάθησης, η ΠΥΡΝΑ, με ομάδα εφήβων μαθητών-εθελοντών, έχει μέχρι σήμερα εξοπλίσει τέσσερα νηπιαγωγεία σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και ένα στη Μάνδρα Αττικής, και ετοιμάζει το έκτο. Παιχνίδια και γραφική ύλη σε άριστη κατάσταση είναι πάντα καλοδεχούμενα. Οι δραστηριότητες με συμμετοχή στον κουμπαρά κοινωφελών δράσεων στηρίζουν τα νηπιαγωγεία.

Η ΠΥΡΝΑ χρηματοδοτείται από συνδρομές και δωρεές μελών και φίλων, και από χορηγίες εταιρειών. Για επιπλέον πληροφορίες και εγγραφή στις δραστηριότητες, απευθυνθείτε στη γραμματεία, καθημερινές εκτός Τετάρτης, 10.00-14.00 και 17.00-19.00. Aρ. Λογ.: Αlpha Bank IBAN GR2501401530153002320001050

Κοκκιναρά 43, Κηφισιά 145 63

Τ 210 62 30 913

[email protected]

www.pyrna.gr

No Responses