TERRANOVA: H EΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Τα TERRANOVA έρχονται και στην Ελλάδα από τη ΒΙΟΝΑΤ (www.bionat.gr) και αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τα συμπληρώματα διατροφής! Είναι ένα από τα ελάχιστα «ασφαλή καταφύγια» για όσους επιθυμούν αγνά συμπληρώματα διατροφής 100% φυσικά, χωρίς καθόλου πρόσθετα και συντηρητικά. Και επειδή δεν παίζει ρόλο μόνο τι παίρνεις, αλλά και πόσο απορροφάς, τα TERRANOVA έχουν δημιουργήσει το Magnifood. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό μείγμα βοτάνων και διατροφικών συστατικών με συνεργιστική δράση, που περιέχεται σε κάθε προϊόν και προετοιμάζει το σώμα δημιουργώντας ένα πιο κατάλληλο «περιβάλλον», προκειμένου να δεχτεί και να απορροφήσει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τα φυτά και τα βότανα που χρησιμοποιούνται στα TERRANOVA είναι φρέσκα ψυχρής ξήρανσης (Fresh Freeze Dried), με αποτέλεσμα να διατηρούν το σύνολο σχεδόν της βιοχημικής ακεραιότητας του αρχικού φρέσκου φυτού. Επιπλέον, είναι όλα σχεδόν πιστοποιημένα βιολογικά ή ηθικής καλλιέργειας και συλλογής.

Όλη η σειρά, που ήδη κυκλοφορεί σε 18 Ευρωπαϊκές χώρες, είναι κατάλληλη και για vegetarian και vegan (αυστηρά φυτοφάγους) και θα τη βρείτε στα φαρμακεία και στα καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα τη σειράς TERRANOVA στο www.bionat.gr/terranova. 

Λίγα λόγια για το χθες και το σήμερα των συμπληρωμάτων διατροφής

  1. Πρόσθετα, συντηρητικά

Τι ισχύει μέχρι σήμερα στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής:

Η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν στην αγορά, ακόμα και όταν μπορεί να έχουν την ένδειξη «χωρίς συντηρητικά», περιέχουν χημικά πρόσθετα. Όταν μάλιστα είναι σε μορφή χαπιού ή δισκίου, τότε το πιθανότερο είναι να περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό χημικών πρόσθετων, προκειμένου να κρατήσουν τη συμπαγή μορφή τους. Στις συσκευασίες αναγράφονται συνήθως ομαδοποιημένα ως bulking agents, anti-caking agents, binding agents, glazing agents ή με την επεξηγηματική τους ορολογία magnesium stearate, silicon dioxide, talc, titanium dioxide, dicalcium phosphate, shellac, stearic acid, microcrystalline cellulose.

Η καινοτομία:

Όλα τα προϊόντα TERRANOVA είναι 100% φυσικά, χωρίς καθόλου πρόσθετα και συντηρητικά. Τα περισσότερα TERRANOVA είναι σε μορφή κάψουλας φυτικής κυταρρίνης από πολτό ξύλου κωνοφόρων δέντρων και όχι συνηθισμένου χαπιού ή δισκίου. Ένας επιπλέον λόγος που δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα είναι γιατί περιορίζουν τη δράση και τη συνέργεια των βιταμινών, των μετάλλων και των θρεπτικών συστατικών και ενζύμων των φυτών και των βοτάνων.

  1. Απορροφησιμότητα των συστατικών

Τι ισχύει μέχρι σήμερα στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής:

Η πλειοψηφία των σκευασμάτων προσφέρουν μεμονωμένα θρεπτικά στοιχεία, π.χ. μόνο Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μόνο μαγνήσιο ή μόνο σίδηρο κλπ. Ωστόσο, διάφοροι παράγοντες, όπως οι διατροφικές συνήθειες, η ηλικία, το φύλο, ο τρόπος ζωής, τα επίπεδα στρες κλπ, επηρεάζουν αρνητικά τη δυνατότητα του σώματος να απορροφήσει αποτελεσματικά, με συνέπεια η χρησιμότητα και απόδοση ενός συμπληρώματος διατροφής (π.χ. των Βιταμινών του Συμπλέγματος Β, του μαγνησίου ή του σιδήρου) να περιορίζεται σε εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό.

