ΝΕΟ CYCLADIC SHOP|ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

Εμπνευσμένο από τη λιτότητα της κυκλαδικής  τέχνης, το νέο Cycladic Shop  μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

To Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 12.00-17.00 θα πραγματοποιηθεί Open Day για  το κοινό. Το σχεδιασμό  του νέου Cycladic Shop επιμελήθηκε το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects, σύμφωνα με το οποίο:

«Η πρόταση για το κατάστημα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί τη νεότερη αρχιτεκτονική παρέμβαση στο χαρακτήρα και στη δομή του μουσείου. Με την είσοδο στο επίπεδο του ισογείου, ο επισκέπτης εισέρχεται στον προθάλαμο για να συναντήσει πλευρικά τη διάταξη της “αγοράς” του καταστήματος, καθώς και το καφέ στο αίθριο του ίδιου χώρου. Η κεντρική ιδέα σχεδίασης του καταστήματος συνδέεται με την αρχαία αγορά και κατ’ επέκταση με την ελεύθερη οργανική διάταξη των επιμέρους στοιχείων που τη διακρίνουν. Το κατάστημα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα με μία αντιπαράθεση μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Στο πρώτο επίπεδο οι δύο παράλληλοι όγκοι διαμορφώνουν ένα κυβιστικό τόπο περιήγησης, ενώ στο δεύτερο η γραμμική πορεία οδηγεί τον επισκέπτη σε μια περιπλάνηση επιφανειών και αναφορών.»

ΝΕΟ CYCLADIC SHOP|ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

Στο νέο Cycladic Shop μπορεί  κανείς να βρει μια  σειρά από πρωτότυπα αντικείμενα, όλα εμπνευσμένα από τις συλλογές του Μουσείου. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί  σχεδιάζουν μορφές και σχήματα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης π.Χ. χιλιετίας μεταφέροντας την απλότητα και τη χρηστικότητά τους στη σύγχρονη εποχή. Δώρα για το σπίτι, για τη γυναίκα και τον άντρα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και μαρμάρινα γλυπτά, κεραμικά και κοσμήματα φιγουράρουν στους πάγκους και στις βιτρίνες του νέου Shop. Διατίθενται επίσης σημαντικές ελληνικές και ξένες εκδόσεις αλλά και πολλές προτάσεις  δώρων για παιδιά, όπως παιχνίδια και βιβλία. Στο εορταστικό κλίμα των ημερών τα γούρια του Μουσείου δίνουν την καλύτερη λύση για χριστουγεννιάτικο δώρο. Curators του Cycladic Shop είναι ο Κώστας Βογιατζής και η Τίνα Δασκαλαντωνάκη ενώ κάθε αγορά στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

ΝΕΟ CYCLADIC SHOP|ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ

Το Cycladic Shopλειτουργεί  ώρες και μέρες του Μουσείου:

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00

Πέμπτη:10.00-20.00

Κυριακή: 11.00-17.00

Τρίτη κλειστά

Έκπτωση από 10 έως 30% για τους Φίλους του ΜΚΤ

 Σάββατο 12 Δεκεμβρίου,12.00-17.00, Open Day για το κοινό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, 106 74, Αθήνα
T: 210 7228321-3
www.cycladic.gr

 

 

Leave a Reply