ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ| ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡ ΤΖΕΙΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ

Ύστερα από πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη, η Δρ Τζέιν Γκούντολ [Jane Goodall], διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, ιδρύτρια του ομώνυμου Ινστιτούτου και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και θα μιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Η διάλεξή της (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση), που έχει τίτλο «Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη Δρ. Τζέιν Γκούντολ, DBE», που απευθύνεται σε κοινό ενηλίκων, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εφήβων και σε όλους όσοι θέλουν να τη συναντήσουν και να εμπνευστούν από το έργο της, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Πατάκη, το Jane Goodall Institute και το British Council. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δρ. Τζέιν Γκούντολ και το πρόγραμμα Roots & Shoots εδώ: www.janegoodall.org / www.rootsandshoots.org

Facebook: Roots&Shoots Greece

"Οι νεαροί χιμπαντζήδες του Γκόμπε", το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα στα ελληνικά, από τις Εκδόσεις Πατάκη!

“Οι νεαροί χιμπαντζήδες του Γκόμπε”, το οποίο κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα στα ελληνικά, από τις Εκδόσεις Πατάκη!

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η απάθεια»- Jane Goodall

Ήδη από το 1960, η πρωτοπόρος μελέτη της Γκούντολ πάνω στη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων τάραξε τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Η Τζέιν Γκούντολ αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες της εποχής μας, ενώ έχει προσφέρει πολλά με τη δράση της στη διεθνή κοινότητα. Ακάματη, ταξιδεύει 300 μέρες το χρόνο δίνοντας διαλέξεις για την περιβαλλοντική κρίση, διακηρύσσοντας την πεποίθηση και την ελπίδα πως το ανθρώπινο είδος θα καταφέρει τελικά να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος ο άνθρωπος προκάλεσε στον πλανήτη.

Με το πάθος της και το όραμά της…

…η Δρ. Τζέιν Γκούντολ κατάφερε, όπως προαναφέρθηκε, σε μικρή ηλικία να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις που έκανε, μελετώντας τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων του Γκόμπε. Στη συνέχεια ίδρυσε το Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall Institute-JGI), που συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, και δημιούργησε το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής», με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Περισσότερες από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο. Η Τζέιν Γκούντολ αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του 20ού αιώνα κι ως μια εξέχουσα προσωπικότητα που, με τη δράση της, έχει προσφέρει πολλά στη διεθνή κοινότητα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr). 

the-chimpanzee-children-of-gombe-3-m

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

https://twitter.com/MegaronAthens

Leave a Reply