ΒΟΗΘΕΙΑ, ΜΕ ΒΙΑΖΕΙ, ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ…

*H καταγγελία είναι 3 ημερών αλλά θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να την αναδημοσιεύσουμε. Σύμφωνα με πληροφορίες, χάρη στην ενεργοποίηση αλληλέγγυων ατόμων γίνονται προσπάθειες το κορίτσι να απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον.
“Χθες το βράδυ η αδερφή μου άκουσε φωνές μικρού κοριτσιού από το παρά δίπλα διαμέρισμα. Κατέβηκε στη γειτονιά χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς από που προέρχονται οι φωνές, απλώς ακολούθησε τον ήχο της μικρής(10-11 χρόνων) η οποία φώναζε: “ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΒΙΑΖΕΙ, ΜΕ ΔΕΡΝΕΙ”. Το διαμέρισμα ήταν τελικά αρκετά πιο κάτω από το δικό μας πράγμα που σημαίνει πως το κοριτσάκι φώναζε υπερβολικά δυνατά κι ακουγόταν σε όλο το τετράγωνο ίσως και πιο πέρα. Το κορίτσι ήταν καθισμένο σε εμβρυακή στάση στο δάπεδο του μπαλκονιού κι ο μπαμπάς της όρθιος στο μπαλκόνι και φώναζε.
Η αδερφή μου πήγε κάτω από το μπαλκόνι και το παιδί φώναξε: “ΜΑΚΑΡΙ Η ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”, με τον μπαμπά της να της φωνάζει να σκάσει. Mόλις είδε την αδερφή μου να παίρνει τηλέφωνο κατέβηκε από το διαμέρισμα του με φωνές κι απειλές να ασχοληθεί με τη δίκη της οικογένεια και να μην μπλέκεται. Η ασφάλεια ήρθε σχετικά γρήγορα, του έλεγαν να κατέβει κάτω το παιδί το οποίο ο πατέρας αρνούνταν επί ώρα κατηγορηματικά να κατεβάσει. Όταν εν τέλει η μικρή κατέβηκε, οι αστυνομικοί κάνανε ερωτήσεις στη μικρή τύπου “σε χτυπάνε, σε ενοχλούν;” μπροστά στον μπαμπά της. H μικρή, ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ φοβισμένη με νεύματα και χωρίς λόγια κουνούσε το κεφάλι αρνητικά (με καρφωμένο κι αυστηρό βλέμμα του μπαμπά της πάνω της).
Ταυτόχρονα η μητέρα απ το μπαλκόνι φώναζε: “Πες παιδί μου στην αστυνομία τι σου κάνει ο μπαμπάς σου”, τη στιγμή που οι αστυνομικοί δεν έδωσαν καν σημασία στα λεγόμενα της και της απάντησαν απλώς να μη φωνάζει κι αν έχει να προσθέσει κάτι να κατέβει κάτω.
Το περιστατικό έληξε με τους αστυνομικούς να κάνουν συστάσεις στον μπαμπά πώς να φέρεται και να συμβουλεύουν την αδερφή μου να προσέχει, γιατί ο τύπος μπροστά στους αστυνομικούς την απείλησε και είδε ήδη πού μένει.
Καλέσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο μας είπε πως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει το περιστατικό και να μας συμβουλεύσει να απευθυνθούμε σε Εισαγγελέα που αν είναι να δράσει θα πρέπει να το κάνει αυτεπάγγελτα ή μετά από πίεση αστυνομικών αν υπάρξει καταγραφή δεύτερη φορά.
Συνέβη στην Αγίου Νικολάου Θεσσαλονίκης λίγο πιο κάτω από την Ολυμπιάδος, χθες το βράδυ 25/8/20 και ώρα 22:50″.

Leave a Reply