ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ…. ΣΕ CD!

Η Μικρή Άρκτος και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν ένα εκδοτικό «δώρο» για μικρά και μεγάλα παιδιά: την όπερα του Νίκου Κυπουργού και του Θωμά Μοσχόπουλου με τίτλο  «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει». Η “Όπερα και για παιδιά”, παρουσιάστηκε την περασμένη καλλιτεχνική περίοδο στην Εθνική Λυρική Σκηνή και μετά την μεγάλη της επιτυχία, επιστρέφει στο θέατρο Ολύμπια για 38 παραστάσεις έως τις 8 Μαρτίου 2015.

Πλέον κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο και την Εθνική Λυρική Σκηνή σε βιβλίο-cd, με το κείμενο του λιμπρέτου, πρωτότυπα εικονογραφημένο με  έργα του Βίκτωρα  Μοσχόπουλου. Με αυτήν την έκδοση, η Μικρή Άρκτος εγκαινιάζει μία καινούρια σειρά με τίτλο «Ο Νάνος της Μικρής Άρκτου», που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

ex-prigipas-leronei-small_1

Πρόκειται για ένα υπέροχο, πολύχρωμο και ανατρεπτικό παραμύθι όπου όλα είναι λίγο «πειραγμένα» και τίποτα δεν «είναι» όπως «φαίνεται» στην  αρχή. Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. Στην παράσταση βαρύνοντα ρόλο έχουν τρία ιδιαίτερα γουρουνάκια με ανθρώπινη μορφή,  τα οποία όπως αναφέρει ο Θωμάς Μοσχόπουλος”με κάποιο τρόπο γίνονται αυτά οι συμπαθητικο-αντιπαθητικοί αφηγητές της ιστορίας δείχνοντας μας τον κόσμο των ανθρώπων μέσα από τα μάτια τους: Ένα πραγματικό «χοιροστάσιο». Στον κόσμο αυτόν οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες «λερώνονται» και «λερώνουν», χάνουν τις βεβαιότητες τους αλλά και την αλαζονεία τους, ανοίγοντας ίσως έτσι το δρόμο για ένα παραμύθι πιο βιωμένο, πιο πραγματικό, εντέλει πιο χειροπιαστό…”. Έτσι το δράμα αναμειγνύεται με την κωμωδία, το συναίσθημα με τον κυνισμό και η γοητεία με την απογοήτευση.

Τη συνέχεια, γεμάτη μουσική και φαντασία θα την ανακαλύψετε στο βιβλίο–cd  που κυκλοφορεί  στα βιβλιοπωλεία και τα δισκοπωλεία..

Την μουσική υπογράφει ο Νίκος Κυπουργός, το λιμπρέτο ο Θωμάς Μοσχόπουλος ενώ τους ρόλους  του έργου ερμηνεύουν:

Πρίγκιπας: Νίκος Στεφάνου, τενόρος
Πριγκίπισσα: Βάσια Ζαχαροπούλου, υψίφωνος
Αυτοκράτορας: Νίκος Κοτενίδης, βαρύτονος
Τρία Γουρουνάκια: Μανώλης Λορέντζος, τενόρος, Αρκάδιος Ρακόπουλος,βαρύτονος, Βασίλης Κωστόπουλος, βαθύφωνος
Αυλικοί: Νίκη Χαζιράκη, υψίφωνος, Αικατερίνη Κρασσά, υψίφωνος
Ακόλουθος: Θεοδώρα Μπάκα, μεσόφωνος

Την ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ της ΕΛΣ διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης

ΒΙΟΛΙ I: Έφη Χριστοδούλου, Φανή Τρωιάνου, Γιάννης Αγρανιώτης
ΒΙΟΛΙ II: Εύα Μοσζύνσκα, Χρύσα Κουτσαυτάκη, Σταματέλα Σπίνουλα
ΒΙΟΛΑ: Γιώργος Γαϊτάνος, Άλκης Μαυρίδης
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ: Φαμπιόλα Οχέδα Ερνάντες, Λευκή Κολοβού
ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ: Μαρί Χασάπη, Κώστας Σαρδέλης
ΦΛΑΟΥΤΟ (και πίκολο): Ναυσικά Τσάρα
ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ: Κώστας Τζέκος
ΚΟΡΝΟ: Γιώργης Μιχαήλ
ΤΡΟΜΠΕΤΑ: Νίκος Κωνσταντέλος
ΤΡΟΜΠΟΝΙ: Γιώργος Κρίμπερης
ΚΡΟΥΣΤΑ: Παναγιώτης Κολιαβασίλης
ΠΙΑΝΟ (και τσελέστα): Φρίξος Μόρτζος

Μικρή Άρκτος
Γρηγορίου Κυδωνιών 21 , Υμηττός 172 37, Τηλ/fax.: 210 76 10 616 – 620
www.mikri-arktos.gr  /  [email protected]

Leave a Reply