ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΟΥ «ΕΦΥΓΕ» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

mom-png-5Επιστολή του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου, στη μνήμη της Θεοδώρας Τσιριγώτη.
Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 αποχαιρετίσαμε με ιδιαίτερη θλίψη και οδύνη τη συνάδελφό μας Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης Θεοδώρα Τσιριγώτη που έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα στις 2 – 1 – 2020.Η συνάδελφός μας υπήρξε πρότυπο εκπαιδευτικού και μητέρας και προσέφερε τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες στα παιδιά του Δημόσιου Νηπιαγωγείου με ιδιαίτερη αγάπη και ευσυνειδησία όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε στην προσωπική της ζωή, χωρίς ποτέ να τις εκφράζει ή να καθορίζεται η επαγγελματική της δράση από αυτές, τη συνέθλιψαν οδηγώντας την στον θάνατο.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ως εκπαιδευτικοί τα προβλήματα των οικογενειών των παιδιών ΑΜΕΑ, αλλά και την παντελή έλλειψη κρατικής φροντίδας και παρέμβασης – στήριξης των οικογενειών αυτών και των παιδιών τους (κατ’ αρχή κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη δωρεάν και υποχρεωτική για τους γονείς των παιδιών αυτών ώστε να αποδεχτούν το γεγονός που τους συνέβη σχετικά με το παιδί τους, αμέριστη οικονομική βοήθεια και κοινωνικές παροχές από το κράτος, κρατικές δωρεάν δομές φιλοξενίας και πλήρους ανάληψης της διαβίωσης των παιδιών αυτών, όταν φεύγουν οι γονείς τους από τη ζωή, κατάλληλες πολιτικές για την εκπαίδευση των παιδιών ΑΜΕΑ και όχι εφαρμογή του πλαισίου της δήθεν «συμπερίληψης» για τα παιδιά ΑΜΕΑ στα γενικά σχολεία, χωρίς καμιά ουσιαστική στήριξη και πλαίσιο κ.ά.), οφείλουμε να ζητήσουμε ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τη συνάδελφο μας που δεν αφουγκραστήκαμε τον πόνο και την απόγνωσή της, που δεν βοηθήσαμε όσο έπρεπε και την ίδια και όλες τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα με τη στάση μας και τις διεκδικήσεις μας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της και στις συναδέλφους της νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Πεύκης και στη μνήμη της θα καταθέσει συμβολικό ποσό για την ενίσχυση των παιδιών ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους στο Χατζηπατέρειο Ίδρυμα – Κ.Α.Σ.Π.