ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020«Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» είναι το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020 #IMD2020, εστιάζοντας στην κοινωνική αξία των μουσείων που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες. Λόγω της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των μουσείων, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 θα διεξαχθεί ψηφιακά!

Το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη -σχεδιασμένο για επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα-. εντάσσεται φέτος στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Αυτή τη φορά, με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό: Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» απευθύνεται σε όλους για μία online συνάντηση!

Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση θα προσεγγίσουμε ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Στην online συνάντηση θα εστιάσουμε στη ματιά των ζωγράφων Νίκου Εγγονόπουλου, Γεράσιμου Στέρη και Σπύρου Παπαλουκά, και θα ακολουθήσουμε τα βήματα τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνικής υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Για τη συμμετοχή στη Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2020 στο Μουσείο Μπενάκη είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]

Η συνάντηση αφιερώνεται στον Θεόδωρο Κώνστα, φίλο των μουσείων, που με τη διαρκή, ένθερμη παρουσία του πλούτιζε το “Βλέποντας με τις Αισθήσεις”.

Leave a Reply