ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΣΑ

Origami_1Η ομάδα ΆΝΑΣΣΑ θα βρίσκεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και το καλοκαίρι, για 2 εργαστήρια Origami στις 19 / 21 Ιουνίου και 2 εργαστήρια ιαπωνικού κόμικ Manga στις 26 / 28 Ιουνίου.

ORIGAMI: Η τέχνη του διπλωμένου χαρτιού! 

Ξεκινώντας από ένα απλό τετράγωνο χαρτί, τα παιδιά κατασκευάζουν αντικείμενα, λουλούδια, ζώα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά και τη δύναμη της γεωμετρίας και της φαντασίας. Παράλληλα η παραδοσιακή Ιαπωνική τέχνη Origami καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την υπομονή και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Τρίτη 19 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 11:00 πμ – 12:30 μμ

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40€

Manga_1

MANGA ΜΟΥ! Γνωρίζοντας τη μαγεία του Ιαπωνικού κόμικ!     

Τι είναι το manga; Πού και πώς δημιουργήθηκε; Ποια η αισθητική του γλώσσα; Ποια η σχέση τους με τα άνιμε; Πώς μπορώ να σχεδιάσω τους δικούς μου χαρακτήρες; Ελάτε να γνωρίσουμε τα ιαπωνικά κόμικ, να εξερευνήσουμε χέρι με χέρι, τον φανταστικό, ιδιαίτερο και γεμάτο εκπλήξεις κόσμο τους και, μέσα από τις τεχνικές τους, να διηγηθούμε τις δικές μας ιστορίες. Η ομάδα Άνασσα εισάγει τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών αλλά και εφήβους στην τέχνη του ιαπωνικού κόμικ συνδυάζοντας πρακτικά τη μελέτη του προσώπου, της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος και των αναλογιών με τη γεωμετρία αλλά και με τη δραματοποίηση των χαρακτήρων.

Τρίτη 26 Ιουνίου & Πέμπτη 28 Ιουνίου, 11:00πμ – 12:30μμ

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40€

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη

Βασ.Σοφίας 9 & Μέρλιν 1

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2103611206, Δευτέρα – Κυριακή, 10:00-18:00

 www.thf.gr

Παραγωγή: http://anassaart.wixsite.com/site

Leave a Reply