ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Fresh appetizing apple and brightly colored dumbbells tied with a measuring tape. Slight reflection, white background, focus on the apple

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι ονειρευόμαστε να βγούμε στην παραλία με το τέλειο σώμα. Εμείς σας προτείνουμε ορισμένες διατροφικές συμβουλές για να αποτοξινωθείτε γρήγορα, χωρίς να πεινάσετε.

Όχι δίαιτα αλλά σωστή διατροφή

acef1893c87db02b545a8d0ac277a53a
Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν θέλουμε να χάσουμε κιλά είναι η δίαιτα. Και το πρώτο συναίσθημα που μας δημιουργείται είναι το άγχος. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να φτιάξουμε ένα διατροφικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, το οποίο θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε ευκολότερα. Φροντίστε, να κάνετε τη σωστή διατροφή τρόπο ζωής και όχι αγγαρεία.

Όχι στις υπερβολές

diet3
Ξέρουμε πώς νιώθετε όταν βλέπετε ότι το φόρεμα ή το τζιν σας στένεψαν αρκετά. Το κλειδί είναι να μην αγχωθείτε τόσο ώστε να αποφασίσετε να μειώσετε στο μισό την πρόσληψη θερμίδων σας και να γυμνάζεστε ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο. Δελεαστικό αρχικά, αλλά άσκοπο μακροπρόθεσμα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα αισθήματα ενοχής, καθώς δε χρησιμεύουν σε τίποτα και αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες. Δημιουργήστε ένα υγιές και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Περπάτημα

osteoporosis-fear-free-exercises-02-pg-full
Tο περπάτηµα είναι η απλούστερη µορφή άσκησης που εκτιµάται από εκατοµµύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσµο. Επιστήµονες, γυµναστές, γιατροί μας υπενθυµίζουν συνεχώς ότι το περπάτηµα έχει δεκάδες πλεονεκτήµατα για την υγεία και την ψυχολογία µας. Μάλιστα, όχι µόνο µας κάνει καλό όταν περπατάµε, αλλά το ότι περπατάµε αποδεικνύει ότι είµαστε καλά. Χωρίς συγκεκριµένο εξοπλισµό και με µόνο γυμναστή τον εαυτό µας!

Ενυδατωθείτε

Drinking-water
Η ενυδάτωση είναι σύμμαχος στην προσπάθεια σας για απώλεια ή διατήρηση βάρους. Ένας καλά ενυδατωμένος οργανισμός είναι πιο ικανός να κάψει το περιττό λίπος και ν’απομακρύνει τοξίνες και άχρηστες ουσίες. Κύρια πηγή ενυδάτωσης αποτελεί το νερό καθώς και οι φρέσκοι χυμοί, τα φρούτα, το πράσινο τσάι, ο καφές, το γάλα και οι σούπες. Μην ξεχνάτε την καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε νερό, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Μειώστε το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά. Το σώμα σας θα σας «ευχαριστήσει» για τις επιλογές σας.

Καθημερινές συνήθειες

healthy-sleep
Φροντίστε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, καθώς το να προσπαθείτε να χάσετε βάρος με λίγες ώρες ύπνου είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Ο ποιοτικός 8ωρος ύπνος μειώνει την έκκριση κορτιζόλης, που ρυθμίζει τα επίπεδα του στρες και της όρεξης. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου κάνει το σώμα να καίει λιγότερους υδατάνθρακες, αποθηκεύοντας έτσι περισσότερο λίπος.

Extra tip: Θυμηθείτε πως ο πιο σωστός ρυθμός απώλειας βάρους είναι  μέχρι 1 κιλό την εβδομάδα.

Leave a Reply