ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Η εταιρεία FREZYDERM A.B.E.E., στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα και σε συνεργασία με τη παραγωγή «Εργοστάσιο Ονείρου», προσφέρει αφιλοκερδώς την παιδική θεατρική παράσταση «», στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Αγλαΐας Κυριακού, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί.

Το Βιβλίο των Θρύλων, παρουσιάστηκε στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη τη σχολική σεζόν 2014-2015, ενώ θα συνεχιστεί και για δεύτερη σχολική χρονιά, αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας του. Η  παράσταση έχει ως βασικό μέλημά  να καλλιεργήσει την φαντασία των παιδιών μέσα από οπτικά ερεθίσματα που είναι εμπνευσμένα απ’ το Μαύρο Θέατρο της Πράγας.   Στόχος είναι να εμψυχώσει την ενεργή συμμετοχή  των παιδιών μέσω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης που είναι βασισμένη και στο θεατρικό παιχνίδι και ν’ αφυπνίσει τις αισθήσεις, χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη μουσικής και χορού. Τέλος, το παιδί καλείται να ανακαλύψει νέες μορφές επικοινωνίας που ξεκινούν απ’ την παντομίμα και φτάνουν στη Νοηματική Γλώσσα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πόσο η τεχνολογία επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών; Πόσο τo διαδίκτυο, τα  ηλεκτρονικά παιχνίδια και η τηλεόραση είναι υπεύθυνα για την αποξένωση τους;

Έτος 2077.  Η φύση και τα ζώα έχουν εξαφανιστεί λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της τεχνολογίας.  Οι άνθρωποι έχασαν την φαντασία τους, την επικοινωνία, τα όνειρα και το γέλιο… Μόνο ένα μικρό παιδί που ακόμη ονειρεύεται, γίνεται βοηθός του ασημένιου ιππότη Ασταναπάν και μαζί με τους υπόλοιπους ήρωες ανοίγουν το βιβλίο των θρύλων, το οποίο έρχεται να μας θυμίσει αξίες που έχουν χαθεί.

Κείμενο: Δημήτρης Πιέτρης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης, Έλλη Μερκούρη
Σκηνικά-Ζωγραφική: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Ευαγγελία Πολυζωίδη
Χορογραφίες:  Έλλη Μερκούρη
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος
Μαλλιά: Ζήσιμος Βακολέτος
Video Art: James P.
Σύνθεση Τραγουδιού «Δεν φοβάμαι τίποτα» & Ερμηνεία:  Τζώρτζια Κεφαλά (του συγκροτήματος ΜΠΛΕ)
Πρωτότυπη Μουσική:  Νίκος Σπηλιώτης
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων- Επικοινωνίας: Ειρήνη-Ρεγγίνα Δούκα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έλλη Μερκούρη, Τόνια Παπαδάκη, Γιάννης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Πιέτρης

Φιλική συμμετοχή σε βίντεο-προβολή:  Γρηγόρης Αρναούτογλου & Μαρία Μπεκατώρου.

Τη φωνή της δίνει η Χριστίνα Κουλουμπή. Στον ρόλο της μάγισσας  η Βίκυ Σταυροπούλου.

thrylon

Leave a Reply