ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΑ

11 weeksMήπως εσύ και ο σύντροφός σου δυσκολεύεστε να συλλάβετε το μέγεθος του μωρού μέσα στη μήτρα; Xρησιμοποιήστε το παρακάτω διάγραμμα αναλογιών με φρούτα.

Την επόμενη φορά που θα περάσετε από το μανάβικο, ζήτησε απλώς από το σύντροφό σου να σηκώσει ένα μικρό καρπούζι και να φανταστεί ότι το κουβαλάει παντού 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Μην περιμένεις πολλή συμπόνια αν είσαι έγκυος μόνο οκτώ εβδομάδων. Bέβαια μια ρόγα από σταφύλι δεν δικαιολογεί και καμιά ιδιαίτερη γκρίνια…

  • 8 εβδομάδες: ρόγα σταφυλιού
  • 12 εβδομάδες: δαμάσκηνο
  • 16 εβδομάδες: πορτοκάλι
  • 20 εβδομάδες: γκρέιπφρουτ
  • 28 εβδομάδες: μικρό πεπόνι
  • 36 εβδομάδες: μικρό καρπούζι

6046ad201c51aabaf2ef5d02ff21c972

ΜOΝO ΓΙΑ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ: Κάνε κουράγιο, γιατί το τρενάκι του λούνα παρκ έχει πάρει στ’ αλήθεια φόρα πια. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να καταλάβεις τις νοητικές και σωματικές αλλαγές της συντρόφου σου, αλλά προσπάθησε να μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά αντιδρώντας παρορμητικά όταν φαίνεται παράλογη. Μείνε ακίνητος και μέτρα μέχρι το χίλια. Θα περάσει! Απλώς να θυμάσαι το μάντρα σου: «Έχω άδικο, συγγνώμη». Να θυμάσαι επίσης ότι αυτή η εμπειρία είναι καλή εξάσκηση για το γονεϊκό ρόλο. Μπορεί να γυρίσεις σπίτι μετά από μια ατέλειωτη μέρα στη δουλειά και να βρεθείς μέσα σ’ έναν ανεμοστρόβιλο. Αυτές οι καταιγίδες είναι καθημερινό μέρος του γονεϊκού ρόλου και εντελώς απρόβλεπτες. Δες την καλή πλευρά της κατάστασης. Σκέψου την ευρύτερη εικόνα και μη διστάσεις να κρατάς το δικό σου καθημερινό ημερολόγιο. Σου εγγυώμαι ότι στα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας, εσύ και η σύντροφός σου θα διαβάζετε αυτά που έχεις γράψει και θα γελάτε με την καρδιά σας. (Μπορεί μάλιστα να κερδίσεις λίγη επιπλέον προσοχή!) 

Πηγή: Εγκυμοσύνη – Οδηγός κατάρτισης”, Sarah Jordan & Δρ David Ufberg,  Εκδόσεις Αιώρα

Leave a Reply