ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MOMMY AND ME, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ

Ένα νέο πρόγραμμα για μικρά παιδιά (10-24 μηνών) και μαμάδες, ξεκινά στις αρχές  Οκτωβρίου στον Παιδικό Σταθμό της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, που πραγματοποιείται  από εξειδικευμένους για την ηλικία παιδαγωγούς .

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για ερεθίσματα, παιχνίδια αισθήσεων, μουσική και ξένες γλώσσες, καθώς οι νευρώνες του εγκεφάλου αναπτύσσονται ραγδαία. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η ενεργή συμμετοχή του γονέα και oποιοτικός χρόνος που περνά με το παιδί του, καθώς βοηθά στην καλλιέργεια της συναισθηματικής του ασφάλειας και της αυτοπεποίθησης του .

Εξειδικευμένοι για την ηλικία παιδαγωγοί δημιούργησαν το πρόγραμμα ’ΜΟΜΜΥ ΑΝD ΜΕ’’ βάσει των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των παιδιών αυτής της ηλικίας βασισμένo σε πρότυπα του εξωτερικού. Μέσα από κίνηση, μουσικά παιχνίδια, υλικά όπως μπαλόνια, υφάσματα, μπάλες, μουσικά όργανα, νερό, babyswimming, τα παιδιά εξερευνούν και ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από τις πέντε αισθήσεις.

Κάθε συνάντηση θα αφιερώνεται σε έναν τύπο νοημοσύνης π.χ. μουσική, κίνηση, εικαστικά σύμφωνα με τη θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης από το Πανεπιστήμιο Harvard που εφαρμόζεται στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, οι στόχοι αυτού του νέου προγράμματος ‘’ΜΟΜΜΥ ΑΝD ΜΕ’’ είναι:

Για το παιδί:

 • Να ανακαλύψει τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις του
 • Να καλλιεργήσει ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες
 • Να έρθει σε επαφή με παιδιά της ηλικίας του
 • Να προσαρμοστεί στο χώρο του σχολείου και να εξοικειωθεί με το πρόγραμμα του παιδικού σταθμού
 • Να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί με το γονέα του

Για το γονέα:

 • Να δημιουργήσει πιο ισχυρό δεσμό με το παιδί του
 • Να περάσει ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί του
 • Να πάρει ιδέες για δημιουργική απασχόληση του παιδιού στο σπίτι

Πληροφορίες: τηλ. 210 6685 600 & 210 6685625, Κα Μαρία Πολυκανδριώτη, kinder@ziridis.gr

Το πρόγραμμα “Mommy and Me’’ βασίζεται στη Θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Harvard ,που αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και κατανοούν τον κόσμο γύρω τους. Σύμφωνα με αυτήν, η νοημοσύνη είναι ένα μείγμα από νοητικές ικανότητες που είναι διακριτές και ανεξάρτητες. Όσες από αυτές πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αποτελούν, κατά τον Gardner, ειδικό τύπο νοημοσύνης. Έτσι, οι άνθρωποι διαθέτουν οκτώ διαφορετικά είδη νοημοσύνης: Γλωσσική, Λογικο-μαθηματική, Οπτική/Χωρική, Κιναισθητική, Μουσική, Ενδο-προσωπική, Διαπροσωπική και Νατουραλιστική.

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, ακολουθώντας τα σύγχρονα διεθνή εκπαιδευτικά μοντέλα, εφαρμόζουν τις αρχές της θεωρίας των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, για περισσότερο από μία δεκαπενταετία, στοχεύοντας στην ανάδειξη και στην καλλιέργεια των ικανοτήτων των μαθητών τους. Έτσι, στα κέντρα μάθησης των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης, οι καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν με τους μαθητές τους θέματα με διαφορετικούς τρόπους, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη διαφορετικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, ξαφνιάζουν πολλές φορές τους γονείς και τους δασκάλους τους με την ευκολία και την ταχύτητα που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ποικίλων δραστηριοτήτων. Έχουμε θαυμάσει παιδιά προσχολικής ηλικίας να:

 • ολοκληρώνουν ένα puzzle πολλών κομματιών σε πολύ σύντομο χρόνο,
 • εκφράζουν τα συναισθήματα τους έντονα μέσα από μια ζωγραφιά τους
 • χορεύουν με αξιοθαύμαστη ευλυγισία του σώματος τους ένα μουσικό κομμάτι
 • αφηγούνται με ζωντάνια  δικές τους φανταστικές ιστορίες
 • κατασκευάζουν περίτεχνα κάστρα με τα τουβλάκια τους
 • αναφέρουν χαρακτηριστικά κατηγοριών ζώων και να ασχολούνται με τη φροντίδα ζώων
 • παίζουν δικά τους μουσικά κομμάτια στο πιάνο
 • οργανώνουν μια παρέα παιδιών για ένα παιχνίδι

mommy and me 29 sept. 15

Πληροφορίες για τη Νέα Γενιά Ζηρίδη                                   

Eνα μοναδικό σχολείο, για μοναδικά παιδιά από 2 έως 18 ετών!

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη συνδυάζει την οικογενειακή, ιστορική παράδοση 85 ετών με τη συνεχή καινοτομία, εφαρμόζοντας με συνέπεια την προσωποποιημένη μάθηση (personalized learning) και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά ακαδημαϊκά αποτελέσματα. Σε ένα πρότυπο campus με οικολογικές εγκαταστάσεις σε έκταση 80 στρεμμάτων στα Σπάτα, το σχολείο προσφέρει ένα πολυδιάστατο και εξειδικευμένο φάσμα  εκπαιδευτικών, κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, με έμφαση στη μοναδικότητα και τις ιδιαίτερες κλίσεις του κάθε μαθητή. Εξελίσσοντας διαρκώς τα προγράμματα και τις υπηρεσίες της, η Νέα Γενιά Ζηρίδη καλλιεργεί στους μαθητές της ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες ζωής και όλα τα αναγκαία εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής, συντελώντας στην επιτυχία και στην ευτυχία τους.

ziridi

Leave a Reply