Η καινοτομία:

Τα προϊόντα TERRANOVA, στην πλειοψηφία τους, δεν περιέχουν μόνο το βασικό συστατικό, π.χ. μόνο Βιταμίνη C, όπως όλα τα υπόλοιπα συμπληρώματα που κυκλοφορούν. Για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απορρόφηση από τον οργανισμό μας, περιέχουν το Magnifood, ένα ειδικά σχεδιασμένο μείγμα βοτάνων, υπερτροφών και διατροφικών συστατικών με συνεργιστική δράση, που είναι διαφορετικό σε κάθε προϊόν. Το Magnifood προετοιμάζει το σώμα δημιουργώντας ένα πιο κατάλληλο «περιβάλλον», προκειμένου να δεχτεί και να απορροφήσει τις βιταμίνες, τα μέταλλα και όλα τα υπόλοιπα συστατικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για παράδειγμα, στo TERRANOVAΒ-Complex with Vitamin C έχουμε ένα δυναμικό συνδυασμό βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαζί με Βιταμίνη C, Μαγνήσιο και ταυτόχρονα ενισχυμένο με ροντιόλα, σιβηριανό τζίνσενγκ, παντζάρι, φύλλα μαϊντανού, βρώμη, κολοκυθόσπορους, πικραλίδα, τα οποία διαμορφώνουν το ειδικό μείγμα Magnifood και βοηθούν στη μεγιστοποίηση της απορρόφησης των βιταμινών του συμπλέγματος Β από τον οργανισμό.

  1. Επεξεργασία των βοτάνων

Τι ισχύει μέχρι σήμερα στην αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής:

Η καθιερωμένη εμπορική μέθοδος αποξήρανσης των βοτάνων περιλαμβάνει: αποξήρανση σε αέρα, φούρνο και σπρέυ. Αυτή η διαδικασία όμως υποβαθμίζει και αλλοιώνει τα συστατικά και επηρεάζει την ευαίσθητη βιοχημική ισορροπία του φρέσκου φυτού, με αποτέλεσμα να περιορίζει τη δραστικότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Η καινοτομία:

Η διαδικασία Fresh Freeze Dried (φρέσκια ψυχρή ξήρανση) που ακολουθεί η TERRANOVA, στην ουσία είναι η μόνη μέθοδος που διαφυλάσσει τις ουσίες και ευεργετικές ιδιότητες των φρέσκων βοτάνων/φυτών/φρούτων. Τα συμπληρώματα διατροφής TERRANOVA περιέχουν μόνο φρέσκα βότανα ψυχρής ξήρανσης. Τα πιο φρέσκα φυτά, βότανα και φρούτα μπαίνουν αμέσως μετά τη συλλογή τους σε ψύξη και στη συνέχεια μέσω μιας φυσικής διαδικασίας (εξάχνωση) ο πάγος μετατρέπεται απευθείας σε αέριο χωρίς να περάσει από την υγρή φάση, η οποία θα αλλοίωνε σημαντικά τις ευεργετικές ιδιότητες του φυτού. Έτσι λοιπόν, στην πραγματικότητα το βιοχημικό προφίλ ενός Fresh Freeze Dried φυτού μοιάζει εξαιρετικά πολύ με το προφίλ του αρχικά φρέσκου φυτού, αλλά σε μια πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση, μιας και μετά την αποξήρανση έχει αφαιρεθεί όλη η υγρασία.

Ο βασικός προμηθευτής είναι το Eclectic Institute ένα αγρόκτημα πιστοποιημένων βιολογικών βοτάνων 90 στρεμμάτων το οποίο βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή στη πολιτεία του Όρεγκον, ΗΠΑ.

 

Εγγύηση προϊόντων TERRANOVA

üΌλα τα προϊόντα TERRANOVA είναι εγκεκριμένα από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς υγείας της Αγγλίας και της Ε.Ε.

üΤα προϊόντα TERRANOVA παρασκευάζονται στην Αγγλία, σε πιστοποιημένη με ISO 9001 GMP (Good Manufacturing Practice) παραγωγική μονάδα.

üΟι πρώτες ύλες τους (βότανα) προέρχονται από την πιστοποιημένη Βιολογική Φάρμα Eclectic Institute στο Όρεγκον, ΗΠΑ.

üΤα TERRANOVA διατίθενται σε 18 Ευρωπαϊκές χώρες.

Leave a Reply