ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η RoC®μελετά τις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και σχεδιάζει

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι γυναίκες καθώς και οι ανάγκες τους. Η σημερινή γυναίκα δεν μοιάζει με αυτή που ήταν 30 χρόνια  πριν.  Έχει βγει στην παραγωγή, σπουδάζει, ακολουθεί απαιτητική καριέρα, διεκδικεί τη ζωή. Ξεκινάει οικογένεια, τουλάχιστον μια δεκαετία αργότερα από ότι η μητέρα της. Η νέα της ζωή την ωθεί στην ανάγκη να διατηρήσει τη νεανικότητα της επιδερμίδας της και την ομορφιά της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αντιγήρανση αποτελεί συχνά για αυτή θέμα ποιότητα ζωής καθώς την εφοδιάζει με την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και τη δύναμη που απαιτεί η πολύπλοκη ζωή και καθημερινότητά της. Όχι, σήμερα, η αντιγήρανση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη.

Η RoC® πιστεύει στη γυναίκα. Και πιστεύει ότι μπορεί να είναι όμορφη σε κάθε ηλικία, αρκεί να το επιθυμεί. Στόχος της είναι να την εφοδιάσει με τα κατάλληλα «όπλα», τα  πιο αποτελεσματικά συστατικά, που θα τη βοηθήσουν να διατηρήσει τη νεανικότητα της επιδερμίδας της για μεγαλύτερο διάστημα. Που θα τη βοηθήσουν να δείχνει πάντα νεότερη. Στα πλαίσια αυτά, εδώ και χρόνια σχεδιάζει, σε συνεργασία με δερματολόγους που ειδικεύονται σε αισθητικές επεμβάσεις, τους σημερινούς ειδικούς στην αντιγήρανση, τη νέα εποχή στην αντιγήρανση! Στο κέντρο του ενδιαφέροντός της, βρίσκεται η γυναίκα που αναζητά πραγματικά αποτελέσματα αντιγήρανσης. Και της προτείνει μια νέα, ολοκληρωμένη προσέγγιση!

Η νέα RoC® στηρίζεται στη μεγάλη εμπειρία της στην αντιγήρανση

Μια Ιστορία 60 ετών…

RoC®, μια μάρκα με μακρά ιστορία 60 ετών.  H RoC® έχει τις ρίζες της σε ένα φαρμακείο στο Παρίσι. Το έτος 1957 ένας φαρμακοποιός ονόματι Jean Charles Lissarrague, ύστερα από αίτημα ενός δερματολόγου δημιούργησε την πρώτη φόρμουλα αντιαλλεργικών καλλυντικών χωρίς άρωμα. Το φαρμακείο Rogé-Cavaillès όπου παράγονταν τα καλλυντικά έδωσε το όνομά του στα προϊόντα τα οποία έφεραν πλέον την επωνυμία RoC®.

με καινοτομία…

Η RoC® διαθέτει μερικές από τις πιο αξιοζήλευτες καινοτομίες στο χώρο των καλλυντικών:

 • 1η δημιούργησε υποαλλεργικά προϊόντα
 • 1η λάνσαρε αντηλιακό ολικής προστασίας
 • 1η σταθεροποίησε την Καθαρή Βιταμίνη Α (Ρετινόλη) σε κρέμα  

….και αξιοπιστία!

 • Οι πρώτες ύλες της και τα συστατικά της υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αποτελεσματικότητας.
 • Οι συνθέσεις των προϊόντων της είναι επικυρωμένες με κλινικές μελέτες ως προς την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ανεκτικότητά τους.
 • Οι συσκευασίες είναι σχεδιασμένες για τη διατήρηση αναλλοίωτων συνθέσεων και συστατικών.
 • Η παραγωγή των προϊόντων και ο έλεγχος ποιότητας ακολουθούν προδιαγραφές φαρμακευτικών σκευασμάτων.
 • Με την προσάρτησή της στην οικογένεια της Johnson & Johnson, η δέσμευσή της στην επιστήμη, την έρευνα και την κλινική μελέτη, ισχυροποιήθηκε όσο ποτέ.  

