ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΣΤΟ FOLLOW YOUR TREE

σεμινάριο

Ο χώρος προσωπικής ανάπτυξης και δημιουργικής έκφρασης Follow Your Tree διοργανώνει ένα σεμινάριο βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε γονείς και παιδαγωγούς. Το σεμινάριο έχει τίτλο: «Απελευθερώνοντας τα Παιδιά από την Παγίδα των Ρόλων» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 και ώρα 14:00-17:00

Είναι μάλλον απίθανο να μην βάζουμε τα παιδιά μας σε ρόλους. Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και πριν από τη σύλληψη στη φαντασία του γονιού ή και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης π.χ. η μαμά αισθάνεται το έμβρυο συχνά μέσα στη μήτρα και το χαρακτηρίζει «ζωηρό». Μέσα από τέτοιου τύπου αντικατοπτρισμούς όπως οι χαρακτηρισμοί, η κριτική, οι συγκρίσεις, το παιδί παγιδεύεται σε έναν ορισμένο τρόπο αντίληψης του εαυτού του και σε αντίστοιχα μοτίβα συμπεριφοράς: το καλό παιδί, ο βοηθός της μαμάς, το όμορφο παιδί, το ντροπαλό, ο καπετάν φασαρίας, η πριγκίπισσα, ο φοβιτσιάρης, ο καλύτερος κ.ά. Οι ρόλοι ωστόσο, μας περιορίζουν και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε σύμφωνα με το δυναμικό μας. Στο σεμινάριο θα εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να αποφύγουμε να βάζουμε τα παιδιά μας σε παγιωμένους ρόλους και να καταφέρουμε να τα δούμε όπως πραγματικά είναι.

Συντονιστές στο σεμινάριο αυτό είναι η Βένια Δεληκατερίνη: Σύμβουλος Γονέων Aware Parenting, Εμψυχώτρια Θεατρικής Έκφρασης, Εκπαιδευόμενη Ψυχoδραματίστρια (www.followyourtree.gr) και ο Κωνσταντίνος Κώστας: Ψυχοθεραπευτής Gestalt, Ψυχολόγος και Κοινωνικός Λειτουργός (www.gestaltfollowyourtree.gr). Μετά το πέρας του σεμιναρίου, παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, κρατήστε έγκαιρα τη θέση σας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΤΗΛ: 210 6776853, 6977 730107, 6944 359538,

ΕMAIL: info@followyourtree.gr, info@gestalt-followyourtree.gr

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ώρα 14:00-17:00. 

ΤΟΠΟΣ: Follow Your Tree, Χίου 11, 15231, Κ. Χαλάνδρι, έναντι Ιατρόπολις

ΚΟΣΤΟΣ: 30 το άτομο, 50 και οι δύο γονείς μαζί

Leave a Reply