ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΜΑΣΚΑ…

file-20200724-31-q093wy

Του Κώστα Κάπου

“Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο” οδύρονται πολλοί γονείς, θεωρώντας ότι τα βλαστάρια τους δεν θα αντέξουν να φοράνε μάσκα επί 6 ώρες. Δε λέω ότι έχουν εντελώς άδικο, τα παιδιά είναι παιδιά, αλλά ακόμα και το γεγονός ότι είναι βέβαιοι ότι τα παιδιά τους ΔΕΝ θα πειθαρχήσουν, ίσως θα έπρεπε να τους λέει κάποια πράγματα γι αυτούς τους ίδιους.

Βλέπουμε παιδάκια στη Γερμανία, την Κορέα και άλλα μέρη που συντεταγμένα και με πειθαρχία μπαίνουν στις τάξεις τους φορώντας τη μάσκα, προφανώς όχι επειδή αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο, αλλά επειδή έλαβαν τέτοιες οδηγίες από τους γονείς και τους δασκάλους τους. Άλλωστε, πόσα παιδάκια στον κόσμο, λόγω διαφόρων παθήσεων, φορούν μάσκες 24 ώρες το 24ωρο; Τα δικά μας θα κακοπάθουν από διάφορες “παθήσεις” που ευαγγελίζονται κάποιοι ειδικοί του κώλου;

Αλλά όοοοχι, εδώ είναι Ελλάδα, χώρα των ελεύθερων ψυχών, χώρα που ο κάθε γονιός καμαρώνει τον γιόκα του αν είναι bully, καβγατζής, φασαριόζος, επιβάλλεται στα άλλα παιδιά και τον παροτρύνει να πιάσει “γκομενάκι” το ένα και το άλλο κοριτσάκι, πριν καταλάβει τι έχει μέσα στα παντελόνια του. Είναι η χώρα που το παιδόπουλο μαθαίνει τη λέξη “μαλάκα” βλέποντας τον πατέρα του να οδηγεί σαν Μογγόλος σε επιδρομή, που έμαθε ότι αν κάποιος ξένος του κάνει παρατήρηση για τον κωλοπαιδοσύνη του, ο μπαμπάς θα καθαρίσει και η μαμά θα γιατρέψει το “ψυχικό τραύμα”. Είναι η χώρα που ο πρίγκιπας θα μείνει με τη μαμά και τον μπαμπά μέχρι τα 40 του, αν βρεθεί καμιά νύφη να τον ξεκουνήσει, και δεν αποκτούν καμία δεξιότητα επιβίωσης στον κόσμο της Πραγματικότητας. Και όταν η Πραγματικότητα τους αρχίσει στις καρπαζιές, ανακαλύπτουν συνωμοσίες εις βάρος τους, λες και υπάρχει άνθρωπος πέρα από τους γονείς τους που χέστηκε για την ύπαρξή τους. Και καταλήγουν, αμόρφωτοι, απαίδευτοι και απροετοίμαστοι για τη ζωή, να ψηφίζουν όποιον κόπανο τους τάξει λαγούς με πετραχήλια, μια και οι ίδιοι, δεν μπορούν να πιάσουν μόνοι τους ούτε ψόφιο αρουραίο.

Κάντε μια χάρη στα παιδάκια σας, φίλοι υπερπροστατευτικοί γονείς. Βγάλτε το σκασμό και αφήστε τα να ζήσουν σαν ισότιμα μέρη μιας Κοινωνίας, και όχι σαν πρίγκιπες υπό μελλοντική καθαίρεση. Αν δεν μπορείτε εσείς να τα κάνετε ανθρώπους, ας τα κάνει το Σύστημα, αυτό ξέρει τον τρόπο.

Πηγή

One Response

  1. Popi Liakounakou 21 Αυγούστου, 2020

Leave a Reply