Η νέα RoC® σχεδιάστηκε με τη συνεργασία των Αισθητικών Δερματολόγων

To 2015, η RoC® παρουσιάζει τις νέες της σειρές αντιγήρανσης και αντηλιακής προστασίας σχεδιασμένες με την συνεργασία Αισθητικών Δερματολόγων και λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές τεχνολογίες που διαθέτει η Johnson & Johnson, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, μελέτης και εμπειρίας.

Η Αισθητική Δερματολογία στοχεύει στη διόρθωση σημαδιών της επιδερμίδας λόγω γήρανσης ή άλλων παραγόντων. Με την παγκόσμια αγορά των αισθητικών επεμβάσεων να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι Αισθητικοί Δερματολόγοι αποτελούν τους σημερινούς ειδικούς στην αντιγήρανση.

Mε άξονα τις πιο αναγνωρισμένες τεχνολογίες αντιγήρανσης από τους Αισθητικούς Δερματολόγους και με υπόβαθρο τις τεχνολογίες στις συνθέσεις της RoC®, η συνεργασία εξασφάλισε κατάλληλες σειρές με κλινικές μελέτες που έρχονται να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα τους.  

Μια νέα φιλοσοφία γεννιέται… η δύναμη να μεγαλώνεις όμορφα! 

Το όραμα της RoC® είναι να δώσει σε κάθε γυναίκα που ενδιαφέρεται για την επιδερμίδα της και αναζητά πραγματικά αποτελέσματα, τη δυνατότητα να διατηρήσει και να βελτιώσει την ομορφιά της επιδερμίδας της σε κάθε ηλικία, παρέχοντάς της ποιοτικά προϊόντα με μοναδικές συνθέσεις και κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Οι νέες της σειρές είναι σχεδιασμένες και διαθέτουν κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα από δερματολόγους. Με τη βοήθεια των δερματολόγων όμως, η RoC® σχεδίασε μια ολοκληρωμένη λύση αντιγήρανσης, που περιλαμβάνει επιπλέον συμβουλές και καθοδήγηση για μικρές καθημερινές συνήθειες που προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

Έτσι η νέα προσέγγιση της RoC® στην αντιγήρανση συνοψίζεται μέσα από 4 βήματα:

 1. Διάγνωση αναγκών. Κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει τις ιδιαίτερες ανάγκες τις επιδερμίδας της.
 2. Πρόταση των κατάλληλων προϊόντων και προγράμματος. Η RoC® προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, τα οποία συνοδεύονται από συγκεκριμένα προγράμματα περιποίησης.
 3. Εκπαίδευση στη λειτουργία του δέρματος και τη δράση των τεχνολογιών μέσω εξειδικευμένων συνεργατών.
 4. Συμβουλές για ολιστικό πρόγραμμα αντιγήρασνης και υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής.  

Οι νέες σειρές προϊόντων της RoC®

PROPRESERVE: Eνυδάτωση και αντι-οξειδωτική δράση

Η σειρά PROPRESERVEείναι ειδικά σχεδιασμένη να προσφέρει εντατική ενυδάτωση και αντι-οξειδωτική δράση, προστατεύοντας τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Λόγω της ειδικής σύνθεσή της που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργιών, είναι ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 • Κρέμα Προστασίας για ενυδάτωση με αντι-οξειδωτική δράση, Anti-drynessProtectingCream, 50ml
 • Kρέμα Προστασίας με ελαφριά υφή για ενυδάτωση με αντι-οξειδωτική δράση SPF 50, Anti-oxidantProtectingFluid, 40ml 

PROCORRECT: Μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ακόμα και τις πιο βαθιές

