ΝΟΣΤΙΜΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ

Νηστεύουμε νόστιμα με Μπάρμπα Στάθη. Γιατί η περίοδος της νηστείας είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τα λαχανικά, επιστρατεύοντας όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας! Και ο Μπάρμπα Στάθης είναι κάθε μέρα στην κουζίνα μας με μια νέα απολαυστική συνταγή, για να ανοίξει τους γευστικούς μας ορίζοντες βήμα βήμα. Μπάρμπα Στάθης. Μας κάνει καλό και στη Σαρακοστή!

Ρεβιθοκεφτέδες με ελληνικές χωριάτικες πατάτες Νάξου

Υλικά   

1 συσκευασία ελληνικές πατάτες χωριάτικες Μπάρμπα Στάθης.
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 γρ. Ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο
1 κ.γ. κάρυ
1 κ.γ. κουρκουμά
5 κ.σ. καλαμποκάλευρο (ή αλεύρι βρώμης ή ρεβιθάλευρο)

Εκτέλεση

Για τους ρεβιθοκεφτέδες
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε, χωρίς να τα μουλιάσουμε, τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το  ψιλοκομμένο Κρεμμύδι Μπάρμπα Στάθης για 10 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε με μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ. Αν είναι σφιχτό το μείγμα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ενώ αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη. Δοκιμάζουμε και συμπληρώνουμε λεμόνι ή αλάτι. Αδειάζουμε στο μείγμα το κρεμμύδι-σκόρδο-δυόσμο, το καλαμποκάλευρο και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα, πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Για τις χωριάτικες πατάτες
Σε ένα ρηχό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τμηματικά τις ελληνικές πατάτες χωριάτικες Μπάρμπα Στάθης χωρίς να τις ξεπαγώσουμε (200 γρ. περίπου τη φορά), για 7-8 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ρόδινο χρώμα και τραγανή υφή. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις απλώνουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

Facebook
Instagram
YouTube
www.barbastathis.com

Leave a Reply