Ο ΜΙΚΕ ΚΕΝΝΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 5ΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ

MikeKenny_01Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, για πέμπτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ο Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος. Μια διοργάνωση του Δικτύου EUNIC (European Union National Institutes for Culture / Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, στην αίθουσα (ισόγειο) του Πύργου Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, ο 5ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος προσκαλεί τους φίλους των βιβλίων να συναντήσουν σημαντικούς λογοτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε μια γιορτή της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και της διαφορετικότητας.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο και προσκεκλημένος του British Council και των Εκδόσεων Πατάκη θα συμμετάσχει ο Mike Kenny, ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη Το αγόρι με τη βαλίτσα, ένα τρυφερό και συγκινητικό βιβλίο, διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου από το οµώνυµο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Mike Kenny. Ένα βιβλίο σε εικονογράφηση του Βασίλη Σελιμά, που αγγίζει το εξαιρετικά επίκαιρο στις μέρες μας πρόβλημα της προσφυγιάς και της αναγκαστικής και βίαιης μετανάστευσης.

to-agori-me-ti-balitsa-9789601670683-1000-1204909

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στις 11:40 π.μ., η Ξένια Καλογεροπούλου θα συστήσει τον Βρετανό συγγραφέα στο κοινό και θα συνομιλήσει μαζί του.

Στον φετινό Περίπατο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν οι λογοτέχνες: Susanne GREGOR (Πρεσβεία Αυστρίας), Mike KENNY (British Council), Κυριάκος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (Σπίτι της Κύπρου), Juan Jacinto MUÑOZ RENGEL (Instituto Cervantes de Atenas), Véronique OVALDÉ (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος), Joachim SARTORIUS (Goethe-Institut Athen), Piotr SOCHA (Πρεσβεία Πολωνίας), Ole Robert SUNDE (Πρεσβεία Νορβηγίας, Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών).

Την  εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει ο Άλεξ Κάβδας, ιδρυτής του lifeofculture.com.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

MikeKenny_02

Ο Mike Kenny θεωρείται ένας από τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς της γενιάς του, με ειδίκευση στο παιδικό θέατρο. Η εφημερίδα Independent τον έχει συμπεριλάβει στους δέκα καλύτερους θεατρικούς συγγραφείς εν ζωή, ενώ έργα του παίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Στις τελευταίες του επιτυχίες περιλαμβάνονται τα «Random Selfies» (Ovalhouse) και «The Messenger» (Barnstorm, Ireland), αλλά και πετυχημένες μεταφορές των «Solace of the Road» (Derby Theatre), «Wind in the Willows» (York Theatre Royal), «The Boy Who Cried Wolf» (Tutti Frutti) και «Edmund the Learned Pig» (The Royal Exchange). Η μεταφορα του «The Railway Children» στο θεατρικό σανίδι απέσπασε το Olivier Award. Το 2012 επανέκδωσε το «The York Mysteries» και έκτοτε αφοσιώθηκε στο «Blood and Chocolate», ένα φιλόδοξο έργο. Τέλος, έχει εκπροσωπήσει τη Βρετανία στο World Congress of Children’s Theatre στη Βαρσοβία με την επανέκδοση-μεταφορά του κλασικού έργου «Rapunzel».

Leave a Reply