Η σειρά PROCORRECTσυνδυάζει 2 από τις πλέον αναγνωρίσιμες τεχνολογίες αντιγήρανσης από δερματολόγους,τη Ρετινόλη και το Υαλουρονικό οξύ. Αποτελούν ένα συνδυασμό συστατικών τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους στη μείωση των ορατών σημαδιών που προκαλεί η απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα με λεπτόρρευστη υφή, Anti-WrinkleRejuvenatingFluid, 40ml
 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα με πλούσια υφή, Anti-WrinkleRejuvenatingCream, 40 ml
 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα υψηλής συγκέντρωσης για εντατική φροντίδα , RejuvenatingConcentrateIntensive, 30ml

PRODEFINE: Συσφίγγει, βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου, προλαμβάνει τη χαλάρωση

Η σειρά PRODEFINEέχει τεχνολογία διπλής δράσης. Χάρη στο THPE, συστέλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας   για ένα μετρήσιμο lifting.  Ενώ, χάρη στο εκχύλισμα Bugrane, ενισχύει τη σύνθεση ελαστίνης και βοηθά στη διατήρηση του αποτελέσματος lifting.

 • Kρέμα σύσφιξης με λεπτόρρευστη υφή, Anti-SaggingFirmingFluid, 40ml
 • Κρέμα σύσφιξης με πλούσια υφή, Anti-Sagging Firming Cream, 50ml
 • Kρέμα σύσφιξης υψηλής συγκέντρωσης για εντατική φροντίδα, Anti-SaggingFirmingCοncentrate, 50ml

PRORENOVE: Καταπολεμά πολλαπλά σημάδια γήρανσης –λειαίνει τις ρυτίδες, βελτιώνει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, βοηθά στην πρόληψη των σκούρων κηλίδων.

Η σειρά PRORENOVEπροσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική πρόταση: βελτιώνει ορατά τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει την επιδερμίδα και προλαμβάνει τις σκούρες κηλίδες χαρίζοντας στην επιδερμίδα ορατά ανανεωμένη όψη. Η σύνθεσή της, εμπλουτισμένη με Βιταμίνη C και HEXINOLTM, μια πατενταρισμένη τεχνολογία, αποτέλεσμα επταετούς έρευνας, δρα κατευθείαν στην καρδιά των κυττάρων για να αντιμετωπίσει τα αίτια των σημαδιών γήρανσης στην πηγή τους, για ορατά αποτελεσματική δράση.

 • Κρέμα αντιγήρανσης για πολλαπλά σημάδια με πλούσια υφή, Anti-AgeingUnifyingCream, 50ml
 • Kρέμα αντιγήρανσης για πολλαπλά σημάδια με λεπτόρρευστη υφή, Anti-AgeingUnifyingFluid, 40ml

PROSUBLIME: Μειώνει ορατά το πόδι της χήνας, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Η κρέμα PROSUBLIME έχει δημιουργηθεί ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Η σύνθεση άμεσης δράσης που διαθέτει συνδυάζει 2 από τις πλέον αναγνωρισμένες τεχνολογίες αντιγήρανσης από δερματολόγους: Υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό αναγνωρισμένο για τις αποτελεσματικές συσφιγκτικές του ιδιότητες και Ρετινόλη, μια από τις πλέον αποτελεσματικές αντιρυτιδικές τεχνολογίες, για ορατή διόρθωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

 • Kρέμα αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα ματιών, Αnti-Wrinkle Eye Reviving Cream 15ml

PRO: Φροντίζει τις ευαίσθητες ή ερεθισμένες επιδερμίδες

 • PRO-CLEANCE, πολύς απαλός καθαρισμός χωρίς σαπούνι και άρωμα, Extra-Gentle Wash-off Cleanser, 200ml
 • PRO-CALM, εντατική καταπραϋντική κρέμα κατά των ερεθισμών, Extra-SoothingComfortCream, 40ml
 • PRO-CICA, Κρέμα για εντατική αναδόμηση και ανάπλαση, Extra Repairing Recovery Balm, 50ml
 • PRO-PROTECT, Εντατική καταπραϋντική κρέμα προστασίας SPF 50, Extra-SoothingProtectingCreamSPF 50, 50ml  

