ATHENS PREGNANCY FORWARD

Oι πρόσφατες ανακαλύψεις στην Μαιευτική έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εγκύων και των οικογενειών τους. Με αφετηρία την ανάδειξη θεμάτων της εγκυμοσύνης και με έμπνευση για τη βελτίωση του κόσμου μας στον τομέα της εγκυμοσύνης, δημιουργήθηκε μια νέα διαδραστική εκδήλωση το AthensPREGNANCY FORWARD. Σκοπός της να εξηγήσει στο ευρύ κοινό θέματα που σχετίζονται με την κύηση και τον προληπτικό έλεγχο της.

Το AthensPREGNANCY FORWARD διοργανώνεται από την ΕΕΜΓΕ, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που επικοινωνεί με το κοινό για επιστημονικά θέματα μέσω καινοτόμων, διαδραστικών προσεγγίσεων που αφορούν την ιατρική ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Η Μαιευτική καλείται να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο όγκο και φάσμα γυναικών στην εγκυμοσύνη με ενδεχόμενα προβλήματα υγείας στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα που διαρκεί η κύηση. Η διαδραστική αυτή εκδήλωση σκοπό έχει να ενημερώσει τις γυναίκες με απλό και κατανοητό τρόπο για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης τους και κυρίως για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και τον ρόλο των υπερηχογραφημάτων και άλλων νέων τεχνολογιών σε αυτή την τόσο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους.

Πριν έρθει ο πελαργός, ενημερώνομαι για την υγεία του μωρού μου: υπέρηχοι και άλλες νέες διαγνωστικές μέθοδοι

Ο τοκετός είναι η σημαντικότερη πράξη ζωής. Κατανοώντας την ανάγκη των γυναικών για ενημέρωση, στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής τους, αυτή της εγκυμοσύνης, η Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος (ΕΕΜΓΕ) στο πλαίσιο του 2ου κύκλου Ιατρικής των Κλινικών Σεμιναρίων Εμβρυομητρικής Ιατρικής, διοργανώνει το διήμερο συνέδριο «Ξεκινώντας από το Βασικό Μαιευτικό Υπερηχογράφημα: Τεχνικές και Παγίδες» στο οποίο θα παρουσιαστεί μια συνεδρία που περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση με θέμα  «Πριν έρθει ο πελαργός, ενημερώνομαι για την υγεία του μωρού μου: υπέρηχοι και άλλες νέες διαγνωστικές μέθοδοι». Η διάλεξη απευθύνεται σε γυναίκες εγκύους και μη, στους συζύγους – συντρόφους και στις οικογένειες τους και στόχο έχει να ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις υπερηχογραφικές εξετάσεις που απαιτούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μέσα από την συζήτηση που θα ακολουθήσει θα λύσει απορίες με κατανοητό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι υπέρηχοι αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο διαγνωστικό εργαλείο. Με τους υπερήχους μπορούμε να αξιολογήσουμε την ανάπτυξη του εμβρύου από τις πρώτες ημέρες της σύλληψης μέχρι και το τέλος της εγκυμοσύνης Στην αρχή της εγκυμοσύνης χρησιμοποιούνται για να προσδιοριστεί χρονικά η κύηση όπως επίσης ο αριθμός των εμβρύων και η βιωσιμότητά τους. Αργότερα αξιολογείται ο ρυθμός ανάπτυξης του εμβρύου, η θέση του πλακούντα, η ποσότητα του αμνιακού υγρού καθώς και τυχόν ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου. Οι υπέρηχοι χρησιμοποιούνται και βοηθητικά στις επεμβατικές μεθόδους όπως στην αμνιοπαρακέντηση και στη λήψη τροφοβλάστης. Επίσης θα συζητηθεί άλλη μια νέα εξέλιξη στον προγεννητικό έλεγχο που αφορά το ελεύθερο εμβρυικό DNA και την χρησιμότητα του στην διάγνωση ανωμαλιών στο έμβρυο και η σχέση του με τις παλαιότερες επεμβατικές μεθόδους όπως η αμνιοπαρακέντηση και η λήψη τροφοβλάστης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τόπος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Royal Olympic, Αίθουσα Καλλιρόη Ι

Πότε:  Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, από τις 19:45

Πληροφορίες: www.hsoge.gr, Email: info@hsoge.gr , Τηλέφωνο: 210 7789211

https://www.facebook.com/events/311784852343563/?ref_newsfeed_story_type=regular

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ο Νίκος Βραχνής είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των κυήσεων με προβλήματα και στους υπερήχους της εγκυμοσύνης. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του και εργάστηκε στην Αγγλία για έξι χρόνια, μέχρι το 2002. Έκανε το μεταπτυχιακό του τίτλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στο πεδίο της ιατρικής εκπαίδευσης. Η διατριβή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αφορά τον Πρόωρο τοκετό. Το 2013 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Εμβρυομητρικής Ιατρικής και εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2009. Έχει 100+ δημοσιεύσεις εργασιών σε ιατρικά περιοδικά στην Αγγλική γλώσσα. Είναι συγγραφέας 15+ βιβλίων και 70+ κεφαλαίων σε βιβλία. Έχει πραγματοποιήσει 300+ διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια / σεμινάρια. Είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος πολλών προγραμμάτων εκπαίδευσης των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων και εκλεγμένο μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Επιστημονικών Εταιρειών του επιστημονικού του πεδίου. 

Leave a Reply