PARENTOLOGY| Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ

Τζίνα Θανοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, βραβευμένη από την UNESCO, με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων σε «Ρίσκο» (Risk & Prevention Psychology) και Γονέων από το HARVARD School Of Education, διοργανώνει μια σειρά 5 θεματικών σεμιναρίων.

Μιλώντας για βασικά θέματα που απασχολούν τους γονείς, η Τζίνα Θανοπούλου μοιράζεται τεχνικές και κλειδιά που μπορούν να χρησιμοποιούν για να εμπνεύσουν τα παιδιά τους έτσι ώστε να καλλιεργήσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα και σημαντικές σχέσεις στη ζωή τους μέσα από τις αντίστοιχες ενότητες:

19/10/2016“ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Μύθοι & Αλήθειες – Διάγνωση & Αντιμετώπιση

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους στη διάγνωση και αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, (Δυσλεξία, ΔΕΠΥ, Διάσπαση προσοχής, Υπερκινητικότητα κλπ).

Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στη σημασία της σωστής διάγνωσης και σωστής παρέμβασης από εξειδικευμένους επιστήμονες: Ψυχολόγους και Ειδικούς Εκπαιδευτικούς,  ώστε τα παιδιά να λάμψουν με το μοναδικό τρόπο που έχουν ανάγκη.

Ακολουθούν:
16/11/2016 – “BULLYING

Αντιμετώπιση του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού

Σε αυτό το σεμινάριο θα βοηθήσουμε τους γονείς να κατανοήσουν τις αιτίες και τη φύση του σχολικού και κοινωνικού εκφοβισμού, (BULLYING), και να μπορέσουν να εμπνεύσουν στα παιδιά τους τρόπους υγιούς «αντίστασης», μέσω καλλιέργειας της αυτοεκτίμησης, του αυτοσεβασμού και της αυτοπεποίθησης.

14/12/2016 – “ΕΦΗΒΕΙΑ”

Τρόποι διαχείρισης της συναρπαστικής αυτής ηλικίας

Θα βοηθήσουμε τους γονείς να κατανοήσουν τις αλλαγές που βιώνουν τα παιδιά στην εφηβεία και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουν και πως μπορούν οι γονείς να τα βοηθήσουν με επικοινωνία, αγάπη με όρια και καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης.

25/1/2017 – “IQ,  EQ & ΤΑ 7 ΕΙΔΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ”

Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη κάθε είδους νοημοσύνης

Στο σεμινάριο αυτό θα δοθούν μοναδικές Τεχνικές για την ανάπτυξη του συναισθηματικού, κοινωνικού & πνευματικού μέλλοντος των παιδιών, που πρέπει να στηρίζεται στην ισορροπία του I.Q. & E.Q.

Θα αναλυθούν τα Επτά (7) είδη Νοημοσύνης, θεωρία του Dr. Howard GardnerTHEORY OF SEVEN KIND OF INTELLIGENCE, (καθηγητή του HARVARD GRADUATE SCHOOL OF EDUCATION, “Project 0”).

22/2/2017 – “ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ”

Η σημασία της συναισθηματικής επαφής των γονιών για την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών 

Θα αναλυθεί η θεωρία της «Συναισθηματικής Επαφής» για την ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Θα δοθούν κλειδιά και τεχνικές για τον τρόπο που οι γονείς μπορούν να καλλιεργήσουν αξίες μέσω συναισθηματικής επαφής στα παιδιά τους, ώστε να αναπτύξουν ψυχολογική & κοινωνική ωριμότητα, επικοινωνία & θέληση για εξέλιξη. 

Με 20 χρόνια εμπειρίας ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο International School of Athens/TASIS και στο PIERCE του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, η Τζίνα Θανοπούλου έχει μια πολύπλευρη και μοναδική εμπειρία που συνδυάζεται με βαθιά γνώση και αγάπη για τους ανθρώπους και ιδιαιτέρως τα παιδιά και θα έρθει να απαντήσει βασικά ερωτήματα των γονιών όπως:

  • Πώς αντιμετωπίζουμε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στα παιδιά μας;
  • Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να διακρίνουμε τυχόν μαθησιακές δυσκολίες;
  • Πώς θα κατανοήσουμε τη φύση του σχολικού εκφοβισμού και θα βοηθήσουμε τα παιδιά να αντισταθούν;
  • Πώς μπορούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά στα στάδια της εφηβείας τους;
  • Πώς θα καλλιεργήσουμε ακόμα πιο δυνατή συναισθηματική επαφή με τα παιδιά μας;

parentology_2%ce%b1

Πάρτε μέρος τώρα στα σεμινάρια της Τζίνας Θανοπούλου:
Προαγοράστε όλο τον κύκλο μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και επωφεληθείτε με μειωμένη τιμή: 180 € αντί των 200 €
Τιμή εισόδου ανά σεμινάριο: Προαγορά 40 € / είσοδος την ημέρα του σεμιναρίου 50€

Ώρα: 18:30-20:30

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα σεμινάρια μπορείτε να επισκεφθείτε το ακόλουθο link:
http://lifeclinicgroup.com/?page_id=15659

life-clinic-group-black-letters-e1454319876919

Η Life Clinic Group ιδρύθηκε το 2015 από το πάθος της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια ισορροπημένη κι ευτυχισμένη κοινωνία. Η ίδια και όλοι οι επιστημονικοί συνεργάτες της Life Clinic Group ενδιαφέρονται βαθιά για την ποιότητα ζωής, την ευτυχία, την προσωπική ανάπτυξη και την επιτυχία και πιστεύουν ότι το νόημα της ζωής είναι η αγάπη, η πρόοδος και η συνεισφορά.

Όλες οι δραστηριότητές της Life Clinic Group σχεδιάζονται με στόχο οι συμμετέχοντες να δούνε τη ζωή διαφορετικά, να ανακτήσουν την αισιοδοξία τους, να εμπνευστούν, να παρακινηθούν, να πάρουν δύναμη, να πιστέψουν, να ονειρευτούν, να ανακαλύψουν επιλογές που πίστευαν ότι δεν είχαν και πάνω από όλα να δράσουν και να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μια ζωή που να τους τιμά και να τους αντιπροσωπεύει σε πνευματικό και υλικό επίπεδο.

Leave a Reply