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Αντηλιακή Σειρά Προσώπου RoC®: Νέα γενιά αντηλιακών για το πρόσωπο, με διπλό όφελος: 2 σε 1

Καθώς εδραιώνεται η χρήση των αντηλιακών και αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα της χρήσης τους, οι προσπάθειες στρέφονται στον καλλυντικό σύνδεσμο τους με αναγνωρισμένα δραστικά συστατικά που προσφέρουν πρόσθετα οφέλη.

 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας με αντιρυτιδική δράση SPF 50+: Μειώνει ορατά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, προστατεύει και βελτιώνει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. 50ml
 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας και λάμψης με δράση αντιγήρανσης SPF 50: Βελτιώνει το χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, προστατεύει και αναζωογονεί την όψη της. 50ml
 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας και υψηλής ανοχής για ευαίσθητες επιδερμίδες SPF 50: Καταπραΰνει την ευαίσθητη επιδερμίδα και προστατεύει τη νεανική της όψη. 50ml
 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας κατά των σκούρων κηλίδων SPF 50+: Μειώνει ορατά τις σκούρες κηλίδες, προστατεύει και βελτιώνει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. 50ml
 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας για θρέψη και ενυδάτωση SPF 50+: Ενυδατώνει εντατικά και προστατεύει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. 50ml
 • Αντηλιακή Κρέμα Προστασίας κατά της λιπαρότητας SPF30: Χαρίζει ματ αποτέλεσμα και προστατεύει τη νεανική όψη της επιδερμίδας. 50ml

 Αντηλιακή Σειρά Σώματος RoC®:

 • Αντηλιακό SprayΕνυδάτωσης SPF50+:Εξασφαλίζει υψηλή προστασία από τον ήλιο, ενώ προστατεύει και βελτιώνει τη νεανική υγρασία της επιδερμίδας. 200ml
 • Αντηλιακό SprayΕνυδάτωσης SPF30:Εξασφαλίζει υψηλή προστασία από τον ήλιο, ενώ προστατεύει και βελτιώνει τη νεανική υγρασία της επιδερμίδας. 200ml 

Τεχνολογίες RoC®

RoC® ΡΕΤΙΝΟΛΗ

Τι είναι η Ρετινόλη;

 • Η Ρετινόλη είναι καθαρή μορφή Βιταμίνης Α
 • Αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα και αναγνωρισμένα συστατικά αντιγήρανσης

Ποιοι είναι οι μηχανισμοί δράσηςτης;

 • Διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και την ανανέωση των κυττάρων.
 • Αυξάνει το πάχος της επιδερμίδας και την παραγωγή του κολλαγόνου.
 • Μειώνει τον αριθμό των ενζύμων, που ευθύνονται για τη διάσπαση των ινών του κολλαγόνου.
 • Ενισχύει τη σύνθεση ελαστίνης.

Ποιο είναι το κλινικό αποτέλεσμα;

 • Λειαίνει γραμμές και ρυτίδες, αναγνωρισμένη για την ισχυρή αντιρυτιδική της δράση
 • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και την υφή του δέρματος
 • Βοηθά στις δυσχρωμίες και τις κηλίδες και μειώνει το μέγεθος των πόρων

Τι ιδιαίτερο χαρακτηρίζει τη Ρετινόλη της RoC®;

 • 1η εταιρεία που σταθεροποίησε τη Ρετινόλη
 • 25 χρόνια εμπειρίας και εξειδίκευσης στη μελέτη της Ρετινόλης
 • 100+ κλινικές μελέτες και 75+ μελέτες ασφαλείας
 • Δοκιμασμένη σε 5000+ ασθενείς με 20+ πατέντες
 • Εκτεταμένη κλινική μελέτη για συστηματική χρήση 12 μηνών

