ΤΟ ΥΠΕΠΘ “ΠΑΓΩΝΕΙ” ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ “ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΙΞΟ”

frixosΠριν από λίγο καιρό, είχαμε συστήσει στο κοινό του Τaλκ τη βραβευμένη εκπαιδευτικό Μαργαρίτα Γερούκη και το εξαιρετικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής που έχει δημιουργήσει, το “Παίζω με τον Φρίξο”. Όμως, η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΠΘ το… επανεξετάζει, κατόπιν πιέσεων από εκκλησιαστικούς κύκλους. Όπως χαρακτηριστικά λέει η κ. Γερούκη:

gerouki

“Τον Οκτώβριο Ελληνίδες εκπαιδευτικοί βραβεύονται μπροστά σε 1500 συνέδρους στο Μεξικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία για το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής 2019. Η κ. Υπουργός που τουιτάρει συγχαρητήρια ακόμη και στον ήλιο που ανατέλλει σιωπά! Το Δεκέμβριο με πρωτοβουλία της Στέγης Γραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση για την αναγκαιότητα της Σεξουαλικής Αγωγής. Μιλούν εκτός από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία, επιστήμονες από την Φινλανδία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα. Η κ. Υπουργός, αν και καλεσμένη από καιρό, αποφασίζει περιοδεία σε Λάρισα και Καρδίτσα και τουιτάρει παιδικά χαμόγελα! Το Υπουργείο άφαντο στην εκδήλωσή. Ο νέος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) κάνει έναν ειλικρινή χαιρετισμό, αλλά ζητά να μην τον προσκαλέσουμε στο βήμα με το θεσμικό του ρόλο. Η κ. Γκίκα, συνεργάτης της κ. Υπουργού και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου της, κρατά στο συρτάρι εγκρίσεις προγραμμάτων με θέμα τη σεξουαλική αγωγή και το φύλο και τα επιστρέφει στο ΙΕΠ με το αίτημα της επανεξέτασης! Δεν χρειάζεται ούτε καν αιτιολογία! Τόσο δυνατή η υπογραφή της κ. Γκίκα! Λόγω των καθυστερήσεων, τα προγράμματα αυτά χάνονται για φέτος! Ταυτόχρονα το υπουργείο με υπογραφή της κ. Γκίκα πάλι στέλνει στα σχολεία την πρόσκληση των «καλών χριστιανών» με το περίεργο παρελθόν! Με το σάλο η υπουργός τα μαζεύει! Τελικά ξέρει η κ. Κεραμέως ότι υπηρετεί ένα κοσμικό κράτος; Είναι πραγματικά οι συνεργάτες της κατάλληλοι για τη θέση τους; ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; Ίσως υποχρεωθεί η κ. Κεραμέως να απαντήσει και να ακούσουμε και εμείς τις απόψεις της επιτέλους!”

Ύστερα (και) από αυτό, μην απορείτε που η Ελλάδα έχει ύψιστο αριθμό εκτρώσεων ανάμεσα στις έφηβες και νέες γυναίκες και που μέλλουσες μαμάδες αναζητούν σε διαδικτυακά γκρουπ απαντήσεις για τα αυτονόητα, μην εκπλήσσεστε για τα ποσοστά σεξουαλικής βίας μέσα στην οικογένεια και για την μάστιγα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ανάμεσα στους εφήβους. Ακόμα, μην ηθικολογείτε εναντίον των παιδιών που “πηδιούνται από τα δεκατρία τους” και κυρίως μην απορείτε για τις σεξουαλικές νευρώσεις που κλονίζουν τη ζωή πολλών εξ ημών… Περαστικά μας…

Leave a Reply