ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΛΩΤΗ»Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνιαΤο Τaλκ και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν διαγωνισμό και προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες μας ένα από ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου του Χρήστου Μπουλώτη «Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια»

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό η διαδικασία είναι απλή. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και, εφόσον χρησιμοποιείτε το facebook, κάντε like στις σελίδες του Τaλκ και των Εκδόσεων Πατάκη εδώ και εδώ αντίστοιχα και share το διαγωνισμό στο προφίλ σας για να κερδίσετε επιπλέον συμμετοχές. 

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά!

Εγγραφή στο newsletter του Τaλκ εδώ.

Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14.7.2019 και η σχετική με αυτόν κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα, στα γραφεία του Τaλκ στο Νέο Ψυχικό. Οι νικητές θα παραλάβουν το βιβλίο τους από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκη (Ακαδημίας 65), ενώ αν είναι από την επαρχία το βιβλίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά. 

gatos

Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια

Μια αληθινή ιστορία που έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΩΤΗΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Είκοσι χρόνια μετά «Το άγαλμα που κρύωνε», από τους δύο αγαπημένους δημιουργούς έρχεται ένα νέο βιβλίο που υπόσχεται την ίδια επιτυχία. Στο «άγαλμα» αγαπήσαμε το «προσφυγάκι» του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, ενώ εδώ ο γάτος Ξενοφών, που από μικρός ζούσε στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λήμνου, μεταναστεύει στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, ακολουθώντας τα χελιδόνια.

Ο γάτος Ξενοφών ζει στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου σ’ εκείνο το όμορφο νησί του Βόρειου Αιγαίου που μοιάζει με πεταλούδα. Ένα πλοίο, όμως, φορτωμένο με ψάρια, παίρνει μαζί του όλες τις γάτες του νησιού κι ο Ξενοφών απομένει μόνος του παρέα με τα χελιδόνια και τα ποντίκια που, χωρίς τον μεγάλο τους εχθρό, τις γάτες, έχουν ξεφαντώσει.

Ένα φθινόπωρο τα χελιδόνια τού προτείνουν να πάει μαζί τους στην Αίγυπτο κι εκείνος, μετά από σκέψη, αποφασίζει να τα ακολουθήσει. Στο ταξίδι ο Ξενοφών μαθαίνει να πετάει και δε χορταίνει να κοιτάζει τον κόσμο από ψηλά!

Σύντομα φτάνει στην Αίγυπτο, στην αυλή ενός άλλου μουσείου, με διαφορετικά αρχαιολογικά ευρήματα. Εκεί ερωτεύεται τη γάτα Φατιμά και κάνουν γατάκια, όμως σύντομα η νοσταλγία για την πατρίδα του κι ένα όνειρο σημαδιακό τον οδηγούν πάλι παρέα με τα χελιδόνια πίσω στο νησί, μαζί με όλη τη φαμίλια.

Οι κάτοικοι του νησιού τον υποδέχονται χαρούμενοι που επιτέλους θα κανονίσει τα θρασύτατα ποντίκια. Κι έτσι γίνεται κι από τότε ζουν όλοι μαζί στο νησί, τα ποντίκια στα υπόγεια κι οι γάτες στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Clipboard02

Ένα παραμύθι κεντημένο με όμορφα ψέματα και θαυμαστές αλήθειες, ποιητικό και ζεστό, όπως μόνο ο συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης μπορεί να αφηγηθεί.


Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού 

 1. Η ΤΑΛΚ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ (εφεξής «Διοργανώτρια Εταιρεία») και οι Εκδόσεις Πατάκη διεξάγουν διαγωνισμό εκ του οποίου 3 τυχεροί επισκέπτες της ιστοσελίδας www.talcmag.gr θα κερδίσουν το βιβλίο «Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια»
 2. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στην Διοργανώτρια Εταιρεία και στις Εκδόσεις Πατάκης, καθώς και των συζύγων και συγγενών τους Α’ και Β΄ βαθμού, που θα αποστείλει τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας. Για κάθε κοινοποίηση του διαγωνισμού στα social media ο συμμετέχων αποκτά μια επιπλέον συμμετοχή. 
 3. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail, πόλη), μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.
 4. Ο διαγωνισμός λήγει στις 12 το βράδυ της Κυριακής 14.7.2019. Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξης του διαγωνισμού, καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή.
 5. Η σχετική με το Διαγωνισμό κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Διοργανώτριας Εταιρείας την επόμενη ημέρα, μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος τυχαίας επιλογής αριθμών, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.randomizer.org, με χρήση σχετικού αρχείου στο οποίο θα περιληφθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων, παρουσία του νομίμου εκπροσώπου της Διοργανώτριας Εταιρείας ή ειδικού προς τούτο εντεταλμένου της. Η κάθε συμμετοχή φέρει έναν μοναδικό αύξοντα αριθμό, που λαμβάνει αυτόματα μετά την υποβολή της συμμετοχής του. Θα κληρωθούν 3 νικητές και 3 αναπληρωματικοί νικητές.
 6. Mετά την κλήρωση οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα για το δώρο που κέρδισαν με τηλεφωνική κλήση ή αποστολή e-mail στον αριθμό και την ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχουν συμπληρώσει. Κατά την παραπάνω επικοινωνία θα ζητούνται από τον νικητή τα στοιχεία του προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία κατά την παραλαβή του δώρου, με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας. Αν διαπιστωθεί ότι ο νικητής ή οι νικητές έχουν δώσει μη έγκυρα στοιχεία, ή ότι η συμμετοχή τους δεν πληροί κάποιον από τους όρους του παρόντος, το δώρο ή τα δώρα θα μεταβιβαστούν στον αναπληρωματικό ή στους αναπληρωματικούς νικητές. Επίσης,τα δώρα θα μεταβιβαστούν στον αναπληρωματικό ή στους αναπληρωματικούς νικητές σε περίπτωση αδυναμίας της Διοργανώτριας Εταιρείας να επικοινωνήσει με τον νικητή ή τους νικητές, μετά δύο 24ωρα από τη διεξαγωγή της κλήρωσης.
 7. Οι νικητές συναινούν στη δημοσίευση των στοιχείων τους στην ιστοσελίδα του Τaλκ και στην παράδοση των στοιχείων τους στις εκδόσεις Πατάκη για την παραλαβή των δώρων τους.  Μετά την κλήρωση, τα στοιχεία των συμμετεχόντων διαγράφονται αμέσως. 
 8. Οι νικητές αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη και τον έγκαιρο προγραμματισμό για τη διευθέτηση των λεπτομερειών χρήσης των δώρων τους. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκης, Ακαδημίας 65, Αθήνα, ενώ εάν ο νικητής ή οι νικητές είναι από την επαρχία, το βιβλίο θα του(ς) αποσταλεί ταχυδρομικά. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαθέσει κατά τη διακριτική της ευχέρεια δώρα που δεν αναζητήθηκαν και/ή δεν παραλήφθηκαν έγκαιρα από τους νικητές, σύμφωνα με τις παραπάνω διαδικασίες και προϋποθέσεις, οπότε και απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση απέναντι στους αντίστοιχους νικητές. 
 9. Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού είναι προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Η Διοργανώτρια Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό, μέσω της ιστοσελίδας της.
 10. Η συμμετοχή στην κλήρωση συνιστά ρητή και ανεπιφύλακτη συναίνεση και αποδοχή όλων ανεξαιρέτως των όρων του διαγωνισμού εκ μέρους του συμμετέχοντος.  

One Response

 1. Ευδοκία Τσόγκα Ιούλιος 11, 2019