ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Ντίνα ΝομικούΗ παιδαγωγός Ντίνα Νομικού συνεχίζει τις μοντεσσοριανές διαλέξεις στο Κέντρο Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ΡΟΔΑΚΙΝΟ, εμβαθύνοντας σε θέματα που προκύπτουν και δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας με τα παιδιά, και που συνήθως γδέρνουν και την σχέση εμπιστοσύνης και ηρεμίας μας μαζί τους.

Ημέρα, ώρα και θέμα

Τετάρτη 8/11   ώρα: 18.00- 20.00

    Οι οθόνες. Πότε; Πως; Γιατί;

Η τεχνολογία είναι αναμφισβήτητα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Τι γίνεται όμως όταν στο σπίτι ζουν πολύ μικρά παιδιά. Πρέπει να αποκοπούν από κάτι που θα αποτελεί μέρος της καθημερινής ενήλικης ζωής τους και κώδικα επικοινωνίας με τους συνομηλίκους; Πότε πρέπει και μπορούν να έχουν επαφή με την τεχνολογία ώστε να λειτουργήσει προς όφελος τους; Μέχρι τότε πως θα μπορεί να λειτουργήσει η καθημερινότητα μας ώστε να τα προστατεύσουμε;   

Τετάρτη 15/11    ώρα: 18.00-20.00  

“Τα υγιή όρια

Πρέπει να θέτουμε όρια στα παιδιά η λειτουργεί σε βάρος της παιδικότητας τους; Πότε μπορεί να υπάρχει η ελευθερία και η ανεξαρτησία σε ένα παιδί; Ο καθημερινός αγώνας να φτάσουν οι ώρες για όλα και η ύπαρξη ενός παιδιού που έχει ίδιον ρυθμό καμιά φορά δυσκολεύουν τα πράγματα. Πρέπει να δοθούν όχθες στην ορμή του παιδιού, αλλά ποιες είναι αυτές που πραγματικά δεν θα είναι εμπόδιο στην υγιή ανάπτυξη του; 

Τετάρτη 22/11  ώρα 18.00-20.00  

Βία. Θύτης ή Θύμα

Λύκος ή πρόβατο, θύτης ή θύμα, κι οι δυο χρήζουν βοήθειας. Τα μηνύματα για την αποδοχή διάφορων μορφών βίας περνούν από πολύ νωρίς και σχεδόν απαρατήρητα. Πρέπει να αναγνωρίσουμε οι ίδιοι για να δώσουμε και στα παιδιά μας να καταλάβουν, ότι βία δεν είναι μόνο ένα χτύπημα ή ένας καβγάς. Για να μην γίνουν ούτε μέρος ούτε θεατής, πρέπει να ξέρουν από νωρίς τι δεν θέλουν…  

Τετάρτη 6/12  ώρα: 18.00-20.00  

Εγώ και ο άλλος. Κοινωνικές σχέσεις.

Θέλουμε να έχουν φίλους, να είναι κοινωνικά, να μοιράζονται, να διεκδικούν και να συμμετέχουν. Πότε μπορούν; Από πότε το χτίζουν; Πως τα βοηθάμε; Και κυρίως πως μαθαίνουν να βιώνουν διαφορετικούς ρόλους μέσα σε μια κοινωνική ομάδα.  

Τετάρτη 13/12  ώρα: 18.00-20.00

Αδερφικές σχέσεις 

Η έλευση ενός ακόμα παιδιού ταράζει το οικοσύστημα. Το νέο μέλος είναι οικογένεια, αλλά το μεγαλύτερο παιδί θέλει χρόνο να το αγαπήσει και να συνειδητοποιήσει πως ήρθε για να μείνει. Τα στάδια που περνά μια αδερφική σχέση και ο ρόλος του γονέα σε καθένα από αυτά με τελικό στόχο μια αληθινή και ουσιαστική σχέση χωρίς την συνεχή παρέμβαση του γονέα. 

Πού: ΡΟΔΑΚΙΝΟ– Ομάδα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Εμμ.Μπενακη 105Β, Εξάρχεια)

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ το άτομο/συνάντηση, 70 ευρώ το άτομο για 5 συναντήσεις με προπληρωμή στο τέλος της πρώτης συνάντησης.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στο mail nomikoukonstadina@gmail.com, με sms στο 6947842849

Αναγράφετε το όνομα σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, τις ημερομηνίες συμμετοχής σας και την ηλικία των παιδιών σας. Οι συναντήσεις αφορούν ενήλικες, βρέφη έως 8 μηνών είναι ευπρόσδεκτα.
 Η Ντίνα Νομικού είναι μοντεσσοριανή εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός Ε.Κ.Π.Α.
thechildin.blogspot.com

Leave a Reply