ΚΡΥΟ, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ…PRAKTIKER

Ο φετινός χειμώνας μάς έδειξε από νωρίς τα δόντια του ενώ οι ώρες που ανάβει το καλοριφέρ στην πολυκατοικία είναι λίγες και μόνο βραδινές και φυσικά δεν φτάνουν για να ζεσταθεί το σπίτι μας! Για να μην ερχόμαστε, λοιπόν, καθημερινά αντιμέτωποι με την πιθανότητα κρυολογήματος και για να μην κυκλοφορούμε στο σπίτι μας με σκούφους και κασκόλ, αποφασίσαμε να λάβουμε δραστικά μέτρα και να εξοπλίσουμε το σπίτι με νέες πηγές θέρμανσης!

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να απολαύσουμε ξανά ζεστασιά επί 24ωρου βάσεως, επισκεφτήκαμε ένα κατάστημα Praktiker, καθώς ξέραμε καλά ότι εκεί μπορούσαμε να βρούμε ό,τι ταιριάζει στο χώρο και στις ανάγκες μας, με μοντέρνο ή πιο vintage design. Άλλωστε, η σημερινή αγορά προσφέρει πολλούς τρόπους θέρμανσης, παραδοσιακές σόμπες ξύλου, σόμπες ξύλου με φούρνο, μασίνες, τζακόσομπες, αλλά και τις πλέον δημοφιλείς σε όλους μας, σόμπες pellet! Έπρεπε να τους διερευνήσουμε όλους!

Μην ξεχνάμε όμως και ένα από τα αγαπημένα είδη θέρμανσης, το κλασικό τζάκι, που δημιουργεί ένα ζεστό περιβάλλον θαλπωρής και διακοσμεί το χώρο του σπιτιού μας υπέροχα. Είμαστε από τους τυχερούς που έχουμε τζάκι στο σαλόνι μας και καταρχάς αναζητήσαμε και εφοδιαστήκαμε με καυσόξυλα (τσεκάρετε τα φοβερά δαδιά πεύκου) και κλασικά προσανάμματα, αλλά και με καθαριστικό για την καμινάδα μας, με ένα mini σκουπάκι, αλλά και με μια φοβερή σκούπα στάχτης, για να μην καταντάω καθημερινά… Σταχτοπούτα! Να ξέρετε ότι τα ξερά ξύλα είναι τα πιο κατάλληλα για καύση διότι παράγουν λιγότερο καπνό, ανάβουν πιο εύκολα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.
%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1

Επειδή, όμως, το τζάκι μας έχει περιορισμένη θερμική απόδοση και δεν φτάνει να ζεστάνει καλά όλο το χώρο του σαλονιού μας, που είναι ενιαίος με την τραπεζαρία και μεγάλος και φυσικά επειδή δεν μπορούμε να το ανάβουμε συνεχώς, αποφασίσαμε να επενδύσουμε και σε μια σόμπα υγραερίου, κατάλληλη για μεγάλους χώρους. Μα δεν φοβάστε; Θα ρωτήσετε! Όχι βέβαια! Κάναμε την έρευνά μας και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκρηξης, καθώς οι σύγχρονες σόμπες υγραερίου διαθέτουν μηχανισμούς προστασίας για τις πιθανές διαρροές, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια.

%cf%83%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%b1-%cf%85%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85

Εν συνεχεία, για το γραφείο και το μπάνιο μας, που είναι πιο μικρά δωμάτια, επιλέξαμε αερόθερμα, που δεν καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και αποτελούν έναν απλό και οικονομικό τρόπο για να διαμορφώσουμε την ατμόσφαιρα που επιθυμούμε και για να ζεσταθούμε τη στιγμή που το χρειαζόμαστε.

%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1

Σειρά είχε το παιδικό δωμάτιο, για το οποίο επιλέξαμε έναν θερμοπομπό με ρυθμιζόμενο θερμοστάτη, που έχει άμεση απόδοση και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, άρα δεν περιορίζει ιδιαίτερα τον χώρο παιχνιδιού. Κι αν τα παιδιά νιώσουν κάποια στιγμή ότι τα περιορίζει, τον μετακινούμε αμέσως εκτός δωματίου, στο χολ, χάρη στα ροδάκια του.

%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%af-2

Τέλος, για την κρεβατοκάμαρά μας επιλέξαμε ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού σε μαύρο χρώμα (να ταιριάζει και με τη διακόμηση!), που έχει και αυτό άμεση απόδοση, αλλά και αθόρυβη λειτουργία, γιατί ο καλός μου είναι light sleeper και δεν ανέχεται τον παραμικρό ήχο στο δωμάτιο.  Και αυτό έχει ροδάκια και χειρολαβή για εύκολη μεταφορά.

%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81-2

Μετά από όλα αυτά, φύγαμε ευχαριστημένοι και… ζεστοί! Και βέβαια χωρίς να κουβαλήσουμε τίποτα, καθώς εξασφαλίσαμε δωρεάν μεταφορά των όσων αγοράσαμε.

20161220_174520

Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κι εσείς ένα κατάστημα Praktiker, όπου σίγουρα θα ανακαλύψετε το προϊόν ή τα προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες θέρμανσης. Για να πάρετε μια πρώτη γεύση, πριν την επίσκεψή σας, ξεφυλλίστε εδώ τον κατάλογο θέρμανσης Praktiker!

20161220_175112

Και μην ξεχνάτε ότι περίπου το 40% της ζέστης διαφεύγει από το σπίτι μας το χειμώνα από τα παράθυρα. Αν χρησιμοποιήσουμε χοντρές κουρτίνες ή μονωτικά υλικά στα κατάλληλα σημεία, θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα σημαντικό μέρος της θερμότητας μέσα στο σπίτι.

new-logo