Γιατί οι συνθέσεις με Ρετινόλη της RoC® είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές;

 • Υψηλή σταθεροποίηση του ιδιαίτερα ασταθούς μορίου ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη αποτελεσματικότητα της συγκέντρωσης Ρετινόλης
 • Ειδικό σύστημα μεταφοράς/διάθεσης που βελτιώνει την απορρόφηση και προσφέρει αποτελεσματικότητα ισάξια συνθέσεων διπλάσιας περιεκτικότητας σε Ρετινόλη

Τι λένε οι ειδικοί για τη Ρετινόλη

Δερματολόγος Μαρίτα Κοσμαδάκη: Ρετινόλη: το πιο αποτελεσματικό συστατικό αντιγήρανσης

Πολλά προϊόντα στην αγορά υπόσχονται αναστροφή των σημείων της γήρανσης. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσά τους για το ποιο επιτυγχάνει τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν ανασκοπήσουμε τα δεδομένα από έγκριτες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή δερματολογικά περιοδικά με αυστηρά κριτήρια επιλογής, η αλήθεια είναι, ότι κανένα σκεύασμα δεν έχει βρεθεί να είναι ανώτερο σε αποτελεσματικότητα από τα ρετινοειδή. Αυτό είναι κάπως δύσκολο στην επικοινωνία με το κοινό γιατί τα ρετινοειδή είναι σχετικά παλιά σκευάσματα και υπάρχει η τάση είναι να θεωρούμε το καινούριο και πιο εξελιγμένο και πιο αποτελεσματικό. Όμως, στο τομέα της  αντιγήρασνης με εφαρμογή τοπικών σκευασμάτων αυτό δεν ισχύει… Παρά τις εντατικές έρευνες, εξακολουθούν να υπερέχουν σκευάσματα (τα ρετινοειδή) που υπάρχουν στην αγορά εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες… Σε αυτή την περίπτωση το νεότερο προϊόν δεν είναι και αποτελεσματικότερο!

Το πιο καλά μελετημένο συστατικό

Η Ρετινόλη είναι το πιο καλά μελετημένο ρετινοειδές που περιέχεται σε καλλυντικά (χωρίς συνταγή) και που συνδέεται με αναστροφή των σημείων της γήρανσης. Απορροφάται από το δέρμα και συνδέεται με τους υποδοχείς του ρετινοϊκού οξέως στα δερματικά κύτταρα. Σηματοδοτεί αλλαγές στην έκφραση γονιδίων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και να βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες. Επίσης, βοηθά στη βελτίωση δυσχρωμιών και της υφής του δέρματος. Η βελτίωση αρχίζει να είναι ορατή σε εβδομάδες αλλά το μέγιστο αποτέλεσμα αξιολογείται έπειτα από τουλάχιστον έξι μήνες χρήσης.

Μύθοι γύρω από τη Ρετινόλη

Υπάρχουν δύο κύριοι μύθοι γύρω από τη χρήση της Ρετινόλης. Ο πρώτος είναι ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται το καλοκαίρι ή όταν έχει πολύ ήλιο. Αυτό δεν είναι αλήθεια, η Ρετινόλη μπορεί να εφαρμόζεται όλο το χρόνο, ίσως μάλιστα το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερο αφού εκτός από το να αυξάνει το κολλαγόνο αναστέλλει και την κολαγεννάση, το ένζυμο που παράγεται μετά από ηλιακή έκθεση και διασπά το κολλαγόνο. Ο δεύτερος μύθος είναι ότι η Ρετινόλη είναι πολύ ερεθιστική και προκαλεί αλλεργίες στο δέρμα του προσώπου. Ο ερεθισμός με τη Ρετινόλη είναι σπάνιος και αν συμβεί είναι πολύ ήπιος και διαρκεί 2-3 εβδομάδες. Ένα απλό ενυδατικό αρκεί για να αντιμετωπιστεί. Η Ρετινόλη κυκλοφορεί σε σκευάσματα με διαφορετικές συγκεντρώσεις, συχνά αρχίζουμε από τη χαμηλότερη και σε λίγους μήνες αλλάζουμε σε υψηλότερες συγκεντρώσεις για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα. Εκτός από την αναστροφή σημείων γήρανσης σε μεγάλες ηλικίες, χρησιμοποιείται ευρέως και για πρόληψη της εμφάνισής τους σε νεότερες ηλικίες.

