3, 2, 1 ACTION! ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ /-ΡΙΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ! ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΝΕΩΝ

Θέλεις να μπεις στον ρόλο του κινηματογραφιστή; Θέλεις να μάθεις τα μυστικά της κάμερας και του μοντάζ; Θέλεις να γνωρίσεις μαθητές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, να ερευνήσεις σε ομάδες τις συνθήκες διαβίωσης σε ένα νησί και να δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ; Θέλεις να συμμετέχεις σε θεματικά εργαστήρια, να μοιραστείς τις ιδέες σου, να αφήσεις τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου ελεύθερες και να ενημερώσεις νέους και νέες στη Γερμανία για τη ζωή σε ένα ελληνικό νησί; Τότε η καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων «3,2,1 action! Μικροί και μικρές κινηματογραφιστές σε δράση!» του Goethe-Institut είναι αυτό που ψάχνεις!
Στην καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση του θα εξερευνήσεις και θα βιώσεις το περιβάλλον, θα ασχοληθείς με την κλιματική αλλαγή, τον τουρισμό, τη διατροφή, τα επαγγέλματα και την κοινωνική ζωή στην Κρήτη, και θα δημιουργήσεις σε συνεργασία με άλλους μαθητές, ταινίες μικρού μήκους σχετικά με τις θεματικές αυτές. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να δουλέψεις ομαδικά σε θεματικά projects, να προσεγγίσεις κοινωνικά ζητήματα μέσα από διαδραστικά και διαθεματικά εργαστήρια μαθαίνοντας παράλληλα τη γερμανική γλώσσα και να απολαύσεις μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία.  

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ: Στείλε στο Goethe-Institut ένα βίντεο (διάρκεια έως 30′) και κέρδισε μια θέση στη 10ήμερη καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων «3,2,1 action! Μικροί και μικρές κινηματογραφιστές σε δράση!» και περίγραψε στα Γερμανικά:
Α) Τα κίνητρά σου, γιατί θα ήθελες να συμμετάσχεις στην καλοκαιρινή κατασκήνωση.
Β) Με ποιες ενέργειες θα άλλαζες θετικά τη ζωή σε ένα νησί, με το βλέμμα στο μέλλον.
Γ) Με ποιο σύνθημα θα ήθελες να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο.
Στείλε το βίντεο σου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Με λίγη τύχη θα είσαι ένας από τους νικητές/ μια από τις νικήτριες!

ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ;
Θα έχεις την ευκαιρία:
• να δημιουργήσεις ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους
• να ασχοληθείς με τον πολιτισμό της Κρήτης και τους παράγοντες που επηρεάζουν τη ζωή σε ένα νησί τόσο θετικά όσο και αρνητικά
• να συμμετάσχεις σε εργαστήρια και συγχρόνως να βελτιώσεις τις γνώσεις σου στα Γερμανικά
• να γνωρίσεις νέους ανθρώπους από τη Γερμανία και άλλων περιοχών της Ελλάδας, να συζητήσεις μαζί τους και να ανταλλάξετε απόψεις 

ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα εξής:
Περιεχόμενο: Μπορείς να δικαιολογήσεις πειστικά τη δραστηριοποίησή σου καθώς και την επιθυμία σου να συμμετάσχεις στην καλοκαιρινή κινηματογραφική κατασκήνωση νέων.
Γλώσσα: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις Γερμανικών σου εύστοχα. Είναι πιο σημαντικό, το κείμενο να είναι αυθεντικό και κατανοητό απ‘ ότι η σωστή χρήση της γραμματικής.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

 • Στείλε το βίντεο σου έως 08/05/2022 στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
  • Δεν έχεις συμμετάσχει σε άλλη καλοκαιρινή κατασκήνωση του Goethe-Institut
  • Το επίπεδο γλώσσας σου αντιστοιχεί στο επίπεδο A2-Β1
  • Είσαι στη Γ γυμνασίου – Β λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2021-2022
  • Είσαι ανοιχτός/ ανοιχτή για συζητήσεις και επαφές με μαθητές Γερμανικών από άλλες περιοχές της Ελλάδας
  • Σου αρέσει να δουλεύεις ανεξάρτητα αλλά και σε ομάδες
  • Μπορείς να ταξιδέψετε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες
  • Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή έγκυρη βεβαίωση νόσησης αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ:
Μετάβαση στα Χανιά, στην Κρήτη
Διαμονή
Διατροφή
Ασφάλεια υγείας
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων
Εργαστήρια και projects

Ανακοίνωση των νικητών μέχρι τις 16.05.2022
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania FilmFestival αποτελεί έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται όλο τον χρόνο στο χώρο του Κινηματογράφου, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού.Ένας Περιφερειακός Πολιτιστικός Θεσμός με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων. Πρωτοποριακές, καινοτόμες, νεανικές, με ζωντάνια, δυναμική και ξεκάθαρα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερο βάρος υπάρχει από την ίδρυση του CFF στην ανάπτυξη της κινηματογραφικής και ευρύτερα της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσονται ετήσια και ταχύρρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα κινηματογραφικού γραμματισμού και δημιουργίας. Έμφαση δίνεται στο ντοκιμαντέρ και στη σχέση του με την προφορική και τοπική ιστορία.

Leave a Reply