RoC®HEXINOL

Τι είναι το HEXINOL™;

 • HEXINOL™ είναι η ονομασία που έχει δώσει η Johnson& Johnsonστην τεχνολογία που περιέχει ένα μικρό μόριο που λέγεται Hexylresorcinol.
 • Μέχρι πρόσφατα το Hexylresorcinol ήταν γνωστό στην επιστημονική κοινότητα για τις αντισηπτικές του και τις λευκαντικές του ιδιότητες.
 • Πρώτοι οι επιστήμονες της Johnson& Johnsonανακάλυψαν τις ευρύτερες αντιγηραντικές του ιδιότητες

Ποιοι είναι οι μηχανισμοί δράσης του;

 • Δρα απευθείας στην καρδιά των κυττάρων, βελτιστοποιώντας την κυτταρική λειτουργία.
 • Διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ποιο είναι το κλινικό αποτέλεσμα;

 • Πλήρης αντιγηραντική δράση
 • Βελτιώνει τις ανομοιομορφίες της επιδερμίδας (τόνο και υφή)
 • Χαρίζει λάμψη και μειώνει τις ρυτίδες
 • Συσφίγγει την επιδερμίδα

 

RoC® FEVERFEW™

Τιείναιτο feverfew;

 • Το feverfew είναι φυσικό εκχύλισμα του φυτού Feverfew-συγγενές του χαμομηλιού
 • Διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση

Ποιοι είναι οι μηχανισμοί δράσης του;

 • Ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά να διεγείρει τη φυσική διαδικασία άμυνας της επιδερμίδας

Ποιο είναι το κλινικό αποτέλεσμα;

 • Καταπραΰνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, χαρίζοντας τη μέγιστη ανακούφιση
 • Μειώνει την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς
 • Προστατεύει την επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις

Η RoC® κατέχει τις εξής ακόμα τεχνολογίες: RoC® ΒΙΤΑΜΙΝΗ E, ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΒΙΤΑΜΙΝΗ C, RoC® POLYPHENOLS, RoC® THPE, BUGRANE, RoC® ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ.

 

Ένα ολιστικό πρόγραμμα αντιγήρανσης βασισμένο σε επιστημονική κατάρτιση, μοναδικές τεχνολογίες και εξειδικευμένα προϊόντα

Περισσότερο από το 50% της γήρανσης της επιδερμίδας συνδέεται με εξωτερικούς παράγοντες, όπως μη ισορροπημένη διατροφή, κακή ποιότητα ύπνου, έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ακόμα και μη αποτελεσματική διαχείριση του άγχους.

Για το λόγο αυτό, με τη βοήθεια της ομάδας ειδικών συνεργατών μας, αναπτύξαμε μια γκάμα από πληροφορίες και συμβουλές με σκοπό την προώθηση και υιοθέτηση ενός νέου πιο υγιεινού τρόπου ζωής που θα συμβάλλει στην καλύτερη φροντίδα και πρόληψη της γήρανσης της επιδερμίδας.

Ακολουθώντας τις συμβουλές αυτές, σε συνδυασμό με τη χρήση των κατάλληλων προϊόντων και την υιοθέτηση του κατάλληλου προγράμματος περιποίησης, τα αποτελέσματα αντιγήρανσης μεγιστοποιούνται.

Η ομάδα ειδικών επιστημόνων της RoC®

Τι λένε οι δερματολόγοι που συνεργάστηκαν με τη RoC®, σχετικά με τους εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στη γήρανση της επιδερμίδας.

ΜΑΡΙΤΑ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗ, Δερματολόγος, Επ. Λέκτορας BostonUniversity, USA

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ, Ήλιος, ένας επικίνδυνος φίλος

«Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό, αποκτά ρυτίδες, χάνει την ελαστικότητά του και εμφανίζει σκούρες κηλίδες. Αυτή η γήρανση του δέρματος οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στην έκθεση στον ήλιο. Πράγματι, η  υπεριώδης ακτινοβολία απορροφάται από τα δερματικά κύτταρα και τους προκαλεί βλάβες. Όταν αυτές με τα χρόνια αθροίζονται προκαλούν αλλαγές στα δερματικά κύτταρα που οδηγούν στη διαφορετική εμφάνιση του γηρασμένου δέρματος.  Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται φωτογήρανση.»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΡΗΓΑ, MD, Δερματολόγος

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ, Πιο ήρεμοι, πιο όμορφοι

«Το άγχος καταστρέφει το δέρμα. Επιδεινώνει φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ακμή και οι δερματίτιδες, αλλά και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Για την ακρίβεια, επηρεάζει το δέρμα μας με πολλούς τρόπους. Περιορίζει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία προς το δέρμα, αυξάνει το οξειδωτικό στρες και την παραγωγή ελεύθερων ριζών, μειώνει την ποιότητα και την ποσότητα του κολλαγόνου. Επιπλέον, αυξάνει την έκκριση κορτιζόλης. Αυτή η ορμόνη του «άγχους» προκαλεί φλεγμονή σε όλα τα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Το  αποτέλεσμα είναι το δέρμα να γίνεται πιο αντιδραστικό και πιο ευαίσθητο. Δείχνει ταλαιπωρημένο, θαμπό, άτονο και η πιθανότητα εμφάνισης κηλίδων, λεπτών γραμμών και ρυτίδων αυξάνεται.»

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Θ ΛΑΜΠΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Δερματολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, Ισορροπημένη διατροφή για όμορφη επιδερμίδα

«Η διατροφή που δεν χαρακτηρίζεται από ποικιλία και ισορροπία σε βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και ελεύθερα λιπαρά οξέα θα πυροδοτήσει οξειδωτικό στρες. Η αντίδραση αυτή επιτίθεται στις πρωτεΐνες, τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNΑ και κορυφώνεται με την αυξημένη παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση του δέρματος. Η γλυκοζυλίωση αποτελεί ακόμα μια επίπτωση της κακής διατροφής. Ευθύνεται για την απώλεια ελαστικότητας και τη χαλάρωση στο δέρμα, αλλά και για την εμφάνιση ρυτίδων. Για να καταπολεμήσετε αυτές τις αρνητικές συνέπειες, συνιστάται να ακολουθείτε διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα.»

ANNA ΠΑΓΟΥΝΗ, MD, Δερματολόγος

ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΝΟΣ, O ύπνος μας χαρίζει λάμψη

«Κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού κύκλου του ύπνου, τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται και αποβάλλονται οι τοξίνες. Επίσης, κατά τη διάρκεια του ύπνου ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου, μιας ουσίας που χαρίζει σφριγηλότητα και πυκνότητα στο δέρμα. Οι νύχτες σύντομης διάρκειας ή η κακή ποιότητα ύπνου διαταράσσουν τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος. Αν μερικές τέτοιες νύχτες ενισχύουν την «κουρασμένη» όψη, μακροπρόθεσμα η έλλειψη ύπνου εκθέτει τις γυναίκες στον κίνδυνο πρόωρης γήρανσης».

Οι νέες σειρές της RoC® είναι εμπνευσμένες και από το χώρο της αισθητικής δερματολογίας.

Leave a Reply